Artikel top billede

Kaspersky frifinder sig selv med stor undersøgelse efter spion-anklager: Se selv, vi har ikke spioneret mod nogen som helst

Det russiske it-sikkerhedsselskab Kaspersky frifinder sig selv for spionage efter stor intern undersøgelse.

Det store russiske it-sikkerhedselskab Kaspersky Lab frikender pure sig selv mod alle beskyldninger om, at selskabet skulle spionere for russerne.

Det sker på baggrund af en stor intern undersøgelse, som Kaspersky selv har udarbejdet efter at amerikanske medier har beskyldt virksomheden for at spionere mod amerikanske myndigheder for russerne.

Kaspersky indrømmede for nogle uger siden, at selskabet vitterligt downloadede og analyserede oplysninger fra en ansat i det amerikanske sikkerhedsagentur, NSA.

Dengang bedyrede selskabet dog samtidig, at det ikke var Kasperskys skyld.

Det kan du læse mere om her: Kaspersky indrømmer: Downloadede hemmeligheder fra NSA - men fejlen lå hos ekstremt uforsigtig NSA-medarbejder.

Med resultaterne af den internet undersøgelse gentager Kaspersky budskabet igen.

“Den nye undersøgelse bekræfter de første resultater og giver yderligere indsigt i telemetrien i Kaspersky Labs produkter i forbindelse med hændelsen,” hedder det.

Ifølge Kaspersky dokumenterer analysen af telemetri-data nemlig, at der var ‘mistænkelig aktivitet på den pågældende computer i hændelsens tidsinterval i 2014,” hedder det.

En alvorlig trussel

Spion-anklagerne mod Kaspersky Labs har været en reel trussel mod virksomheden, der henter en betydelig omsætning på det amerikanske marked.

Selskabet er i blandt andet Wall Street Journal blevet beskyldt for at være redskab for professionelle hackere betalt af Rusland.

Det kan du læse mere om her: Medie: Kaspersky hjalp bevidst russiske statshackere med at stjæle hemmeligheder

Kaspersky Labs har hele tiden afvist, at det skulle være tilfældet. Det har dog ikke forhindret mistilliden mod selskabet i at brede sig på det amerikanske marked.

Du finder Kaspersky Labs undersøgelse her: Investigation Report for the september 2014 Equation malware detection incident in the US.

Læs også:

Kasperskys danske direktør efter spion-beskyldninger: Danske myndigheder skal 'på ingen måde' frygte at blive overvåget

Anklage: Kaspersky står i ledtog med russiske spioner

Kaspersky afviser USA's spionage-anklager: ”Vi har da også samarbejdet med amerikanske efterretningstjenester”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere