Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Skat og Mobilepay går sammen for at sikre skatteindtægter fra deleøkonomi / Gratis offentligt WiFi med EU-støtte er vedtaget / Dansk iværksætter satser på betalingskort med fingeraftrykscanner

Morgen-briefing: Skat og Mobilepay går sammen for at sikre skatteindtægter fra deleøkonomi / Gratis offentligt WiFi med EU-støtte er vedtaget / Dansk iværksætter satser på betalingskort med fingeraftrykscanner / IBM's supercomputer Watson kan nu tale dansk

Godmorgen fra Computerworld. Her er ugens første overblik over de vigtigste it-nyheder.

Skat og Mobilepay går sammen for at sikre skatteindtægter fra deleøkonomi

Den populære betalingstjeneste Mobilepay, som er ejet af Danske Bank, går nu i samarbejde med skattemyndighederne for at sikre, at deleøkonomiske ydelser bliver beskattet. Det skriver Børsen.

Fremover skal brugerne af Mobilepay kunne se, om der bliver betalt skat af det beløb, man overfører som betaling for ydelsen, fortæller skatteminister Karsten Lauritzen (V), der i dag mandag sammen med to ministerkolleger fremlægger regeringens deleøkonomiske strategi.

Mobilepay skal desuden udvikle en API, som betalingstjenester og deleøkonomiske aktører kan bruge til at koble betalingsdelen sammen med skattesystemet. Det hele skal være klart i midten af 2019.

"Vi gør det, fordi vi tror, at det vil gøre det nemmere for vores privatbrugere og virksomheder at aflevere informationer til skattemyndighederne. Så vi ser det som en konkurrencefordel at være blandt de første," siger Bo Tolstrup Christensen, der er udviklingschef i Mobilepay, til Børsen.

Løsningen kan også sikre, at man får de fradrag for bidrag til velgørende organisationer, man er berettiget til, men som mange glemmer.

Gratis offentligt WiFi med EU-støtte er vedtaget

Gratis WiFi med EU-støtte på offentlige torve, pladser parker, sygehuse med mere kan snart blive virkelighed i mange byer i EU - og også i Danmark.

EU’s medlemslande har sammen med Komissionen og Europaparlamentet afsat næsten 900 millioner til projektet, og beslutningen skal nu implementeres i dansk lovgivning. Det sker formentlig allerede i denne måned, skriver Berlingske.

Dermed kan regionerne og kommunerne meget snart søge om støtte til etablering af gratis WiFi. Etablering af gratis WiFi er ikke telebranchens kop te, som frygter, at man bruger offentlige midler til at konkurrere med private aktører.

EU-midlerne må dog ikke bruges til at etablere WiFi på steder, hvor det i forvejen findes hotspot og lignende drevet af private virksomheder.

Dansk iværksætter satser på betalingskort med fingeraftrykscanner

Den danske iværksætter Frank Sandeløv har etableret firmaet Cardlab, som i samarbejde med det svenske selskab Fingerprint Cards vil have betalingstjenesterne til at bruge betalingskort med indbygget fingeraftrykscanner.

Frank Sandeløv fortæller til Børsen, at teknologien er udviklet af Fingerprint Cards, og at Cardlab skal stå for implementeringen i kortene, der som noget nyt kan masseproduceres.

Ekspert i betalingsløsninger på CBS, Jonas Hedman, siger dog til Børsen, at han er i tvivl om denne teknologi er den rigtige. Apple har eksempelvis valgt en anden teknologi, så nu er der lagt op til en kamp om standarder, siger han.

Cardlabs løsning testes af seks banker verden over, og firmaet håber, at teknologien kan vinde indpas i løbet af 2018, skriver Børsen.

IBM's supercomputer Watson kan nu tale dansk

Uddannelsesinstitutionen Cphbusiness og IBM Danmark har netop afslutet et samarbejde, hvor man via kunstig intelligens har analyseret jobannoncer på dansk, skriver IBM i en pressemeddelelse.

IBM har peget supercomputeren Watson i retning af 600 jobannoncer inden for salg og markedsføring, og bedt den finde mønstre og tendenser i, hvad virksomhederne leder efter.

Resultatet af analysen viste bl.a., at der er stor efterspørgsel på kompetencer indenfor projektledelse i salg- og markedsføringsbranchen.

Derudover kom det frem, at branchen ikke længere efterspørger et IT-kørekort, hvilket kunne hænge sammen med, at der er brug for mere specifikke IT-kundskaber, eller at den generelle IT-kyndighed er steget.

Hvor sprogbarrieren tidligere har betydet store omkostninger inden for databehandling, har det i dette tilfælde taget mindre end en uges arbejde at indstille Watson til at analysere branchens efterspørgsel i de dansksprogede annoncer.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere