Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC på vej med store stigninger i engrospriser på fastnet og fiber

TDC skruer prisen for brug af selskabets fiber- og fastnet gevaldigt i vejret. Det kan i sidste ende føre til højere priser for forbrugerne.

TDC er på vej med store prisstigninger til de bredbånds-udbydere, der anvender selskabets fiber- og fastnet, skriver ITWatch.

Ifølge en mail fra TDC Wholesale - der håndterer salg af TDC's netværksløsninger til andre udbydere - vil engros-priserne stige med mellem 12,5 procent og 31,6 procent, lyder det.

I gennemsnit vil priserne for brug af TDC’s fiber- og fasnet stige med 18,7 procent.

Flere af de selskaber, der i dag anvender TDC’s netværk, siger til ITWatch, at prisstigningen kommer til at betyde højere priser for forbrugerne.

“Det her kommer til at betyde højere priser for forbrugerne. For at fastholde en indtjening vil mange alternative operatører være nødt til at sætte deres priser op,” lyder det eksempelvis fra Hiper-direktør Stig Myken.

Baggrunden for prisstigningen er blandt andet, at Erhvervsstyrelsen har ændret rammen for det såkaldte WACC-afkast (‘weighted average cost of capital’), som er det afkast, som TDC kan forvente på sit netværk.

I en besked meddeler Erhvervsstyrelsen, at det er styrelsen, der ‘regulerer engrosprisen på det danske telemarked. Det indebærer, at styrelsen fastsætter de maksimale engrospriser, som teleselskaberne – primært TDC – må opkræve for at lade andre teleselskaber leje deres telenet.’

Du kan læse mere om WACC-ændringerne hos Erhvervsstyrelsen her: Ny beregning af WACC - Weighted Average Cost of Capital - på telemarkedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere