Dansk udviklingshus kritiserer debat om it-standarder

Det danske udviklingshus Develco mener at debatten om fremtidens kommunikations-standard for intelligente hjem er kørt helt af sporet. I stedet for én standard bliver der mange forskellige standarder i det digitale hjem.

Debatten om fremtidens kommunikations-standarder for det intelligente hjem kan ifølge danske Develco sammenlignes med en diskussion om, hvorvidt der kun skal være plads til Citroëner på de globale landeveje. Teknologichef Poul Eriksen fra Develco mener at debatten er kørt helt af sporet.

»På verdens veje fungerer det fint med at have mange forskellige slags biler kørende ved siden af hinanden, og på ganske samme måde vil der i fremtidens intelligente hjem også være plads til mange forskellige kommunikations-standarder. Det afgørende er, at vi alle sammen følger de samme færdselsregler,« siger han.

Hos Elsparefonden har man eksempelvis lagt sig fast på Z-Wave som en fælles standard for trådløs kommunikation i hjemmet. Men Develco er ikke så sikker på, at Z-Wave er den rigtige hest at satse på.

»I lang tid har Elsparefonden været på banen med promovering af Z-Wave, som teknisk set fungerer udmærket, men da det ikke er en åben standard, har den svært ved at slå igennem globalt. Selv oplever vi til eksempel stor efterspørgsel fra førende europæiske virksomheder og organisationer på den åbne standard ZigBee,« siger Kresten Nørgaard, direktør i Develco.

Han mener at det handler om at bygge bro mellem standarderne ved hjælp af uvildige løsninger, baseret på fletteregler og anden grundlæggende »trafiklovgivning«. Det danske firma er selv med i et netværk, hvor man arbejder med at bygge bro og integrere integrere standarderne ZigBee, Z-Wave og IO Homecontrol.

»Fremtidens intelligente hjem er lige om hjørnet, og om det er Audi, Citroën eller Skoda, der holder ude foran hoveddøren, vil være ligegyldigt. Det vigtigste er, at vejen fra A til B er sikker og tryg i begge retninger,« siger Kresten Nørgaard.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere