Artikel top billede

Kaspersky frifinder sig selv med stor undersøgelse efter spion-anklager: Se selv, vi har ikke spioneret mod nogen som helst

Det russiske it-sikkerhedsselskab Kaspersky frifinder sig selv for spionage efter stor intern undersøgelse.

Det store russiske it-sikkerhedselskab Kaspersky Lab frikender pure sig selv mod alle beskyldninger om, at selskabet skulle spionere for russerne.

Det sker på baggrund af en stor intern undersøgelse, som Kaspersky selv har udarbejdet efter at amerikanske medier har beskyldt virksomheden for at spionere mod amerikanske myndigheder for russerne.

Kaspersky indrømmede for nogle uger siden, at selskabet vitterligt downloadede og analyserede oplysninger fra en ansat i det amerikanske sikkerhedsagentur, NSA.

Dengang bedyrede selskabet dog samtidig, at det ikke var Kasperskys skyld.

Det kan du læse mere om her: Kaspersky indrømmer: Downloadede hemmeligheder fra NSA - men fejlen lå hos ekstremt uforsigtig NSA-medarbejder.

Med resultaterne af den internet undersøgelse gentager Kaspersky budskabet igen.

“Den nye undersøgelse bekræfter de første resultater og giver yderligere indsigt i telemetrien i Kaspersky Labs produkter i forbindelse med hændelsen,” hedder det.

Ifølge Kaspersky dokumenterer analysen af telemetri-data nemlig, at der var ‘mistænkelig aktivitet på den pågældende computer i hændelsens tidsinterval i 2014,” hedder det.

En alvorlig trussel

Spion-anklagerne mod Kaspersky Labs har været en reel trussel mod virksomheden, der henter en betydelig omsætning på det amerikanske marked.

Selskabet er i blandt andet Wall Street Journal blevet beskyldt for at være redskab for professionelle hackere betalt af Rusland.

Det kan du læse mere om her: Medie: Kaspersky hjalp bevidst russiske statshackere med at stjæle hemmeligheder

Kaspersky Labs har hele tiden afvist, at det skulle være tilfældet. Det har dog ikke forhindret mistilliden mod selskabet i at brede sig på det amerikanske marked.

Du finder Kaspersky Labs undersøgelse her: Investigation Report for the september 2014 Equation malware detection incident in the US.

Læs også:

Kasperskys danske direktør efter spion-beskyldninger: Danske myndigheder skal 'på ingen måde' frygte at blive overvåget

Anklage: Kaspersky står i ledtog med russiske spioner

Kaspersky afviser USA's spionage-anklager: ”Vi har da også samarbejdet med amerikanske efterretningstjenester”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CFO'ens hverdag med Dynamics 365 FO: Nye muligheder - mere værdi

Microsoft Dynamics 365 for Finance and Operations (FO) er meget mere end debet/kredit. Indbyggede værktøjer til at automatisere processer og bruge kunstig intelligens skaber nye muligheder og mere værdi.

29. november 2022 | Læs mere


AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere