Artikel top billede

Morgen-briefing: Skat og Mobilepay går sammen for at sikre skatteindtægter fra deleøkonomi / Gratis offentligt WiFi med EU-støtte er vedtaget / Dansk iværksætter satser på betalingskort med fingeraftrykscanner

Morgen-briefing: Skat og Mobilepay går sammen for at sikre skatteindtægter fra deleøkonomi / Gratis offentligt WiFi med EU-støtte er vedtaget / Dansk iværksætter satser på betalingskort med fingeraftrykscanner / IBM's supercomputer Watson kan nu tale dansk

Godmorgen fra Computerworld. Her er ugens første overblik over de vigtigste it-nyheder.

Skat og Mobilepay går sammen for at sikre skatteindtægter fra deleøkonomi

Den populære betalingstjeneste Mobilepay, som er ejet af Danske Bank, går nu i samarbejde med skattemyndighederne for at sikre, at deleøkonomiske ydelser bliver beskattet. Det skriver Børsen.

Fremover skal brugerne af Mobilepay kunne se, om der bliver betalt skat af det beløb, man overfører som betaling for ydelsen, fortæller skatteminister Karsten Lauritzen (V), der i dag mandag sammen med to ministerkolleger fremlægger regeringens deleøkonomiske strategi.

Mobilepay skal desuden udvikle en API, som betalingstjenester og deleøkonomiske aktører kan bruge til at koble betalingsdelen sammen med skattesystemet. Det hele skal være klart i midten af 2019.

"Vi gør det, fordi vi tror, at det vil gøre det nemmere for vores privatbrugere og virksomheder at aflevere informationer til skattemyndighederne. Så vi ser det som en konkurrencefordel at være blandt de første," siger Bo Tolstrup Christensen, der er udviklingschef i Mobilepay, til Børsen.

Løsningen kan også sikre, at man får de fradrag for bidrag til velgørende organisationer, man er berettiget til, men som mange glemmer.

Gratis offentligt WiFi med EU-støtte er vedtaget

Gratis WiFi med EU-støtte på offentlige torve, pladser parker, sygehuse med mere kan snart blive virkelighed i mange byer i EU - og også i Danmark.

EU’s medlemslande har sammen med Komissionen og Europaparlamentet afsat næsten 900 millioner til projektet, og beslutningen skal nu implementeres i dansk lovgivning. Det sker formentlig allerede i denne måned, skriver Berlingske.

Dermed kan regionerne og kommunerne meget snart søge om støtte til etablering af gratis WiFi. Etablering af gratis WiFi er ikke telebranchens kop te, som frygter, at man bruger offentlige midler til at konkurrere med private aktører.

EU-midlerne må dog ikke bruges til at etablere WiFi på steder, hvor det i forvejen findes hotspot og lignende drevet af private virksomheder.

Dansk iværksætter satser på betalingskort med fingeraftrykscanner

Den danske iværksætter Frank Sandeløv har etableret firmaet Cardlab, som i samarbejde med det svenske selskab Fingerprint Cards vil have betalingstjenesterne til at bruge betalingskort med indbygget fingeraftrykscanner.

Frank Sandeløv fortæller til Børsen, at teknologien er udviklet af Fingerprint Cards, og at Cardlab skal stå for implementeringen i kortene, der som noget nyt kan masseproduceres.

Ekspert i betalingsløsninger på CBS, Jonas Hedman, siger dog til Børsen, at han er i tvivl om denne teknologi er den rigtige. Apple har eksempelvis valgt en anden teknologi, så nu er der lagt op til en kamp om standarder, siger han.

Cardlabs løsning testes af seks banker verden over, og firmaet håber, at teknologien kan vinde indpas i løbet af 2018, skriver Børsen.

IBM's supercomputer Watson kan nu tale dansk

Uddannelsesinstitutionen Cphbusiness og IBM Danmark har netop afslutet et samarbejde, hvor man via kunstig intelligens har analyseret jobannoncer på dansk, skriver IBM i en pressemeddelelse.

IBM har peget supercomputeren Watson i retning af 600 jobannoncer inden for salg og markedsføring, og bedt den finde mønstre og tendenser i, hvad virksomhederne leder efter.

Resultatet af analysen viste bl.a., at der er stor efterspørgsel på kompetencer indenfor projektledelse i salg- og markedsføringsbranchen.

Derudover kom det frem, at branchen ikke længere efterspørger et IT-kørekort, hvilket kunne hænge sammen med, at der er brug for mere specifikke IT-kundskaber, eller at den generelle IT-kyndighed er steget.

Hvor sprogbarrieren tidligere har betydet store omkostninger inden for databehandling, har det i dette tilfælde taget mindre end en uges arbejde at indstille Watson til at analysere branchens efterspørgsel i de dansksprogede annoncer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.