Artikel top billede

TDC på vej med store stigninger i engrospriser på fastnet og fiber

TDC skruer prisen for brug af selskabets fiber- og fastnet gevaldigt i vejret. Det kan i sidste ende føre til højere priser for forbrugerne.

TDC er på vej med store prisstigninger til de bredbånds-udbydere, der anvender selskabets fiber- og fastnet, skriver ITWatch.

Ifølge en mail fra TDC Wholesale - der håndterer salg af TDC's netværksløsninger til andre udbydere - vil engros-priserne stige med mellem 12,5 procent og 31,6 procent, lyder det.

I gennemsnit vil priserne for brug af TDC’s fiber- og fasnet stige med 18,7 procent.

Flere af de selskaber, der i dag anvender TDC’s netværk, siger til ITWatch, at prisstigningen kommer til at betyde højere priser for forbrugerne.

“Det her kommer til at betyde højere priser for forbrugerne. For at fastholde en indtjening vil mange alternative operatører være nødt til at sætte deres priser op,” lyder det eksempelvis fra Hiper-direktør Stig Myken.

Baggrunden for prisstigningen er blandt andet, at Erhvervsstyrelsen har ændret rammen for det såkaldte WACC-afkast (‘weighted average cost of capital’), som er det afkast, som TDC kan forvente på sit netværk.

I en besked meddeler Erhvervsstyrelsen, at det er styrelsen, der ‘regulerer engrosprisen på det danske telemarked. Det indebærer, at styrelsen fastsætter de maksimale engrospriser, som teleselskaberne – primært TDC – må opkræve for at lade andre teleselskaber leje deres telenet.’

Du kan læse mere om WACC-ændringerne hos Erhvervsstyrelsen her: Ny beregning af WACC - Weighted Average Cost of Capital - på telemarkedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere