Artikel top billede

Hackere udnytter kritisk sikkerhedshul i spritny version af Flash Player - patch er først klar i næste uge

Hvis du bruger Flash, så er det et godt tidspunkt at slå det fra lige nu.

Få udbredte softwareprodukter er så tæt knyttet til it-trusler som Adobes Flash.

Adobe begynder selv at udfase flash fra 2020, og både Chrome, Edge, Firefox og Safari har allerede blokeret programmet som standard.

Og nu bliver det igen understreget hvorfor.

Adobe advarer nemlig om, at hackere udnytter en ny såkaldt “zero day”-sårbarhed i Flash til at køre kode på ofrenes computere og dermed overtage kontrollen.

Angrebet spredes i form af Office-dokumenter med Flash-indhold, der sendes på email, og ifølge Adobe er der tidligst en patch klar i næste uge.

“Adobe vil adressere sårbarheden med en opdatering, der planlægges udsendt i den uge, der starter med mandag d 5. februar,” skriver Adobe i en orientering.

Angrebet blev opdaget af den koreanske CERT (Computer Incident Response Team), og herfra lyder anbefalingen, at man afinstallerer flash, indtil den nye opdatering er tilgængelig.

Du kan se en liste over de påvirkede Adobe-produkter her.

Læs også: Adobe tager (omsider) livet af Flash ... aflivningen begynder i 2020
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere