Artikel top billede

(Foto: Claus Sjödin)

MobilePay tager Apple Pays entre med ophøjet ro: "Vi har en løsning, som både erhvervsvirksomheder og private har meget svært ved at undvære"

Apple Pay's indtog som ny betalingsløsning for de danske forbrugere vækker ingen panik hos MobilePay, der i dag er danskernes foretrukne app til overførsel af penge og gennemførsel af betalinger.

En ny spiller har gjort sit indtog. Fra i dag tirsdag kan alle danskere, der er kunder i Jyske Bank og Nordea, anvende Apple Pay som kontaktløs betalingsform. 

Det vækker dog ikke bekymring hos Mobile Pay, der i dag sidder tungt på det danske marked for mobilbetalinger. 

“Vi er ydmyge overfor, at det er Apple, der kommer. Apple kender alle, men der er ikke bekymrede miner hos os,“ siger Peter Kjærgaard, der er presseansvarlig hos MobilePay. 

Læs mere om Apple Pay her: Så er Apple Pay kommet til Danmark: Så mange får adgang til tjenesten i dag

Han forklarer, at man hos MobilePay tager den nye konkurrents entré med ophøjet ro, da man selv oplever en stor tilslutning til egen applikaiton, der dagligt hjælper danskerne med alt fra indkøb i detailbutikker til at splitte betalingen efter endt fodboldspil i den lokale sportshal.

“Vi oplever, at vi har en løsning, som både erhvervsvirksomheder og private har meget svært ved at undvære. Det er vores indfaldsvinkel til situationen,“ siger han.

Stærkt position

Igennem en årrække har MobilePay formået at sætte sig tungt på markedet for mobile transaktioner. 

Se hvordan Apple Pay virker her: Test af Apple Pay i dansk butik: "Det er seriøst smart"

Efter en hård kamp med konkurrenten Swipp, der nægtede at give sig det første lange stykke tid, har MobilePay nu efter eget udsagn erobret ni ud af ti danske smartphones.

Det gør applikationen meget tæt knyttet til danskerne, forklarer Peter Kjærgaard.

“Man skal ikke undervurdere værdien af at have en løsning, som alle ved, at de andre har. Det skaber en tryghed omkring, at hvis man vil sende penge til hinanden og betale hos de fleste virksomheder, så kan man stort set altid gøre det med Mobile Pay,” siger han.

Kan blive en fordel

Apple Pay er til at begynde med blevet introduceret for kunderne i Jyske Bank og Nordea, der i øvrigt er blandt landets største banker. 

Det betyder, at mange danskere allerede nu har adgang til tjenesten, der utvivlsomt vil tage en bid af markedet for mobile betalinger i landets butikker. 

Men hos MobilePay byder man Apple velkommen på markedet og håber faktisk, at det kan sætte endnu mere gang i markedet for de mobile betalinger. 

"Vi byder på den ene side Apple velkommen og på den anden side er vi meget fortrøstningsfulde og komfortable med situationen," siger Peter Kjærgaard og fortsætter:

"Det kan være med til at forstærke brugen af mobile betalingsløsninger i butikker, hvor det klart er et lang og sejt træk. Det kan vi alle sammen se."

Læs mere her: 

Nets mobile Dankort-app får bundkarakter på Google Play: “Vi er næsten klar med en løsning”

Læs mere her: Overblik: Sådan klarer Apple Pay sig i forhold til andre betalings-apps




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere