Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Advarsel: Hold fingrene langt væk fra ny-udstedt kryptovaluta

Hold fingrene langt væk fra ny-udstedte kryptovalutaer, lyder advarslen fra EU-myndighed.

Køb ikke nyudstedt kryptovaluta.

Så kort og kontant lyder advarslen fra den selvstændige EU-myndighed Esma (‘European Securities and Markets Authority’), der overvåger de europæiske finansielle markeder.

Esma advarer mod de såkaldte ICO’er (‘Initial Coin Offerings’) - altså udstedelsen af nye mønter, som i den seneste tid er blevet anvendt af virksomheder til at rejse ofte store beløb på meget kort tid.

Antallet af ICO’er er steget i de seneste måneder, hvilket sammen med bitcoinens ekstreme værdistigning har været med til at øge den samlede værdi af de alle udstedte kryptovalutaer markant.

Således udgjorde den samlede mængde kryptovalutas samlede værdi i begyndelsen af året cirka 17 milliarder dollar - 105 milliarder kroner. I september var den samlede mere end 10-doblet.

“ICO’er er ekstremt risikable og høj-spekulative investeringer,” lyder det fra organisationen.

Den peger desuden på, at der er stor risiko for, at man ‘taber hele sin investering,’ hvis man vælger at investere i kryptovaluta.

Advarslen kommer efter, at der i den seneste tid har været røre omkring kryptovalutaerne - ikke mindst bitcoin, som er steget vildt i værdi.

Det kan du læse mere om her: Bitcoinens værdi stryger mod nye rekorder: Nu koster en bitcoin 40.000 kroner.

Kryptovalutaernes fremgang har fået den etablerede finansverden til at reagere og udråbe kryptovalutaerne som vanvittige, bedrageri, spekulative og ekstremt risikofyldte.

Den holdning deler Esma, der peger på, at ‘mange af mønterne eller tokenerne [...] ikke har nogen iboende værdi anden end at de kan anvendes som adgangsbevis til en service eller et produkt.”

Du kan læse mere om kryptovalutaernes mulige fremmarch i finansverdenen her: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der noget om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

Den kendte finansmand Leo Melamed sagde fornylig, at bitcoin stod til at komme til at udgøre sin helt egen ‘asset class’ på samme måde, som guld og værdipapirer udgør hver sin ‘asset class.’

Finanstilsynet: Her er farerne
Der er dog nok et stykke vej endnu. I hvert fald har Finanstilsynet netop udsendt oplysning om netop ICO'erne, hvor tilsynet opremser en række faresignaler ved en ICO.

"Virksomheder, der beskæftiger sig med ICO’er og kryptovalutaer generelt, bør nøje overveje, om deres aktiviteter falder indenfor den finansielle lovgivning. Det kunne eksempelvis være lovgivning om alternative investeringsfonde, prospekter, hvidvask, mm," lyder det fra Finanstilsynet.

Du kan på sitet Coinmarketcap finde en oversigt over værdien af de enkelte kryptovalutaer.

For tiden er bitcoin den klart største efterfulgt af kryptovalutaer med navne som ethereum, tether og dash.

Læs også:

Verdens største it-analysefirma advarer: Blockchain er over-hypet – lad dig ikke rive med

Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"

Uheldig bruger blokerer andre personers krypto-valuta for to milliarder kroner: Har du stadig din Ether?

Bitcoin ramt af brat kursdyk: Er faldet med 1.000 dollar på blot 48 timer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere