Få styr på de hotte teknologier til data-håndtering: Her er de vigtigste teknologier netop nu

Det vrimler med nye teknologier inden for data-håndtering og -analyser. Få overblikket her og et bud på de vigtigste teknologier.

Data-mængderne vokser og vokser, og samtidig er data blevet det nye 'guld' i de fleste virksomheder.

Man kan dog først for alvor realisere værdien af data, når man indsamler, håndterer og analyserer data på den optimale måde.

Her kommer data management ind i billedet.

Rådgivningsfirmaet Gartner har netop frigivet 2017-udgaven af data management hype cyclen.

Her kan man blandt andet få en vurdering af modenheden og potentialet i en række data-teknologier, heriblandt in-memory, data virtualisation, blockchain, data as a service og machine learning.

“Når data hele tiden bliver mere distribueret på tværs af mange platforme, skal organisationer kunne håndtere mere komplekse økosystemer og digitale forretningskrav,” lyder det fra Gartner.

"Data management bliver ved med at være afgørende i bevægelsen mod digital business,” skriver Gartner og vurderer, at mange af de teknologier, der indgår i hype cyclen, over de kommende år hastigt vil blive forbedret og modnet.

Læs også: Tidens mest hypede tech-trend er faktisk slet ikke blevet oversolgt: Kæmpe data-gennembrud står for døren

På den nye hype cycle er det blandt andet interessant, at Gartner vurderer, at blockchain nu har peaket på hype-barometeret, og at der går yderligere fem til 10 år, før man kan realisere det fulde potentiale i denne meget omtalte teknologi.

Gartners data management hype cycle 2017
Læs også:

Opråb til data-folket: Stop med at opsamle alle de data - det er slet ikke det vigtigste nu

Tidens mest hypede tech-trend er faktisk slet ikke blevet oversolgt: Kæmpe data-gennembrud står for døren

Har alverdens data til rådighed - men topcheferne bruger mavefornemmelsen til at drive forretning

Her er Gartners nye hype cycle: Få styr på alle de hotte teknologier og vigtige it-megatrends
Premium
Bredbåndspuljen lukker for ansøgninger til midnat: Her er alt du skal vide om bredbåndspuljen på 98,5 millioner kroner
Det er ved at være sidste chance, hvis du skal have del i statens 98,5 millioner kroner, der er øremærket til at sikre lynhurtigt bredbånd landets udkantsområder. Computerworld giver dig her den fulde guide til, hvordan du søger, og hvor stor bredbåndspuljens virkning har været indtil videre.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Få øjeblikkelig og brugbar sikkerhedsindsigt med SIEM i skyen
En stigende del af virksomhedens kritiske IT-infrastruktur og applikationer driftes som hybridløsninger eller leveres online som SaaS eller PaaS. Alligevel er mange sikkerhedsprodukter stadig on-premise-baserede, tunge at implementere, kræver løbende vedligehold, er svære at overskue og bliver slet ikke udnyttet effektivt – hvis de da overhovedet installeres. Men det er under hastig forandring. Gartner venter, at 80% af alle Security Information and Event Management-løsninger (SIEM) om højst fem år vil have kernefunktioner, der udelukkende leveres via skyen, og det er der gode grunde til. Cloudbaseret SIEM er mere agilt, lettere at implementere, trækker på både AI og flere datakilder, er enkle at skalere og giver et markant bedre og mere prioriteret overblik over aktuelle trusler. Læs meget mere i denne hvidbog.