Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Elon Musk-raket sendt ud i rummet - med rød Tesla ombord / Domstol: TDC og 3 skal tvangslukke spil-sites / Danske bitcoin-forbud i retten

Elon Musk-raket sendt ud i rummet - med rød Tesla ombord. Domstol: TDC og 3 skal tvangslukke spil-sites. Danske bitcoin-forbud i retten. Salg af smartphones i Kina falder for første gang siden 2009. Snap-aktien stiger med 25 procent. Matas-ansatte skal på Facebook.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Elon Musk-raket sendt ud i rummet - med rød Tesla ombord

Elon Musk-selskabet SpaceX sendte i aftes raketten Falcon Heavy ud i rummet. 

Ombord på raketten er blandt andet en rød Tesla Roadster, der har en astronaut-figur ved navn Starman siddende ved rattet, ligesom raketten afspiller David Bowie-sangen Life on Mars på repeat. 

Ifølge Space X er Elon Musk-raketten meget billigere end de tilsvarende raketter, som den amerikanske rumfarts-organisation Nasa bygger.

SpaceX siger, at en opsendelse koster omkring en halv milliard kroner, mens en Nasa-opsendelse koster omkring seks milliarder kroner.

Du kan se hele opsendelsen af SpaceX Falcon Heavy-raketten på YouTube her.

Domstol: TDC og 3 skal tvangslukke spil-sites

TDC og mobilselskabet 3 skal blokere for adgangen til 24 websites, der indeholder forskellige former for spil, lyder det i en helt ny dom fra Retten på Frederiksborg.

Ifølge domstolen skal de 24 spil-sites blokeres, fordi de opererer i strid med den danske spil-lovgivning. 

De handler med forskellige former for udsmykning til Counter Strike - altså ‘skins’ - der på disse sites kan byttes og handles og indgå i forskelllige former for væddemål.

Med dommen gav retten den danske Spillemyndigheden, der havde anlagt sagen, medhold i sagen. Spillemyndigheden havde anført, at de 24 spil-sites var omfattet af spillelovgivningen og derfor skulle have en licens.

Direktør i brancheforeningen Teleindustrien, Jakob Willer, siger til Ritzau, at teleselskaberne ‘selvfølgelig’ vil imødekomme kravet om at blokere for de pågældende sites.

Danske bitcoin-forbud i retten

Arbejdsretten skal i den nærmeste fremtid afgøre, om Nordeas og Sydbanks medarbejder-forbud mod handel med kryptovaluta er lovlig, skriver Finans.

“Det er en meget principiel sag. Spørgsmålet er, om arbejdsgiver har ret til at træffe beslutninger i forhold til ansattes anvendelse af privatøkonomien,« siger Kent Petersen, formand for Finansforbundet, til avisen.

Det forventes, at der ligger en afgørelse klar inden sommerferien.

Salg af smartphones i Kina falder for første gang siden 2009

For første gang siden 2009 faldt salget af smartphones i fjor på det kinesiske marked, der er verdens ubetinget største. 

Ifølge analysehuset IDC faldt det samlede salg med 4,9 procent i 2017 i forhold til 2016. Værst ramt blev Apple, hvis salg gik 8,3 procent tilbage.

Ifølge analytikerne er det kinesiske marked ved at være mættet, og mange kinesere er i dag ret tilbageholdende med at skifte deres gamle telefoner ud.

Mere end hver tredje smartphone, der bliver solgt i verden, bliver handlet på det kinesiske marked.

Snap-aktien stiger med 25 procent

Aktien i selskabets bag Snapchat, Snap, steg mere end 25 procent i kølvandet på selskabets kvartalsregnskab tirsdag. 

Ganske vist vælter pengene fortsat ud af selskabet, der faktisk fik dobbelt så stort underskud som i kvartalet et år tidligere. Men omsætningen er steget med 72 procent til 1,7 milliarder kroner, og Snapchat øgede bruger-antallet med fem procent til 187 millioner brugere.

Det svarer til, at der kom 8,9 millioner nye brugere til i kvartalet.

Det er noget, som markedet kan lide at høre. Snap blev børsnoteret i 2017.

Du kan læse mere her: Snapchat klar til milliard-børsnotering trods gigantiske underskud: “Det er ikke sikkert, at vi kommer til at tjene penge.

Matas-ansatte skal på Facebook

Matas har stor vækst på e-handelen. Nu sender selskabets nye topchef, Gregers Wedel-Wedelssborg, hundredevis af kædens butiks-personale ud på Facebook og Instagram, hvor de skal rådgive lokale kunder, skriver Børsen.

“For nogle år siden måtte man som medarbejder i en butik ikke have sin mobiltelefon med på arbejde. u siger vi, at medarbejderne skal have mulighed for at dele deres viden på Facebook og Instagram, så man ude i lokalsamfundet kan følge med i, hvad eksperterne i vores butikker opfanger af nyheder, trends og tendenser," siger han til avisen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere