Artikel top billede

Pludseligt generationsskifte: Develco sender administrerende direktør på pension - afløser fundet internt

Aarhusianske Develco sender den 70-årige direktør på pension og finder afløseren internt. Selvom det kun er midlertidigt, så afviser den nye direktør om, at virksomheden allerede nu jagter en afløser for ham.

Et helt naturligt generationsskifte. 

Sådan beskriver den nu konstituerede administrerende direktør, Jakob Bjerre, rokaden hos Develco, der har sendt 70-årige Ole Rudkilde ud i kulden og gjort direktørstolen klar til Jakob Bjerre selv. 

”Der er som sådan ikke sket noget specielt. Ikke andet end, at Ole (Rudkilde .red) er fratrådt, og jeg er konstitueret som direktør for en periode. Oles fratrædelse skyldes helt naturlige årsager. Vi kan kalde det et generationsskifte. Ole er fyldt 70 år, så det er helt naturligt,” siger Jakob Bjerre, der altså skal føre virksomheden fremad herfra.

Udviklingshuset Develco, omsatte sidste år omsatte for omkring 8 millioner kroner, og med rokaden får den nye direktør også til opgave at vende det seneste resultat, der viser kedelige tal på bundlinjen. 

Så det her er altså ikke en fyring?

”Nej det er helt naturligt, at Ole er fratrådt.” understreger den nye direktør, der samtidigt gør det klart, at Ole Rudkilde ikke skal spille nogen rolle i virksomhed fremover.

Læs mere om jobskifte her: Falcks mangeårige CIO stopper: "Jeg forlader min stilling inden for en uges tid"

Ingen afløser på vej

I en helt kort meddelelse fra selskabet peger Develcos bestyrelse i retning af, at Jakob Bjerres plads i direktørstolen er på lånt tid. 

I meddelelsen skriver virksomheden, at "Bestyrelsen i Develco A/S har pr. 3/1-2018 konstitueret Chief Sales Officer, Jakob Bjerre, som midlertidig administrerende direktør for Develco A/S"

Og her er det ordet midlertidig, man skal lægge mærke til. 

Det indikerer, at den tidligere salgsdirektør kommer til at spille rollen som overgangsfigur, mens virksomheden jagter en ny skikkelse, der skal føre Develco videre. 

Læs om et andet jobskifte her: Efter exit fra toppost som CIO i Falck: Her er Torben Rubergs fremtidsplaner

Det er dog ikke tilfældet, forklarer den nu midlertidigt konstituerede direktør Jakob Bjerre.
 
"Det er blevet mig til at begyndemed, fordi man ikke ønsker at tage en ekstern ind. Derfor er det blevet mig, der indtil videre skal varetage nogle af virksomhedens interesser,” siger Jakob Bjerre, der altså indtil videre tegner butikken på Oluf Palmes Allé i Aarhus.

”Vi leder ikke efter en afløser til mig på nuværende tidspunkt. Det gør vi ikke. Vi har en god daglig ledelse og en bestyrelse, som vi har et tæt samarbejde med, så der er ikke så meget andet at sige. Det er en naturlig fortsættelse af de ting, der er sat i gang.”

Ole Rudkilde har siddet som administrerende direktør for Develco siden 2013.

Læs mere om Develco her: Dansk udviklingshus kritiserer debat om it-standarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere