Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC på vej med store stigninger i engrospriser på fastnet og fiber

TDC skruer prisen for brug af selskabets fiber- og fastnet gevaldigt i vejret. Det kan i sidste ende føre til højere priser for forbrugerne.

TDC er på vej med store prisstigninger til de bredbånds-udbydere, der anvender selskabets fiber- og fastnet, skriver ITWatch.

Ifølge en mail fra TDC Wholesale - der håndterer salg af TDC's netværksløsninger til andre udbydere - vil engros-priserne stige med mellem 12,5 procent og 31,6 procent, lyder det.

I gennemsnit vil priserne for brug af TDC’s fiber- og fasnet stige med 18,7 procent.

Flere af de selskaber, der i dag anvender TDC’s netværk, siger til ITWatch, at prisstigningen kommer til at betyde højere priser for forbrugerne.

“Det her kommer til at betyde højere priser for forbrugerne. For at fastholde en indtjening vil mange alternative operatører være nødt til at sætte deres priser op,” lyder det eksempelvis fra Hiper-direktør Stig Myken.

Baggrunden for prisstigningen er blandt andet, at Erhvervsstyrelsen har ændret rammen for det såkaldte WACC-afkast (‘weighted average cost of capital’), som er det afkast, som TDC kan forvente på sit netværk.

I en besked meddeler Erhvervsstyrelsen, at det er styrelsen, der ‘regulerer engrosprisen på det danske telemarked. Det indebærer, at styrelsen fastsætter de maksimale engrospriser, som teleselskaberne – primært TDC – må opkræve for at lade andre teleselskaber leje deres telenet.’

Du kan læse mere om WACC-ændringerne hos Erhvervsstyrelsen her: Ny beregning af WACC - Weighted Average Cost of Capital - på telemarkedet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere