Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC på vej med store stigninger i engrospriser på fastnet og fiber

TDC skruer prisen for brug af selskabets fiber- og fastnet gevaldigt i vejret. Det kan i sidste ende føre til højere priser for forbrugerne.

TDC er på vej med store prisstigninger til de bredbånds-udbydere, der anvender selskabets fiber- og fastnet, skriver ITWatch.

Ifølge en mail fra TDC Wholesale - der håndterer salg af TDC's netværksløsninger til andre udbydere - vil engros-priserne stige med mellem 12,5 procent og 31,6 procent, lyder det.

I gennemsnit vil priserne for brug af TDC’s fiber- og fasnet stige med 18,7 procent.

Flere af de selskaber, der i dag anvender TDC’s netværk, siger til ITWatch, at prisstigningen kommer til at betyde højere priser for forbrugerne.

“Det her kommer til at betyde højere priser for forbrugerne. For at fastholde en indtjening vil mange alternative operatører være nødt til at sætte deres priser op,” lyder det eksempelvis fra Hiper-direktør Stig Myken.

Baggrunden for prisstigningen er blandt andet, at Erhvervsstyrelsen har ændret rammen for det såkaldte WACC-afkast (‘weighted average cost of capital’), som er det afkast, som TDC kan forvente på sit netværk.

I en besked meddeler Erhvervsstyrelsen, at det er styrelsen, der ‘regulerer engrosprisen på det danske telemarked. Det indebærer, at styrelsen fastsætter de maksimale engrospriser, som teleselskaberne – primært TDC – må opkræve for at lade andre teleselskaber leje deres telenet.’

Du kan læse mere om WACC-ændringerne hos Erhvervsstyrelsen her: Ny beregning af WACC - Weighted Average Cost of Capital - på telemarkedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere