Artikel top billede

Stor opgørelse: Her bliver der investeret flest penge i it - der er masser af vækst i vente for it-leverandører

Det globale it-marked er i vækst, men det er helt bestemte områder, der driver væksten. Se her, hvor it-beslutningstagerne vil bruge flest penge på it, og hvor du skal satse på at vinde nye kunder som it-leverandør.

Der er fuld fart på væksten på it-markedet - og alt tyder på, at der er meget mere i vente i de kommende år.

Da Computerworld kort før jul i en stor analyse gennemgik de seneste fire tilgængelige årsregnskaber fra 409 danske it-firmaer, var konklusionen ikke til at tage fejl af: Der er masser af vækst i disse år for it-leverandørerne.

Hvor de 409 danske virksomheder i det første af de fire årsregnskaber kunne klare et samlet resultat før skat på over 5,3 milliarder kroner, var det i det seneste årsregnskab steget til et samlet resultat før skat på over 8 milliarder gode danske kroner.

Det betyder, at det samlede resultat før skat var steget med 50,4 procent.

Se hele analysen her: Danske it-virksomheder slår turbomotoren til: Her er resultaterne hos 409 danske it-firmaer med voldsom vækst

Skal man tro en ny stor opgørelse fra analysefirmaet Gartner, er festen på it-markedet slet ikke forbi endnu.

Gartner forventer nemlig, at der i 2018 vil blive investeret omkring 22 billioner kroner (en billion er tusinde milliarder) i it på verdensplan. Det er en stigning på 4,5 procent i forhold til investeringerne i 2017.

“De globale it-investeringer begyndte at vende i 2017, og der ventes fortsat vækst i de kommende år,” lyder det fra analysefirmaet.

Her er der mest vækst

Det overordnede billede fortæller dog ikke så meget andet end, at indutstrien samlet set er præget af vækst. Det er nemlig først, når man zoomer ind på de mere specifikke markeder, at det står klart, hvor kunderne for alvor investerer deres penge i disse år.

Gartner skriver, at it-projekter ændrer karakter i øjeblikket, og at der hos virksomhederne især er fokus på projekter inden for digital business, blockchain, internet of things, big data, machine learning og kunstig intelligens.

Gartner deler it-industrien op i fem hovedkategorier, og som det fremgår af figuren herunder, er det inden for enterprise software, at der er suverænt de bedste vækst-udsigter for de kommende år.

Hvor investeringerne i enterprise software sidste år steg med 8,9 procent, så vil væksten i år ifølge Gartner være på 9,5 procent og næste år på 8,4 procent.

Datacenter-løsninger går i minus

Sælger man datacenter-løsninger, er billedet noget anderledes: Her var der ganske vist en vækst på 4,4 procent i 2017, men allerede i år ryger den helt ned på 0,6 procent og næste år ventes den at gå i et minus på 0,2 procent.

Også markedet for devices ser ud til at have toppet rent vækst-mæssigt, for i 2018 vil dette marked kun vokse med 0,9 procent ifølge Gartners opgørelse.

Det fortæller noget om, at det bestemt ikke er ligegyldigt, hvor man vælger at fokusere som it-leverandør.

Samtidig skal man dog være opmærksom på, at de fem hovedkatagorier på det globale it-marked bestemt ikke er lige store. Det er nemlig suværent communications services og it services, der udgør den største del af kagen, mens enterprise software - til trods for den markante vækst - fortsat er et af de mindre markeder.

Gartners opgørelse

Gartner: Worldwide IT Spending Forecast (Billions of U.S. Dollars)

Bemærk at ‘billions’ er milliarder på dansk.

Læs også

Danske it-virksomheder slår turbomotoren til: Her er resultaterne hos 409 danske it-firmaer med voldsom vækst

Topchefer udpeger vejen til innovation og vækst: Disse teknologi-områder skal der fokus på