Artikel top billede

(Foto: ©2008 Robert I. Larsen. ALL RIGHTS RESERVED. / Robert I. Larsen)

Google køber kæmpe datacenter-grund i Aabenraa - lige ved siden af Apples byggegrund

Google køber en kæmpegrund på 131 hektar i Aabenraa Kommune, som nu træder ind på datacenter-området sammen med Viborg og Odense Kommuner.

Google køber en stor byggegrund på 131 hektar i Aabenraa Kommune, som er forberedt til opførelse af et stort datacenter.

Grunden ligger således tæt op af Kassø Transformatorstation og tæt på det datacenter, som Apple skal til at bygge i Aabenraa Kommune.

Google meddeler dog, at selskabet ikke for tiden har aktuelle planer om at bygge på grunden, men ønsker at sikre sig muligheden for at udbygge selskabets datacentre i Europa, hvis behovet skulle melde sig.
Tilsammen dækker de to byggegrunde i Aabenraa Kommune - Apples byggegrund og Googles byggegrund - 400 hektar.

Det er ifølge kommunen selv dobbelt så stort et areal, som de tre øvrige datacentre i Danmark tilsammen og ‘på højde med de største datacenterområder på verdensplan,” som det lyder.

For tiden er Apple i fuld gang med at opføre et gigantisk datacenter i Floulum uden for Viborg, mens Facebook er i gang med at bygge datacenter i Odense.

Apples datacenter kommer fuldt udbygget til at bestå af mere en to kilometer serverhaller.

Computerworld var for et par uger siden forbi byggepladsen, hvor den første kæmpehal står klar.

Den kan du se billeder af her: Galleri: Apple har rejst den første kæmpe-hal i Viborg - se billederne her.

“Byggegrundene i Aabenraa har plads til et stort antal haller, hvor alene en enkelt hal typisk rummer tre fodboldbaner bare fyldt med servere i stedet for spillere og tilskuere,” lyder det fra Aabenraa Kommune.

Borgmester Thomas Andresen fortalte i sommer til Computerworld, at kommunen havde fået øje på, at den med transformatorstationen i Kassø ved Rødekro "har noget unikt, som de store it-virksomheder efterspørger."

"Den giver en mulighed for at levere en meget stabil og driftsikker strømforsyning til deres datacentre, og derfor er vi naturligvis interesseret i at samarbejde med alle dem, der ønsker det. Men vi har endnu ikke noget konkret på vej,” sagde Thomas Andresen til os i sommer.

Knap så begejstret er lokalbefolkningen ikke. Flere naboer frygter støj og larm og tung trafik fra kæmpehallerne.

Det kan du læse mere om her: Naboer til nyt Apple-datacenter i Aabenraa frygter larm, støj og tung trafik: "Det er jo en katastrofe,og vores huse bliver umulige at sælge."

Google købte fornylig også en kæmpegrund i Sverige på 109 hektar. Heller ikke på denne grund har Google for tiden planer om at bygge.

Det kan du læse mere om her: Google bekræfter nye nordiske datacenter-planer: Har købt kæmpegrund i Sverige.

Læs også:

[b][b]Sådan foregår det[/b]: Fra den første spæde kontakt til aftalen om et nyt datacenter er i hus
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere