Efter exit fra toppost som CIO i Falck: Her er Torben Rubergs fremtidsplaner
Interview: Torben Ruberg, Group CIO i Falck, stopper i virksomheden, fordi en ny ledelse i koncernen med en ny strategi ønsker en anden it-topchef. "Nu skal jeg finde et nyt job, der indeholder nogle nye udfordringer. Det må gerne være af transformations-karakter," siger Torben Ruberg.
“Nu skal der lige reflekteres en smule over livet som sådan og på den kortere bane måske også lige geares en anelse ned. Og trappes lidt op på træningsindsatsen.”
50-årige Torben Ruberg har været ansat som CIO i Falck og det tidligere Group4Falck siden 2000.
Torben Ruberg blev så sent som i 2015 kåret til Årets CIO i Danmark for sin indsats. Nu ønsker ledelsen dog en ny CIO, kunne Computerworld fortælle tidligere i dag.
“Så skal jeg finde et nyt job, der indeholder nogle nye udfordringer. Det må gerne være af transformations-karakter.”
Klar til nye udfordringer Torben Ruberg, hvad forestiller du dig, at der skal ske nu?
“Nu skal der lige reflekteres en smule over livet som sådan og på den kortere bane måske også lige geares en anelse ned. Og trappes lidt op på træningsindsatsen.”
“Så skal jeg finde et nyt job, der indeholder nogle nye udfordringer. Det må gerne være af transformations-karakter.”
Det er en stor organisation, du kommer fra - skal det også være det i dit næste job?
“For mig er det egentlig ikke et spørgsmål om organisationens størrelse eller udbredelse. Det er mere et spørgsmål om kompleksitet og problemstillinger.”
“Det er ikke sådan, at jeg tænker, at det bare skal være en virksomhed i samme størrelsesorden. Det handler mere om, hvilken rolle it spiller - og måske især hvilken mulighed, man har for at påvirke det.”
“Det er det, jeg synes, er spændende at arbejde med, næsten uanset konteksten.”
“I dag er it integreret i enhver form for proces, og det hører til de absolutte undtagelser, at det ikke er til rådighed for en. I dag bliver man overrasket over det, hvis det ikke virker.
Annonce:
CIO-rollen har ændret sig Du har været CIO siden 2000. Hvordan mener du, at CIO-rollen har ændret sig over de mange år, du har haft den?
“Tilbage i år 2000 og måske også i årene inden var it og teknologi i det hele taget ikke noget, man tog for givet, men mere noget, man var afhængig af, og som ind imellem ikke rigtig levede op til det, man gerne ville have.”
“I dag er it integreret i enhver form for proces, og det hører til de absolutte undtagelser, at det ikke er til rådighed for en. I dag bliver man overrasket over det, hvis det ikke virker. I starten var det mere et spørgsmål om at holde gryderne i kog og at sikre, at alting var oppe.”
“Samtidig har afhængigheden af systemunderstøttelse selvfølgelig været stigende, og dermed har det også været nødvendigt, at modenheden samtidig har ændret sig.”
Har du også mod på at have CIO-rollen fremadrettet?
“Ja, helt sikkert. I mange tilfælde vil man kunne have den største indflydelse, hvis man sidder i toppen af en organisation. Men det er ikke et must for mig - det er mere et spørgsmål om, hvad opgaven går ud på, end hvad titlen hedder.”
Peakon-stifter går all-in og flytter til New York: ”Der er ingen grund til at tage foden af speederen”
Det danske it-selskab Peakon vil overtage verdensherredømmet. Næste stop er et kontor i New York, der åbner til sommer. "Vi forventer, at USA skal være det største marked for Peakon inden for to til tre år. Hvis USA ultimativt set skal være en succes, skal det være vores største marked," lyder målsætningen.
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
Digitalisering i verdensklasse: Lær af finanssektorens erfaringer og nye syn på infrastruktur
Digitaliseringen buldrer afsted i erhvervslivet, men få brancher er så langt fremme som finanssektoren i bestræbelserne på digital transformation. Det har resulteret i en masse erfaringer om blandt andet hybrid infrastruktur, som andre kan drage nytte af.
Læs i dette whitepaper udarbejdet af IDC for Interxion om udviklingen, den nye tankegang og de umiddelbare fordele. 12 sider på engelsk.