Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Karsten Ree om bitcoins: “Det er for tyveknægte” / Uklar internet-aftale koster dansker 10.000 kroner / Stibo vinder Erhverv Aarhus Prisen

Karsten Ree om bitcoins: “Det er for tyveknægte”. Uklar internet-aftale koster dansker 10.000 kroner. Stibo vinder Erhverv Aarhus Prisen. Systematic investerer i esport. Norsk pendant til nemlig.com drejer nøglen om

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Karsten Ree om bitcoins: “Det er for tyveknægte”

Den danske rigmand Karsten Ree - der ellers nok er kendt for at tage vilde chancer i markederne - vil ikke røre bitcoins med en ildtang.

“Det er ikke et marked, der har vækket min tillid. Det er for tyveknægte i mine øjne. Der er ingen kontrol eller regulering, og det er ikke til at finde hoved eller hale i noget som helst. For mig virker det som et pyramidespil,” siger han til Finans.

Karsten Ree har ellers gennem de senere år haft stor succes med at satse store beløb i enkeltstående investeringer. Blandt andet har han investeret store summer i Yahoo, Nokia, Alibaba, Apple, Amazon og andre.

Han siger til avisen, at investeringer i kryptovaluta svarer til at gå ind på et kasino, hvor man har det sjovt, men til sidst bliver snydt.

Læs også: Kendt dansk rigmand scorer formue på ekstremt risikabel Nokia-investering.

Uklar internet-aftale koster dansker 10.000 kroner

Hvis du skulle være i tvivl: Det er vigtigt altid at få alle aftaler på skrift.

Budskabet gentages endnu engang af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, efter Teleankenævnet har afgjort, at en dansker selv skal betale regningen for etablering en internet-forbindelse til hans kolonihavehus.

Manden bedyrede ganske vist, at teleselskabet telefonisk havde lovet ham at spytte 10.000 kroner i kassen til etableringen.

Han havde optaget samtalen, som teleselskabet imidlertid mente ikke var udtryk for noget løfte.

Efter samtalen modtog manden et skriftligt tilbud, hvor der ikke stod noget om de 10.000 kroner. Dette tilbud accepterede han uden videre.

Du kan læse hele afgørelsen fra Teleankenævnet her.

Stibo vinder Erhverv Aarhus Prisen

Aarhusianske Stibo Group med Hans O. Damgaard i spidsen vinder den aarhusianske erhvervspris, Erhverv Aarhus Prisen 2018.

Selskabet får prisen for dets innovations-fokus, udvikling samt for det store engagement i lokalområdet, hedder det.

“The Stibo Group har opnået flotte resultater med et langsigtet forretnings-perspektiv, en innovativ kultur og i særdeleshed selskabet agilitet i disse uforudsigelige tider,” lyder det fra formanden for Erhverv Aarhus, Terje Vammen.

Læs også: Stibo Systems ramt af dramatisk fald i indtjeningen: "Det er sket overraskende hurtigt og voldsomt"

Systematic investerer i esport

Aarhusianske Systematic står sammen med sportsklubben AGF og Esport Service bag en ny ‘dansk esports-organisation,’ som parterne kalder det.

Klubben kommer til at hedde AGF Esport, og den kommer til at holde til huse på AGF’s stadion, Ceres Park og Arena, i Aarhus.
Her bliver der både trænings- og opholds-facilitieter til computerspillerne, hedder det.

“Esport passer rigtig godt til vores brand og til vores branche. Men vi er også i høj grad med i projektet, fordi vi også gerne vil bidrage til udvikling og vækst i Aarhus, og ikke mindst til at lokale talenter kan få lov til at vokse og udvikle sig her i byen,” lyder det fra Systematic-direktør Michael Holm.

Norsk pendant til nemlig.com drejer nøglen om

Den norske pendant til onlinesupermarkedet nemlig.com, marked.no, drejer nøglen om efter at have tabt flere hundrede millioner kroner.

Marked.no blev lanceret for et par år siden, og der var meget store forventninger til konceptet, der er magen til nemlig.coms - nemlig at kunderne kunne bestille og få bragt dagligvarer. 

“Vi fik ikke den vækst, som vi havde håbet. Der var for langt,” siger direktør Ole Vinje til Dagens Næringsliv.

I Norge er rivalen kolonial.no førende på området.

Herhjemme pumpede Bestseller-milliardær Anders Holch Povlsen i december yderligere 350 millioner kroner ind i nemlig.com, der taber penge med stor fart, men som til gengæld vækster godt på omsætningen, som har rundet en milliard kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere