Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elon Musk-raket sendt ud i rummet - med rød Tesla ombord / Domstol: TDC og 3 skal tvangslukke spil-sites / Danske bitcoin-forbud i retten

Elon Musk-raket sendt ud i rummet - med rød Tesla ombord. Domstol: TDC og 3 skal tvangslukke spil-sites. Danske bitcoin-forbud i retten. Salg af smartphones i Kina falder for første gang siden 2009. Snap-aktien stiger med 25 procent. Matas-ansatte skal på Facebook.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Elon Musk-raket sendt ud i rummet - med rød Tesla ombord

Elon Musk-selskabet SpaceX sendte i aftes raketten Falcon Heavy ud i rummet. 

Ombord på raketten er blandt andet en rød Tesla Roadster, der har en astronaut-figur ved navn Starman siddende ved rattet, ligesom raketten afspiller David Bowie-sangen Life on Mars på repeat. 

Ifølge Space X er Elon Musk-raketten meget billigere end de tilsvarende raketter, som den amerikanske rumfarts-organisation Nasa bygger.

SpaceX siger, at en opsendelse koster omkring en halv milliard kroner, mens en Nasa-opsendelse koster omkring seks milliarder kroner.

Du kan se hele opsendelsen af SpaceX Falcon Heavy-raketten på YouTube her.

Domstol: TDC og 3 skal tvangslukke spil-sites

TDC og mobilselskabet 3 skal blokere for adgangen til 24 websites, der indeholder forskellige former for spil, lyder det i en helt ny dom fra Retten på Frederiksborg.

Ifølge domstolen skal de 24 spil-sites blokeres, fordi de opererer i strid med den danske spil-lovgivning. 

De handler med forskellige former for udsmykning til Counter Strike - altså ‘skins’ - der på disse sites kan byttes og handles og indgå i forskelllige former for væddemål.

Med dommen gav retten den danske Spillemyndigheden, der havde anlagt sagen, medhold i sagen. Spillemyndigheden havde anført, at de 24 spil-sites var omfattet af spillelovgivningen og derfor skulle have en licens.

Direktør i brancheforeningen Teleindustrien, Jakob Willer, siger til Ritzau, at teleselskaberne ‘selvfølgelig’ vil imødekomme kravet om at blokere for de pågældende sites.

Danske bitcoin-forbud i retten

Arbejdsretten skal i den nærmeste fremtid afgøre, om Nordeas og Sydbanks medarbejder-forbud mod handel med kryptovaluta er lovlig, skriver Finans.

“Det er en meget principiel sag. Spørgsmålet er, om arbejdsgiver har ret til at træffe beslutninger i forhold til ansattes anvendelse af privatøkonomien,« siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet, til avisen.

Det forventes, at der ligger en afgørelse klar inden sommerferien.

Salg af smartphones i Kina falder for første gang siden 2009

For første gang siden 2009 faldt salget af smartphones i fjor på det kinesiske marked, der er verdens ubetinget største. 

Ifølge analysehuset IDC faldt det samlede salg med 4,9 procent i 2017 i forhold til 2016. Værst ramt blev Apple, hvis salg gik 8,3 procent tilbage.

Ifølge analytikerne er det kinesiske marked ved at være mættet, og mange kinesere er i dag ret tilbageholdende med at skifte deres gamle telefoner ud.

Mere end hver tredje smartphone, der bliver solgt i verden, bliver handlet på det kinesiske marked.

Snap-aktien stiger med 25 procent

Aktien i selskabets bag Snapchat, Snap, steg mere end 25 procent i kølvandet på selskabets kvartalsregnskab tirsdag. 

Ganske vist vælter pengene fortsat ud af selskabet, der faktisk fik dobbelt så stort underskud som i kvartalet et år tidligere. Men omsætningen er steget med 72 procent til 1,7 milliarder kroner, og Snapchat øgede bruger-antallet med fem procent til 187 millioner brugere.

Det svarer til, at der kom 8,9 millioner nye brugere til i kvartalet.

Det er noget, som markedet kan lide at høre. Snap blev børsnoteret i 2017.

Du kan læse mere her: Snapchat klar til milliard-børsnotering trods gigantiske underskud: “Det er ikke sikkert, at vi kommer til at tjene penge.

Matas-ansatte skal på Facebook

Matas har stor vækst på e-handelen. Nu sender selskabets nye topchef, Gregers Wedel-Wedelssborg, hundredevis af kædens butiks-personale ud på Facebook og Instagram, hvor de skal rådgive lokale kunder, skriver Børsen.

“For nogle år siden måtte man som medarbejder i en butik ikke have sin mobiltelefon med på arbejde. u siger vi, at medarbejderne skal have mulighed for at dele deres viden på Facebook og Instagram, så man ude i lokalsamfundet kan følge med i, hvad eksperterne i vores butikker opfanger af nyheder, trends og tendenser," siger han til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan arbejder de dygtigste CIOs med ledelse, organisation og strategi

Sparringspartner, forretningsudvikler, projektleder, evangelist, strateg og ikke mindst chef. CIO-rollen er under voldsom forandring – hvor især ledelses- og strategidelen får stadig større plads i de komplekse it-organisationer.

30. august 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital
Job & Karriere
Her er Netcompanys nye hovedkvarter: Flytter til ikonisk adresse i hjertet af København - kommer til at betale million-leje