Artikel top billede

Photo by William Iven on Unsplash (Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

Apple risikerer kæmpebøde for bevidst at sløve iPhone

Apple risikerer at skulle betale en bøde på helt op til fem procent af sin omsætning, fordi seslkabet i nogle tilfælde bevidst sænker hastigheden på iPhones,

En fransk anklager har ifølge nyhedsbureauet Reuters netop iværksat en såkaldt indledende undersøgelse af beskyldninger om, at Apple bevidst sænker levetiden på iPhones.

I yderste konsekvens kan undersøgelsen ende med, at Apple kan få en bøde svarende til fem procent af virksomhedens omsætning i Frankrig.

Ifølge Reuters kilder vil undersøgelsen blive foretaget af den franske forbrugervagthund DGCCRF, der hører ind under det franske økonomiministerium.

Apple erkender at sænke hastighed på telefoner

Iværksættelsen af undersøgelsen kommer efter, at Apple mellem jul og nytår erkendte, at virksomheden bevidst sænker hastigheden på visse iPhones.

Læs også: Efter bevidst at have gjort iPhones langsommere: Apple undskylder ved at sænke prisen for batteri-udskiftning

Apple har oplyst, at processorhastigheden bliver i sænket i tilfælde, hvor batteriet ikke er i stand til at forsyne telefonens processoren med den strøm, som er nødvendig for at få processoren til at yde optimalt.

I disse tilfælde kan det ifølge Apple føre til at telefonens gå i sort eller genstarte, hvis ikke ydeevnen bliver sænket.

Undersøgelse kan tage måneder

Det kan ifølge Reuters tage adskillige måneder at færdiggøre den indledende undersøgelse, og herefter kan anklageren enten vælge at skrinlægge sagen eller vidergive den til en dommer, som kan iværksættere en grundigere efterforskning af sagen.

Apple har ifølge Reuters ikke ønsket at kommentere på sagen, men henviser i stedet til, at virksomheden mellem jul og nytår undskyldte for håndteringen af sagen.

I den forbindelse tilbød virksomheden, at kunder indtil udgangen af 2018 kan få udskiftet batteriet på iPhonen til nedsat pris.

Samtidig lover Apple, at virksomheden snarlig vil udsende en opdatering til iPhonens styresystem, der betyder, at du som forbruger løbende kan følge med i batteriets tilstand.

Læs også: 
Det skal du gøre for at få skiftet dit (måske slidte) iPhone-batteri til 229 kroner




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere