Artikel top billede

Morgen-briefing: Cambio Healthcare vinder kæmpe-ordre i Skotland / Venture-millioner til aarhusianske Upodi / Parken vil satse på e-sport / Kommer Apple Pay til Danmark i dag?

Cambio Healthcare vinder kæmpe-ordre i Skotland. Venture-millioner til aarhusianske Upodi. Parken vil satse på e-sport. Kommer Apple Pay til Danmark i dag? Carlsberg støvsuges for unge digitale talenter. Cisco byder 12 milliarder kroner for BroadSoft.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Cambio Healthcare vinder kæmpe-ordre i Skotland

Cambio Healthcare skal fra årsskiftet levere CDS-systemet til de skotske sygehuse, som betjener 5,8 millioner skotter. Med den nye ordre vil skal Cambio levere et system til såkaldt klinisk beslutningsstøtte, som skal køre i England, Irland, Færøerne, Grønland, Sverige, Skotland.

Her er ordren imidlertid i udbud for tiden efter et noget usædvanligt forløb, hvor Region Syddanmark sendte ordren i udbud blot et år efter, at det nuværende system, Cambio Cosmic, var blevet sat i fuld drift. Dette skyldtes blandt andet, at det tog 11 år at udrulle systemet helt.

Cambio er i samarbejde med Accenture og Royal Philips blandt de tre prækvalificerede til den nye ordre. De øvrige prækvalificerede er CGI/Cerner samt Systematic/Capgemini Sogeti.

Det kan du læse mere om her: Tre it-selskaber med i opløb om kæmpe EPJ-ordre i Region Syddanmark.

“Vi vil naturligvis gøre alt hvad vi kan for at vinde det udbud også. Men nu glæder vi os foreløbigt over, at have fået en aftale på plads i Skotland. For jo flere steder vi kommer i gang med med at implementere den nyeste version, jo stærkere står vi,” lyder det fra Cambio-direktør Steffen Lerche.

Venture-millioner til aarhusianske Upodi

Det lille aarhusianske software-selskab Upodi - der står bag en løsning til abonnements-styring - får tilført mellem fire og otte millioner kroner fra Seed Capital og Pre-Seed Innovation.

Selskabet meddeler, at pengene skal anvendes til at ‘ansætte flere ressourcer til vækst i Danmark.’

Seed Capital står bag en lang række investeringer i danske startups - blandt andre Endomondo, Trustpilot, Fullrate, Mofibo og Libratone.

Ifølge partner Niels Vejrup går trenden for tiden mod abonnementsbaserede løsninger som den, Upodi står bag.

“Vi ser en stigende tendens til at flere og flere tech-virksomheder bygger på en abonnements-baseret forretningsmodel. Vi tror på, at vi kun har set toppen af isbjerget, og derfor var vi interesseret i at investere i Upodi,” lyder det fra Niels Vejrup.

Det aarhusianske selskab fik i sommer tidligere topchef for e-conomic og Bluegarden, Mogens Elsberg, som bestyrelsesformand.

Parken vil satse på e-sport

Københavnske Parken Sport & Entertainment vil satse endnu mere på e-sport i fremtiden, skriver Børsen.

“Ambitionen er klart, at vi skal vokse og have flere hold ind. Det her er den hurtigst voksende underholdningsindustri i verden, og den skal vi have vores fair share af. Vi har både råd og overskud til at gøre de strategisk rigtige ting. Det er et forretningsområde, som vi forventer ganske meget af,” siger administrerende direktør, Bo Rygaard, til avisen.

Kommer Apple Pay til Danmark i dag?

Der har været en del spekulationer om, hvornår Apple Pay bliver lanceret i Danmark. Et godt bud er i dag, hvor noget tyder på, at der vil blive åbner for muligheden for at kunne betale med Apple-løsningen i eksempelvis Elgiganten og 7-Eleven.

Dem spurgte Computerworld om rygterne i sidste uge, men ingen havde ‘nogen kommentar’ og de ville heller ikke ‘be- eller afkræfte’ rygterne. 

Svenske Macpro.se har tidligere peget på, at Apple Pay vil blive lanceret i dag. Selskabet har da også lanceret en dansksproget hjemmeside om løsningen, som du finder her.

Apple vælger som regel at lancere Apple Pay i partnerskab med en række store detailkæder. Det er sket både i USA og andre steder.

Du kan læse mere her Medie: På tirsdag kan du betale med Apple Pay i disse butikker.

Carlsberg støvsuges for unge digitale talenter

Carlsberg har brug for et digitalt temposkifte, mener koncernchef Cees ‘t Hart til Business.

Han vil nu samle selskabets digitale talenter i et ‘superteam,’ som skal fungere sammen med Carlsbergs øverste ledelse.

Blandt ideerne er muligheden for at kunne bestille øl i en bar via en app, så man slipper for at skulle mase sig op i baren og så og vifte efter bartenderen.

Cisco byder 12 milliarder kroner for BroadSoft

Cisco vil købe det amerikanske softwarefirma BroadSoft for 1,9 milliarder dollar - knap 12 milliarder kroner.

BroadSoft leverer software til telekommunikations-industrien og satte sig selv til salg i sommer. 

Med opkøbet sigter Cisco efter at få bedre fat i markedet for software til unified communication til store tele-firmaer verden over.

BroadSoft er børsnoteret, og Cisco har budt 55 dollar per aktie, hvilket er to procent over kursen ved tilbuddet afgivelse.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere