Artikel top billede

(Foto: ©2008 Robert I. Larsen. ALL RIGHTS RESERVED. / Robert I. Larsen)

Google køber kæmpe datacenter-grund i Aabenraa - lige ved siden af Apples byggegrund

Google køber en kæmpegrund på 131 hektar i Aabenraa Kommune, som nu træder ind på datacenter-området sammen med Viborg og Odense Kommuner.

Google køber en stor byggegrund på 131 hektar i Aabenraa Kommune, som er forberedt til opførelse af et stort datacenter.

Grunden ligger således tæt op af Kassø Transformatorstation og tæt på det datacenter, som Apple skal til at bygge i Aabenraa Kommune.

Google meddeler dog, at selskabet ikke for tiden har aktuelle planer om at bygge på grunden, men ønsker at sikre sig muligheden for at udbygge selskabets datacentre i Europa, hvis behovet skulle melde sig.
Tilsammen dækker de to byggegrunde i Aabenraa Kommune - Apples byggegrund og Googles byggegrund - 400 hektar.

Det er ifølge kommunen selv dobbelt så stort et areal, som de tre øvrige datacentre i Danmark tilsammen og ‘på højde med de største datacenterområder på verdensplan,” som det lyder.

For tiden er Apple i fuld gang med at opføre et gigantisk datacenter i Floulum uden for Viborg, mens Facebook er i gang med at bygge datacenter i Odense.

Apples datacenter kommer fuldt udbygget til at bestå af mere en to kilometer serverhaller.

Computerworld var for et par uger siden forbi byggepladsen, hvor den første kæmpehal står klar.

Den kan du se billeder af her: Galleri: Apple har rejst den første kæmpe-hal i Viborg - se billederne her.

“Byggegrundene i Aabenraa har plads til et stort antal haller, hvor alene en enkelt hal typisk rummer tre fodboldbaner bare fyldt med servere i stedet for spillere og tilskuere,” lyder det fra Aabenraa Kommune.

Borgmester Thomas Andresen fortalte i sommer til Computerworld, at kommunen havde fået øje på, at den med transformatorstationen i Kassø ved Rødekro "har noget unikt, som de store it-virksomheder efterspørger."

"Den giver en mulighed for at levere en meget stabil og driftsikker strømforsyning til deres datacentre, og derfor er vi naturligvis interesseret i at samarbejde med alle dem, der ønsker det. Men vi har endnu ikke noget konkret på vej,” sagde Thomas Andresen til os i sommer.

Knap så begejstret er lokalbefolkningen ikke. Flere naboer frygter støj og larm og tung trafik fra kæmpehallerne.

Det kan du læse mere om her: Naboer til nyt Apple-datacenter i Aabenraa frygter larm, støj og tung trafik: "Det er jo en katastrofe,og vores huse bliver umulige at sælge."

Google købte fornylig også en kæmpegrund i Sverige på 109 hektar. Heller ikke på denne grund har Google for tiden planer om at bygge.

Det kan du læse mere om her: Google bekræfter nye nordiske datacenter-planer: Har købt kæmpegrund i Sverige.

Læs også:

[b][b]Sådan foregår det[/b]: Fra den første spæde kontakt til aftalen om et nyt datacenter er i hus
[/b]
IT-JOB

Continia Software A/S

CRM Automation Specialist

Gehl – Making cities for people

IT Manager

Danske Commodities A/S

Portfolio manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere