Artikel top billede

Ny plan fra danskerne bag Subway Surfers: Kendte spil-figurer skal optræde på tøj og tasker

Det danske mobilspil Subway Surfers er det mest downloadede nogensinde. Nu satser en af virksomhederne bag stort på merchandise.

Den danske it-virksomhed Sybo, der står bag spilsuccessen Subway Surfers, vil nu tjene penge på at lade internationale virksomheder producere merchandise med spillets karakterer.

Det skriver Børsen.

Subway Surfers er det mest downloadede mobilspil nogensinde, og det er således blevet downloadet mere end 1,6 milliarder gange.

Derfor mener administrerende direktør Mathias Gredal Nørvig også, at det er et naturligt næste skridt at begynde at indgå de såkaldte licensaftaler.

Det er dem, der f.eks kan give en skoproducent ret til at sælge Subway Surfers-sko mod at aflevere et beløb til Sybo.

"Vi er det mest downloadede spil nogensinde, så vi snakker med de største selskaber i verden om, hvordan vi kan arbejde sammen. Og så er det jo i virkeligheden bare at kigge på, hvilke tøjfirmaer, der er de største," siger Mathias Gredal Nørvig til Børsen.

Læs også: Dansk app det mest downloadede spil i hele verden fra både iOS og Android

Sybo har ansat en ny medarbejder til at lede licens-projektet, og den pågældende har tidligere stået i spidsen for en lignende indsats hos den finske spiludvikler Rovio.

Rovio står bag spillet Angry Birds, der i dag både er film, spil og merchandise.

“Vi ved, at vi går ind på et kæmpestort marked, så vi tror på, at det kan betale sig, men om vi rammer guldåren ligesom Rovio, eller om vi ender med at være større eller mindre, ved jeg ikke. Men vi har kæmpe ambitioner og smider rigtig mange penge efter det her," siger Mathias Gredal Nørvig,

Sybo havde i sidste regnskab et resultat på 96 millioner kroner.

Læs også: Et af Danmarks mest populære mobil-spil bliver nu til en Hollywood-serie
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere