Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Børsnotering af Erik Damgaard-firma udskydes igen / Norske Opera skifter navn / Kæmpe it-fusion på vej i Frankrig /Privat ejerskab har banet vejen for Systematic

Børsnotering af Erik Damgaard-firma udskydes igen. Norske Opera skifter navn. Kæmpe it-fusion på vej i Frankrig. Privat ejerskab har banet vejen for Systematic. Ophævelsen af netneutralitet i USA er en mulighed for Europa. Hiper har vildledt forbrugerne. Verdens største teknologi-messe nærmer sig.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Børsnotering af Erik Damgaard-firma udskydes igen

Børsnoteringen af den tidligere Navision-milliardær Erik Damgaards nye firma, NPinvestor, er gået skævt for anden gang. 

Selskabet udskød for knap tre uger siden i allersidste øjeblik den planlagte notering på grund af nogle tekniske fejl. 

Det var dengang planen, at børsnoteringen skulle finde sted i dag. Men nu har NPinvestor i sidste øjeblik udskudt børsnoteringen på minibørsen First North igen - denne gang fordi der ikke har været købere af aktien.

“December måned er en travl måned for mange og for blandt andet de investorer, som under første udbudsperiode tegnede aktier, men som desværre blev annulleret, og som derfor endnu ikke har nået at tegne igen, ønsker selskabet at give investorerne den fornødne tid, så selskabet får så mange investorer med som muligt,” lyder det nu fra selskabet.

NPinvestor meddeler, at udbuddet nu vil løbe frem til midnat efter 15. januar 2018.

Norske Opera skifter navn

Det norske software-hus Opera skifter navn til Otello Corporation. 

Selskabet er nok mest kendt for sin Opera-browser, der i årevis har fungeret som et niche-alternativ til de store browsere.

Selskabet solgte imidlertid browser-forretningen i 2016 til kinesiske Golden Brick Silk Road og satser nu på udvikling af software til eksempelvis annonce-markedet, spil-industrien og andet.

Du kan læse mere om salget af browseren her: Nu sælges den norske Opera-browser til kinesiske investorer.

Kæmpe it-fusion på vej i Frankrig

Det franske it-selskab Thales overtager den pressede hollandske chip-gigant Gemalto i et opkøb til 4,8 milliarder euro - 35,7 milliarder kroner.

Aftalen er kommet på plads ganske få dage efter, at Gemalto sagde nej til et opkøbs-tilbud på 4,3 milliarder euro fra konkurrenten Atos.

Gemalto-chef Philippe Vallée siger nu, at salget til Thales er ‘bedst og den mest lovende mulighed for Gemalto’ - inklusive medarbejdere, selskab, kunder, aktionærer og andre stakeholdere.

Den franske stat ejer otte procent af Gemalto og støttede angiveligt et salg til Atos, hvis CEO, Thierry Breton, er tidligere finansminister i Frankrig.

Budkrigen har fået Gemalto-aktien til at stige med 5,8 procent - hvilket den også trængte til.

Privat ejerskab har banet vejen for Systematic

Aarhusianske Systematic præsentede mandag et mildest talt godt resultat: Omsætningen runder for første gang en milliard kroner - ikke mindst på grund af en kæmpeordre, som selskabet har landet i årets løb.

Læs mere om resultatet her: Fremadstormende Systematic lander milliardomsætning: Særligt udlandet trækker væksten.

Til Finans siger CEO og hovedejer Michael Holm, at Systematic aldrig ville have opnået samme succes, hvis selskabet var blevet solgt tidligere til investorer, som har det med ikke at arbejde særligt langsigtet.

“Havde man kigget på vores tal tidligere, skulle vi have stoppet produktudvikling for mange år siden. Så kunne man dengang have tjent flere penge i nogle år. Men nu kan vi se, at vi kan tjene meget mere, fordi vi har tænkt langsigtet,” siger Michael Holm til avisen.

Ophævelsen af netneutralitet i USA er en mulighed for Europa

Den amerikanske ophævelse af net-neutralitet i sidste uge er en oplagt mulighed for europæiske virksomheder til at tiltrække dygtige medarbejdere, lyder det i en meddelelse fra den europæiske branche-organisation Digital SME.

“I kølvandet på den historiske beslutning i USA, skiller Europa sig nu ud som et lysende eksempel på internet for alle. Innovative selskaber vil få det sværere i USA. Dermed har Europa nu en god mulighed til at blive det mest attraktive sted for talent, innovation og investeringer,” lyder det fra Digital SME.

Læs også: Slut med netneutralitet i USA: ‘Det frie internet’ afskaffes - men gør det noget?

Hiper har vildledt forbrugerne

Bredbåndsselskabet Hiper skal ændre sin markedsføring, lyder det i et påbud fra Forbrugerombudsmanden.

Det sker, efter Hiper har reklameret med, at selskabet kan levere bredbånd på 1000Mbit, selv om det reelt kun er ganske få danskere, der kan modtage bredbånd med denne hastighed.

“Forbrugerombudsmanden vurderer, at hastigheden på internettilslutning er væsentlig for forbrugerens valg af leverandør. Hvis de markedsførte hastigheder kun kan opnås under særlige omstændigheder, skal det derfor fremgå klart og forståeligt,” lyder det.

Hiper har allerede rettet ind.

Du kan finde hele beskeden fra Forbrugerombudsmanden her.

Verdens største teknologi-messe nærmer sig

Om tre uger - 7. januar - slår verdens måske største teknologimesse, CES, dørene op i Las Vegas.

Allerede nu ligger det klart, at CES i høj grad kommer til at handle om biler. I hvert fald har stort set alle de store bilproducenter meldt deres ankomst med selvkørende biler og smarte innovationer.

Bil-selskaberne er ikke de eneste, der har kig på udviklingen af selvkørende køretøjer: 

Det har også mange af de øvrige spillere i tech-verdenen, der øjner store muligheder i at levere løsninger, indhold og elektronik til de millioner af snart rat-løse bilister, som jo skal bruge den frigivne tid i deres køretøjer til noget fornuftigt.

Det giver mange muligheder for mange leverandører - men stiller også krav til streaming, latency, lyd, billeder, netværk og meget andet. CES vil give i hvert fald nogle af svarene på den retning, som tech-branchen ser som den rigtige i de kommende år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere