Dansk udviklingshus kritiserer debat om it-standarder

Det danske udviklingshus Develco mener at debatten om fremtidens kommunikations-standard for intelligente hjem er kørt helt af sporet. I stedet for én standard bliver der mange forskellige standarder i det digitale hjem.

Debatten om fremtidens kommunikations-standarder for det intelligente hjem kan ifølge danske Develco sammenlignes med en diskussion om, hvorvidt der kun skal være plads til Citroëner på de globale landeveje. Teknologichef Poul Eriksen fra Develco mener at debatten er kørt helt af sporet.

»På verdens veje fungerer det fint med at have mange forskellige slags biler kørende ved siden af hinanden, og på ganske samme måde vil der i fremtidens intelligente hjem også være plads til mange forskellige kommunikations-standarder. Det afgørende er, at vi alle sammen følger de samme færdselsregler,« siger han.

Hos Elsparefonden har man eksempelvis lagt sig fast på Z-Wave som en fælles standard for trådløs kommunikation i hjemmet. Men Develco er ikke så sikker på, at Z-Wave er den rigtige hest at satse på.

»I lang tid har Elsparefonden været på banen med promovering af Z-Wave, som teknisk set fungerer udmærket, men da det ikke er en åben standard, har den svært ved at slå igennem globalt. Selv oplever vi til eksempel stor efterspørgsel fra førende europæiske virksomheder og organisationer på den åbne standard ZigBee,« siger Kresten Nørgaard, direktør i Develco.

Han mener at det handler om at bygge bro mellem standarderne ved hjælp af uvildige løsninger, baseret på fletteregler og anden grundlæggende »trafiklovgivning«. Det danske firma er selv med i et netværk, hvor man arbejder med at bygge bro og integrere integrere standarderne ZigBee, Z-Wave og IO Homecontrol.

»Fremtidens intelligente hjem er lige om hjørnet, og om det er Audi, Citroën eller Skoda, der holder ude foran hoveddøren, vil være ligegyldigt. Det vigtigste er, at vejen fra A til B er sikker og tryg i begge retninger,« siger Kresten Nørgaard.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere