Artikel top billede

(Foto: gratis /)

Pludseligt generationsskifte: Develco sender administrerende direktør på pension - afløser fundet internt

Aarhusianske Develco sender den 70-årige direktør på pension og finder afløseren internt. Selvom det kun er midlertidigt, så afviser den nye direktør om, at virksomheden allerede nu jagter en afløser for ham.

Et helt naturligt generationsskifte. 

Sådan beskriver den nu konstituerede administrerende direktør, Jakob Bjerre, rokaden hos Develco, der har sendt 70-årige Ole Rudkilde ud i kulden og gjort direktørstolen klar til Jakob Bjerre selv. 

”Der er som sådan ikke sket noget specielt. Ikke andet end, at Ole (Rudkilde .red) er fratrådt, og jeg er konstitueret som direktør for en periode. Oles fratrædelse skyldes helt naturlige årsager. Vi kan kalde det et generationsskifte. Ole er fyldt 70 år, så det er helt naturligt,” siger Jakob Bjerre, der altså skal føre virksomheden fremad herfra.

Udviklingshuset Develco, omsatte sidste år omsatte for omkring 8 millioner kroner, og med rokaden får den nye direktør også til opgave at vende det seneste resultat, der viser kedelige tal på bundlinjen. 

Så det her er altså ikke en fyring?

”Nej det er helt naturligt, at Ole er fratrådt.” understreger den nye direktør, der samtidigt gør det klart, at Ole Rudkilde ikke skal spille nogen rolle i virksomhed fremover.

Læs mere om jobskifte her: Falcks mangeårige CIO stopper: "Jeg forlader min stilling inden for en uges tid"

Ingen afløser på vej

I en helt kort meddelelse fra selskabet peger Develcos bestyrelse i retning af, at Jakob Bjerres plads i direktørstolen er på lånt tid. 

I meddelelsen skriver virksomheden, at "Bestyrelsen i Develco A/S har pr. 3/1-2018 konstitueret Chief Sales Officer, Jakob Bjerre, som midlertidig administrerende direktør for Develco A/S"

Og her er det ordet midlertidig, man skal lægge mærke til. 

Det indikerer, at den tidligere salgsdirektør kommer til at spille rollen som overgangsfigur, mens virksomheden jagter en ny skikkelse, der skal føre Develco videre. 

Læs om et andet jobskifte her: Efter exit fra toppost som CIO i Falck: Her er Torben Rubergs fremtidsplaner

Det er dog ikke tilfældet, forklarer den nu midlertidigt konstituerede direktør Jakob Bjerre.
 
"Det er blevet mig til at begyndemed, fordi man ikke ønsker at tage en ekstern ind. Derfor er det blevet mig, der indtil videre skal varetage nogle af virksomhedens interesser,” siger Jakob Bjerre, der altså indtil videre tegner butikken på Oluf Palmes Allé i Aarhus.

”Vi leder ikke efter en afløser til mig på nuværende tidspunkt. Det gør vi ikke. Vi har en god daglig ledelse og en bestyrelse, som vi har et tæt samarbejde med, så der er ikke så meget andet at sige. Det er en naturlig fortsættelse af de ting, der er sat i gang.”

Ole Rudkilde har siddet som administrerende direktør for Develco siden 2013.

Læs mere om Develco her: Dansk udviklingshus kritiserer debat om it-standarder
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere