Google køber kæmpe datacenter-grund i Aabenraa - lige ved siden af Apples byggegrund

Google køber en kæmpegrund på 131 hektar i Aabenraa Kommune, som nu træder ind på datacenter-området sammen med Viborg og Odense Kommuner.

Google køber en stor byggegrund på 131 hektar i Aabenraa Kommune, som er forberedt til opførelse af et stort datacenter.

Grunden ligger således tæt op af Kassø Transformatorstation og tæt på det datacenter, som Apple skal til at bygge i Aabenraa Kommune.

Google meddeler dog, at selskabet ikke for tiden har aktuelle planer om at bygge på grunden, men ønsker at sikre sig muligheden for at udbygge selskabets datacentre i Europa, hvis behovet skulle melde sig.
Tilsammen dækker de to byggegrunde i Aabenraa Kommune - Apples byggegrund og Googles byggegrund - 400 hektar.

Det er ifølge kommunen selv dobbelt så stort et areal, som de tre øvrige datacentre i Danmark tilsammen og ‘på højde med de største datacenterområder på verdensplan,” som det lyder.

For tiden er Apple i fuld gang med at opføre et gigantisk datacenter i Floulum uden for Viborg, mens Facebook er i gang med at bygge datacenter i Odense.

Apples datacenter kommer fuldt udbygget til at bestå af mere en to kilometer serverhaller.

Computerworld var for et par uger siden forbi byggepladsen, hvor den første kæmpehal står klar.

Den kan du se billeder af her: Galleri: Apple har rejst den første kæmpe-hal i Viborg - se billederne her.

“Byggegrundene i Aabenraa har plads til et stort antal haller, hvor alene en enkelt hal typisk rummer tre fodboldbaner bare fyldt med servere i stedet for spillere og tilskuere,” lyder det fra Aabenraa Kommune.

Borgmester Thomas Andresen fortalte i sommer til Computerworld, at kommunen havde fået øje på, at den med transformatorstationen i Kassø ved Rødekro "har noget unikt, som de store it-virksomheder efterspørger."

"Den giver en mulighed for at levere en meget stabil og driftsikker strømforsyning til deres datacentre, og derfor er vi naturligvis interesseret i at samarbejde med alle dem, der ønsker det. Men vi har endnu ikke noget konkret på vej,” sagde Thomas Andresen til os i sommer.

Knap så begejstret er lokalbefolkningen ikke. Flere naboer frygter støj og larm og tung trafik fra kæmpehallerne.

Det kan du læse mere om her: Naboer til nyt Apple-datacenter i Aabenraa frygter larm, støj og tung trafik: "Det er jo en katastrofe,og vores huse bliver umulige at sælge."

Google købte fornylig også en kæmpegrund i Sverige på 109 hektar. Heller ikke på denne grund har Google for tiden planer om at bygge.

Det kan du læse mere om her: Google bekræfter nye nordiske datacenter-planer: Har købt kæmpegrund i Sverige.

Læs også:

[b][b]Sådan
 foregår det[/b]: Fra den første spæde kontakt til aftalen om et nyt datacenter er i hus
[/b]


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
KMD kan nærme sig halvering af medarbejderstaben i Danmark på få år: Så mange ansatte har selskabet sagt farvel til
For fem år siden var KMD det største danske it-selskab, men over årene er medarbejderstaben i Danmark faldet dramatisk. Ifølge en lækket PowerPoint fortsætter tendensen i 2021. Se den voldsomme nedgang i antallet af ansatte hos KMD her.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.