Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Børsnotering af Erik Damgaard-firma udskydes igen / Norske Opera skifter navn / Kæmpe it-fusion på vej i Frankrig /Privat ejerskab har banet vejen for Systematic

Børsnotering af Erik Damgaard-firma udskydes igen. Norske Opera skifter navn. Kæmpe it-fusion på vej i Frankrig. Privat ejerskab har banet vejen for Systematic. Ophævelsen af netneutralitet i USA er en mulighed for Europa. Hiper har vildledt forbrugerne. Verdens største teknologi-messe nærmer sig.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Børsnotering af Erik Damgaard-firma udskydes igen

Børsnoteringen af den tidligere Navision-milliardær Erik Damgaards nye firma, NPinvestor, er gået skævt for anden gang. 

Selskabet udskød for knap tre uger siden i allersidste øjeblik den planlagte notering på grund af nogle tekniske fejl. 

Det var dengang planen, at børsnoteringen skulle finde sted i dag. Men nu har NPinvestor i sidste øjeblik udskudt børsnoteringen på minibørsen First North igen - denne gang fordi der ikke har været købere af aktien.

“December måned er en travl måned for mange og for blandt andet de investorer, som under første udbudsperiode tegnede aktier, men som desværre blev annulleret, og som derfor endnu ikke har nået at tegne igen, ønsker selskabet at give investorerne den fornødne tid, så selskabet får så mange investorer med som muligt,” lyder det nu fra selskabet.

NPinvestor meddeler, at udbuddet nu vil løbe frem til midnat efter 15. januar 2018.

Norske Opera skifter navn

Det norske software-hus Opera skifter navn til Otello Corporation. 

Selskabet er nok mest kendt for sin Opera-browser, der i årevis har fungeret som et niche-alternativ til de store browsere.

Selskabet solgte imidlertid browser-forretningen i 2016 til kinesiske Golden Brick Silk Road og satser nu på udvikling af software til eksempelvis annonce-markedet, spil-industrien og andet.

Du kan læse mere om salget af browseren her: Nu sælges den norske Opera-browser til kinesiske investorer.

Kæmpe it-fusion på vej i Frankrig

Det franske it-selskab Thales overtager den pressede hollandske chip-gigant Gemalto i et opkøb til 4,8 milliarder euro - 35,7 milliarder kroner.

Aftalen er kommet på plads ganske få dage efter, at Gemalto sagde nej til et opkøbs-tilbud på 4,3 milliarder euro fra konkurrenten Atos.

Gemalto-chef Philippe Vallée siger nu, at salget til Thales er ‘bedst og den mest lovende mulighed for Gemalto’ - inklusive medarbejdere, selskab, kunder, aktionærer og andre stakeholdere.

Den franske stat ejer otte procent af Gemalto og støttede angiveligt et salg til Atos, hvis CEO, Thierry Breton, er tidligere finansminister i Frankrig.

Budkrigen har fået Gemalto-aktien til at stige med 5,8 procent - hvilket den også trængte til.

Privat ejerskab har banet vejen for Systematic

Aarhusianske Systematic præsentede mandag et mildest talt godt resultat: Omsætningen runder for første gang en milliard kroner - ikke mindst på grund af en kæmpeordre, som selskabet har landet i årets løb.

Læs mere om resultatet her: Fremadstormende Systematic lander milliardomsætning: Særligt udlandet trækker væksten.

Til Finans siger CEO og hovedejer Michael Holm, at Systematic aldrig ville have opnået samme succes, hvis selskabet var blevet solgt tidligere til investorer, som har det med ikke at arbejde særligt langsigtet.

“Havde man kigget på vores tal tidligere, skulle vi have stoppet produktudvikling for mange år siden. Så kunne man dengang have tjent flere penge i nogle år. Men nu kan vi se, at vi kan tjene meget mere, fordi vi har tænkt langsigtet,” siger Michael Holm til avisen.

Ophævelsen af netneutralitet i USA er en mulighed for Europa

Den amerikanske ophævelse af net-neutralitet i sidste uge er en oplagt mulighed for europæiske virksomheder til at tiltrække dygtige medarbejdere, lyder det i en meddelelse fra den europæiske branche-organisation Digital SME.

“I kølvandet på den historiske beslutning i USA, skiller Europa sig nu ud som et lysende eksempel på internet for alle. Innovative selskaber vil få det sværere i USA. Dermed har Europa nu en god mulighed til at blive det mest attraktive sted for talent, innovation og investeringer,” lyder det fra Digital SME.

Læs også: Slut med netneutralitet i USA: ‘Det frie internet’ afskaffes - men gør det noget?

Hiper har vildledt forbrugerne

Bredbåndsselskabet Hiper skal ændre sin markedsføring, lyder det i et påbud fra Forbrugerombudsmanden.

Det sker, efter Hiper har reklameret med, at selskabet kan levere bredbånd på 1000Mbit, selv om det reelt kun er ganske få danskere, der kan modtage bredbånd med denne hastighed.

“Forbrugerombudsmanden vurderer, at hastigheden på internettilslutning er væsentlig for forbrugerens valg af leverandør. Hvis de markedsførte hastigheder kun kan opnås under særlige omstændigheder, skal det derfor fremgå klart og forståeligt,” lyder det.

Hiper har allerede rettet ind.

Du kan finde hele beskeden fra Forbrugerombudsmanden her.

Verdens største teknologi-messe nærmer sig

Om tre uger - 7. januar - slår verdens måske største teknologimesse, CES, dørene op i Las Vegas.

Allerede nu ligger det klart, at CES i høj grad kommer til at handle om biler. I hvert fald har stort set alle de store bilproducenter meldt deres ankomst med selvkørende biler og smarte innovationer.

Bil-selskaberne er ikke de eneste, der har kig på udviklingen af selvkørende køretøjer: 

Det har også mange af de øvrige spillere i tech-verdenen, der øjner store muligheder i at levere løsninger, indhold og elektronik til de millioner af snart rat-løse bilister, som jo skal bruge den frigivne tid i deres køretøjer til noget fornuftigt.

Det giver mange muligheder for mange leverandører - men stiller også krav til streaming, latency, lyd, billeder, netværk og meget andet. CES vil give i hvert fald nogle af svarene på den retning, som tech-branchen ser som den rigtige i de kommende år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere