Artikel top billede

Koncerndirektør i TDC Group, Louise Knauer.

TDC-direktør om YouSees nytårs-nedbrud: "Vi ved ret præcist, hvad der er sket, og hvordan det er sket"

Interview: Koncerndirektør i TDC Group, Louise Knauer, fortæller, at selskabet fortsat mener, at det var "en bevidst skadelig handling," der forårsagede det store nytårs-nedbrud hos YouSee. Nu er sigtelsen mod den mistænkte imidlertid frafaldet.

YouSee og TDC Group ved, hvad der skete ved det store nedbrud nytårsaften, og også hvordan det skete.

Man ved bare ikke, hvem der stod bag.  
Sådan lyder reaktionen fra koncerndirektør i TDC Group, Louise Knauer, efter at Københavns Politi i dag, fredag, har meddelt, at man dropper dropper sigtelsen mod den 51-årige mand, der har været sat i forbindelse med det store nedbrud hos YouSee nytårsaften.

“Københavns Politi har i dag opgivet sigtelsen mod den person, der blev anholdt den 5. januar 2017 og sigtet for at stå bag nedbruddet i tv-signalet nytårsaftensdag sidste år, som var skyld i, at over 1,3 mio. Yousee-kunder ikke kunne modtage tv-signaler i flere timer,” udtaler Københavns Politi:

Politiet dropper sigtelse mod 51-årig efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee

Manden, der var sigtet, har været leverandør til YouSee. Han overvejer nu sammen med sin advokat, om der skal rejses et erstatningskrav mod YouSee.

Læs mere om det her:

Forsvarsadvokat for "YouSee-manden" overvejer erstatningskrav: Politiet forfulgte det forkerte spor

YouSee: Det betyder det for os

Louise Knauer, I offentligheden har man hele tiden haft en opfattelse af, at der var tale om en enkelt persons værk. Nu er han ikke længere sigtet, så hvad er YouSees forklaring på nedbruddet nytårsaften til offentligheden og i særdeleshed jeres kunder?

"Tilbage i januar undersøgte vi sagen til bunds, og der var to ting, der stod klart: Det ene var, at der var tale om noget, der udelukkende berørte vores distribution af tv. Det andet var, at der var tale om en bevidst skadelig handling."

"Vi ved ret præcist, hvad der er sket, og hvordan det er sket."

"Tilbage i januar overdrog vi derfor sagen til politiet, som så har haft en person i søgelyset siden da, som man så nu har frafaldet sigtelsen imod."

"Det ændrer dog ikke på, hvad vi ved om, hvad der er sket, og hvordan det er sket."

"Det har vi sådan set arbejdet med at tage ved lære af siden januar, og som enhver anden ansvarlig virksomhed, der altid har haft sikkerhed som en topprioitet, har vi selvfølgelig benyttet det til at blive endnu bedre på sikkerheden."  

Kan det ske igen i morgen?

Hvis hverken YouSee/TDC eller Københavns Politi her ni måneder efter ved, hvem der stod bag, er der vel heller ikke noget til hinder for, at det kan ske igen i dag eller i morgen?

"For os var det vigtigt at finde ud af, hvad der var sket, og hvordan det var sket, så vi kan sikre, at det ikke kan ske igen."

"Som sagt arbejder vi - og det har vi altid gjort - med sikkerhed som en topprioritet. Derfor har vi selvfølgelig benyttet denne lejlighed til at gå alle vores sikkerhedsprocedurer igennem."

"Jeg kan garantere dig for, at vi både før og efter hændelsen har gjort alt, hvad vi kan for at holde os selv og vores kunder sikre - og det gør vi ganske godt."

Hvilke tiltag og ændringer har fundet sted hos YouSee med henblik på at sikre, at det store nytårs-nedbrud ikke kan gentage sig?

"Som sagt er sikkerhed noget, der har været en topprioritet altid, og vi har selvfølgelig gennemgået vores sikkerhedsprocedurer."

"Vi har haft en række tiltag, som jeg desværre ikke kan komme nærmere ind på, da det kan kompromittere sikkerheden."

"Men vi har selvfølgelig kigget på at skærpe kontrol og adgang til TDC's bygninger og har tilføjet yderligere restriktioner til kritiske systemer og lignende."

Om tre måneder skal Hendes Majestæt Dronningen igen holde sin nytårstale. Kan du garantere, at Dronningens budskaber kan nå ud til den danske befolkning via YouSees signaler?

"Det, jeg kan garantere, er, at vi som altid gør alt for at holde os, vores kunder og hele det danske netværk sikkert."

"Men jeg kan aldrig udstede 100 procents garantier for noget som helst i den her verden."

Læs mere om YouSee-sagen

Forsvarsadvokat for "YouSee-manden" overvejer erstatningskrav: Politiet forfulgte det forkerte spor

Politiet dropper sigtelse mod 51-årig efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee

Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle

Yousee-nedbrud skabte kunde-shitstorm og ramte på ekstremt uheldigt tidspunkt: Det kan det koste TDC

YouSee blev angrebet nytårsaftensdag - kæmpe-nedbrud var ikke et uheld

Politiet løslader 51-årig, der er sigtet for at stå bag YouSee-nedbrud: Har modtaget 'yderligere oplysninger'

TDC-tekniker afslører: Derfor tog det så lang tid at genoprette tv-signalet hos YouSee-kunderne

Afsløring: Så nemt har det været at hacke sig ind i dele af YouSees tv-netværk - sikkerheden har været elendig

Rivaler klar til at tage imod utilfredse YouSee-kunder efter kæmpe-nedbrud