Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Danske storbanker siger nej til kunders bitcoin-gevinster / IBM og Nordea vil udvikle ny blockchain-platform / Ny bitcoin-rekord igen: Runder 11.850 dollar

Danske storbanker siger nej til kunders bitcoin-gevinster. IBM og Nordea vil udvikle ny blockchain-platform. Ny bitcoin-rekord igen: Runder 11.850 dollar. Byfounders er frustrerede over Danske Bank. Google har fundet hele 47 bugs i Android - skal lukkes nu. Apple vinder forbudssag mod kinesisk it-kæmpe.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Danske storbanker siger nej til kunders bitcoin-gevinster

Både Danske Bank, Nordea, Jyske Bank, Sydbank og Nykredit siger nej til at modtage store beløb, som deres kunder tjent på handel med bitcoin, skriver Børsen.

“Som bank skal man kunne forklare, hvor pengene, der bliver overført, kommer fra. I realiteten kan man være totalt anonym på det netværk, og det er mere eller mindre umuligt at spore, hvor pengene kommer fra,” siger Lars Sjögren, der er chef for Transaction Banking i Danske Bank til avisen.

Finansverdenen har længe advaret mod kryptovalutaerne, som er blevet kaldt for ‘vanvittig’ og ‘bedrageri.’

Er der noget om snakken? Det kan du læse mere om her: Finansfolk advarer mod kryptovaluta - er der nogen om snakken? Eller kan bitcoin blive fremtidens store valuta?

IBM og Nordea vil udvikle ny blockchain-platform

IBM vil sammen med en række banker, herunder Nordea, udvikle en ny blocchain-baseret handelsplatform, der kommer til at hedde we.trade.

Den bliver baseret på den såkaldte DLT-teknologi (distributed ledger) - altså blockchain.

We.trade er et samarbejde mellen IBM og bankerne Nordea, Banco Santander, KBC, Deutsche Bank, HSBC, Natixis, Rabobank, Société Générale og UniCredit.

Ifølge parterne er det ideen, at handel skal blive enklere, sikrere og mere effektiv.

“We.trade vil bidrage til sikker international handel mellem små og mellemstore virksomheder ved nemt og effektivt at forbinde de forskellige parter, der indgår i en handel, det vil sige køber, købers bank, sælger, sælgers bank og transportfirmaet. Platformen vil være tilgængelig 24/7 fra alle tilsluttede enheder," lyder det fra Nordea.

Blockchain regnes for at være blandt de mest hotte teknologier lige nu. Det kan du læse mere om her: Få styr på de hotte teknologier til data-håndtering: Her er de vigtigste teknologier netop nu.

Ny bitcoin-rekord igen: Runder 11.850 dollar

Efter et lille dyk først på ugen, buldrer bitcoin-kursen nu igen opad. 

Efter lørdagens rekord på 11.000 dollar, rundede bitcoinen tirsdag kurs 11.850, hvilket jo betyder, at en bitcoin nu er næsten 75.000 kroner værd.

Fik du ikke læst beskrivelsen af en metode til at anvende bitcoin til betaling i butikker og lignende, kan du læse den her: Her er metoden til at bruge bitcoin som helt almindeligt betalingsmiddel med dit Visakort - det er disruption i sin reneste form.

Byfounders er frustrerede over Danske Bank

Investeringsfonden Byfounders udtrykker i en mail til sit netværk frustration over, at Danske Bank alligevel ikke ville være med til at pumpe penge ind i fonden, skriver Børsen.

Avisen skrev tirsdag, at der var tale om en halv milliard kroner, men det drejede sig reelt om 225 millioner kroner. Hertil kom dog yderligere cirka en kvart milliard kroner, da Danske Banks udskydelse betød, at Vækstfonden muligvis heller ikke ville være med.

Vækstfonden har dog senere lagt penge i fonden.

“Danske Bank har lige nu kostet os seks måneders arbejde og mange dollar, og det er klart, at vi er skuffede,” lød det i mailen fra Byfounders-direktør Eric Lagier.

I dag meddeler Byfounders, at mailen blev skrevet i kampens hede og at fonden er ‘videre nu.’

Google har fundet hele 47 bugs i Android - skal lukkes nu

Google har fundet hele 47 bugs i Android, hvoraf de 10 bliver betegnet som kritiske.

De mange sårbarheder skal nu lukkes, og Google er gået i gang med det indledende arbejde, skriver selskabet i sin Android Security Bulletin.

Google har endnu ikke oplyst særligt meget om de mange sårbarheder, men oplyser dog, at der ikke er indløbet meldinger om, at de mange sårbarheder er blevet udnyttet endnu.

Apple vinder forbudssag mod kinesisk it-kæmpe

Apple har en del udfordringer i Europa, hvor selskabet er rodet ind i store skattesager. Men nu har en EU-domstol givet selskabet lidt vind i sejlene. 

Den har nemlig afgjort, at den kinesiske teknologi-kæmpe Xiaomi ikke må registrere varemærket ‘Mi Pad’ i EU, da navnet minder for meget om Apples ‘iPad.’ Begge produkter er tablet-computere.

Ifølge EU-domstolen ligger navnene så tæt, at de europæiske forbrugere meget vel ville kunne forveksle dem.

Ifølge domstolen er det ene bogstav ‘m’ ikke nok til at differenciere navnene i tilstrækkelig grad.

Xiaomi ansøgte om registrering af Mi Pad i 2014.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere