Få styr på de hotte teknologier til data-håndtering: Her er de vigtigste teknologier netop nu

Det vrimler med nye teknologier inden for data-håndtering og -analyser. Få overblikket her og et bud på de vigtigste teknologier.

Data-mængderne vokser og vokser, og samtidig er data blevet det nye 'guld' i de fleste virksomheder.

Man kan dog først for alvor realisere værdien af data, når man indsamler, håndterer og analyserer data på den optimale måde.

Her kommer data management ind i billedet.

Rådgivningsfirmaet Gartner har netop frigivet 2017-udgaven af data management hype cyclen.

Her kan man blandt andet få en vurdering af modenheden og potentialet i en række data-teknologier, heriblandt in-memory, data virtualisation, blockchain, data as a service og machine learning.

“Når data hele tiden bliver mere distribueret på tværs af mange platforme, skal organisationer kunne håndtere mere komplekse økosystemer og digitale forretningskrav,” lyder det fra Gartner.

"Data management bliver ved med at være afgørende i bevægelsen mod digital business,” skriver Gartner og vurderer, at mange af de teknologier, der indgår i hype cyclen, over de kommende år hastigt vil blive forbedret og modnet.

Læs også: Tidens mest hypede tech-trend er faktisk slet ikke blevet oversolgt: Kæmpe data-gennembrud står for døren

På den nye hype cycle er det blandt andet interessant, at Gartner vurderer, at blockchain nu har peaket på hype-barometeret, og at der går yderligere fem til 10 år, før man kan realisere det fulde potentiale i denne meget omtalte teknologi.

Gartners data management hype cycle 2017
Læs også:

Opråb til data-folket: Stop med at opsamle alle de data - det er slet ikke det vigtigste nu

Tidens mest hypede tech-trend er faktisk slet ikke blevet oversolgt: Kæmpe data-gennembrud står for døren

Har alverdens data til rådighed - men topcheferne bruger mavefornemmelsen til at drive forretning

Her er Gartners nye hype cycle: Få styr på alle de hotte teknologier og vigtige it-megatrendsmest debatterede artikler

CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Tør du vente på et databrud? Kom i gang med at sikre dig nu!
Agilitet er nødvendigt, når der skal godkendes brugere og det er der en simpel grund til. Adgangsscenarierne er for forskellige til at stole på en enkelt måde at autentificere på. Din autentificeringsproces er nødt til at udvikle sig med flere adgangsscenarier. Det og meget mere kigger vi på i dette whitepaper, så du er i stand til at vælge den mest agile løsning for dig og din virksomhed.