Kaspersky frifinder sig selv med stor undersøgelse efter spion-anklager: Se selv, vi har ikke spioneret mod nogen som helst

Det russiske it-sikkerhedsselskab Kaspersky frifinder sig selv for spionage efter stor intern undersøgelse.

Det store russiske it-sikkerhedselskab Kaspersky Lab frikender pure sig selv mod alle beskyldninger om, at selskabet skulle spionere for russerne.

Det sker på baggrund af en stor intern undersøgelse, som Kaspersky selv har udarbejdet efter at amerikanske medier har beskyldt virksomheden for at spionere mod amerikanske myndigheder for russerne.

Kaspersky indrømmede for nogle uger siden, at selskabet vitterligt downloadede og analyserede oplysninger fra en ansat i det amerikanske sikkerhedsagentur, NSA.

Dengang bedyrede selskabet dog samtidig, at det ikke var Kasperskys skyld.

Det kan du læse mere om her: Kaspersky indrømmer: Downloadede hemmeligheder fra NSA - men fejlen lå hos ekstremt uforsigtig NSA-medarbejder.

Med resultaterne af den internet undersøgelse gentager Kaspersky budskabet igen.

“Den nye undersøgelse bekræfter de første resultater og giver yderligere indsigt i telemetrien i Kaspersky Labs produkter i forbindelse med hændelsen,” hedder det.

Ifølge Kaspersky dokumenterer analysen af telemetri-data nemlig, at der var ‘mistænkelig aktivitet på den pågældende computer i hændelsens tidsinterval i 2014,” hedder det.

En alvorlig trussel
Spion-anklagerne mod Kaspersky Labs har været en reel trussel mod virksomheden, der henter en betydelig omsætning på det amerikanske marked.

Selskabet er i blandt andet Wall Street Journal blevet beskyldt for at være redskab for professionelle hackere betalt af Rusland.

Det kan du læse mere om her: Medie: Kaspersky hjalp bevidst russiske statshackere med at stjæle hemmeligheder

Kaspersky Labs har hele tiden afvist, at det skulle være tilfældet. Det har dog ikke forhindret mistilliden mod selskabet i at brede sig på det amerikanske marked.

Du finder Kaspersky Labs undersøgelse her: Investigation Report for the september 2014 Equation malware detection incident in the US.

Læs også:

Kasperskys danske direktør efter spion-beskyldninger: Danske myndigheder skal 'på ingen måde' frygte at blive overvåget

Anklage: Kaspersky står i ledtog med russiske spioner

Kaspersky afviser USA's spionage-anklager: ”Vi har da også samarbejdet med amerikanske efterretningstjenester”

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.