Artikel top billede

Morgen-briefing: Konkursramt dansker forsøger at rejse formue på kryptovaluta / Amerikanske politikere reagerer skarpt over for Apple over sløve iPhones / Nets får yderligere 128 millioner kroner til NemID

Konkursramt dansker forsøger at rejse formue på kryptovaluta. Amerikanske politikere reagerer skarpt over for Apple over sløve iPhones. Nets får yderligere 128 millioner kroner til NemID. NNIT åbner nyt datacenter på 4.000 kvadratmeter. Visma køber Ikast-baseret webbureau.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Konkursramt dansker forsøger at rejse formue på kryptovaluta

Danskeren Lars H. Steffensen, der gik personligt konkurs for et år siden, forsøger ifølge Børsen at rejse mere end en halv milliard kroner på en såkaldt ICO - ‘initial coin offering’ - der er betegnelsen for udstedelsen af en helt ny kryptovaluta.
Det sker i regi af selskabet Ecommodities.

Ifølge Børsen er flere investorer stærkt kritiske overfor påfundet.

Læs også: Initial Coin Offerings: Det digitale vilde vesten eller fremtidens finansieringsform?

Amerikanske politikere reagerer skarpt over for Apple over sløve iPhones

Flere amerikanske politikere har sendte breve til Apple-topchef Tim Cook, hvor de forlanger en forklaring på, hvorfor Apple sløver iPhone i takt med, at de bliver ældre.

Det er kommet frem i den seneste tid, at opdateringer fra Apple er med til at sænke telefonernes performance ganske betydeligt.

Apple har allerede undskyldt for fænomenet, men er ikke vendt tilbage på politikernes henvendelser.

Du kan læse mere her: Efter bevidst at have gjort iPhones langsommere: Apple undskylder ved at sænke prisen for batteri-udskiftning.

Nets får yderligere 128 millioner kroner til NemID

Nets’ kontrakt om drift af NemID synger på sidste vers, men indtil den udløber, skal der jo være penge i kassen til at drive løsningen videre.

Det er baggrunden for, at Digitaliseringsstyrelsen har bevilget yderligere 128 millioner kroner til Nets.

Pengene skal sikre driften af NemID indtil sommeren 2021.

Nets’ NemID-kontrakt udløber i november 2018, men afløseren - MitID - ventes først klar i slutningen af 2020 efter en udrulningstid på omkring et år.

Det kan du læse mere om her: Kæmpeudbud til 900 millioner kroner skydes i gang: Hvem skal levere afløseren til NemID?

NNIT åbner nyt datacenter på 4.000 kvadratmeter

NNIT har åbnet sit nye datacenter på godt 4.000 kvadratmeter i Glostrup uden for København.

Det nye datacenter fordobler NNIT’s datacenter-kapacitet. Det har taget omkring et år at bygge det nye datacenter.

Der bygges for tiden flere nye datacentre i Danmark.

Det kan du læse mere om her: Stort nyt datahotel på vej til Ballerup: Interxion i fuld gang med at rejse 1.500 kvadrameter nye haller.

Visma køber Ikast-baseret webbureau

Norske Visma overtager 75 procent af webbureauet Co3, der holder til huse i Ikast.

Co3 med 35 medarbejdere omsatte i fjor for 23,7 millioner kroner og landede et overskud efter skat på 5,6 millioner kroner.

Det 18 år gamle Ikast-selskab udvikler websites og webbutikker og arbejder iøvrigt med digital markedsføring.

Visma lægger et tocifret millionbeløb på bordet for Co3.

Nordmændene har i løbet af de seneste år herhjemme købt både Dinero, Bluegarden og e-conomic.

Det kan du læse mere om her: Norske Visma fortsætter dansk opkøbsbølge: Køber Bluegarden for mere end en milliard kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Ny dansk Oracle-topchef vil sætte skub i den store cloud-udrulning: Vil have flere Oracle-kunder over på cloud
Cloud skal fylde en større del af forretningen hos Oracle Danmark. Ny landechef Marc Jardorf har som hovedprioritet at sikre, at flest mulige kunder kommer med over på den cloud-udrulning, der har præget den amerikanske it-gigant de senere år. " Vi har alle produkterne nu," siger han til Computerworld. Se hans plan her.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Så stor er risikoen i virkeligheden for ransomware
Traditionel risk management undervurderer reelt risikoen for ransomware med op til 30%, men nye metoder kan give den fornødne indsigt.