Artikel top billede

Uheldig bruger blokerer andre personers krypto-valuta for to milliarder kroner: Har du stadig din Ether?

En fejl i en populær krypto-software har kostet brugere 300 millioner dollar i krypto-valutaen ether.

Personen bag kaldenavnet “devops 1999” er sandsynligvis rigtig upopulær i kryptovaluta-kredse lige nu.

Vedkommende har nemlig ved et uheld låst et stort antal brugere ude af deres digitale “wallets”, hvor de opbevarer den digitale valuta ether, og nu har brugerne tilsyneladende mistet ether til en værdi af 300 millioner amerikanske dollars.

Der er tale om wallets fra leverandøren Parity, og hele miseren begyndte med en bug i Puritys software tilbage i juli, som en hacker udnyttede til at stjæle ether til en værdi af 205 millioner kroner.

Sårbarheden i de såkaldte “multi signature-wallets” blev hurtigt patchet, men ifølge Parity indeholdt koden i opdateringen en ny sårbarhed.

Og så er vi fremme ved “devops 1999”.

Multi signature-wallets betyder, at der skal bruges nøgler fra flere brugere for at flytte rundt på pengene. Men den uheldige bruger fik tilsyneladende aktiveret en bug, der gjorde ham/hende til ene-ejer af et stort antal wallets.

I et forsøg på at omgøre det, slettede brugeren den kode, der repræsenterede hans ejerskab af de mange wallets, men det har altså resulteret i, at ingen nu kan få adgang til dem.

“Der kan på nuværende tidspunkt ikke flyttes midler ud af de påvirkede wallets,” skriver Parity i et blogindlæg.

“Vi efterforsker stadigvæk situationen og undersøger alle tænkelige løsninger.”

Helt ny valuta kan være løsningen

En af de løsningsforslag, der lige nu diskuteres, går under navnet “hard fork”.

Hard fork betyder lettere forsimplet, at man skaber en helt ny version af ether og lader som om, at det aldrig er sket. Det er gjort før, men det er en risikabel manøvre, fordi alle brugere helst skal indvillige i at bruge den nye version.

Hvis et stort antal brugere nægter at flytte med over på den nye version af ether, kan det gøre valutaen ustabil og påvirke værdien.

Du kan tjekke, om din ether-beholdning er påvirket her.

Læs også: Valutaspekulanter rydder grafikkort-lagrene hos ProShop igen og igen: "Det er helt vanvittigt for tiden"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere