Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Sagsanlæg vælter ind over Intel efter Meltdown og Spectre: Sagsøges af både kunder og aktionærer

Meltdown og Spectre har ramt stort set alle moderne computerbrugere og været et gedigent mareridt for Intel. Nu trækker brugere og aktionærer virksomheden i retten.

Sårbarhederne Meltdown og Spectre har mildest talt slidt på Intels gode navn og rygte - og det bliver tilsyneladende kun værre.

Chip-giganten har fået nemlig ikke mindre end 30 forskellige retssager på halsen relateret til de to sårbarheder, der har ramt stort set alle computere fra de seneste 15 år.

Ifølge Intels årlige indberetning til det amerikanske finanstilsyn er de 30 retssager fra kunder, der mener at have lidt tab som følge af de to sårbarheder og Intels håndtering af dem.

Yderligere to retssager går på, at Intel er kommet med vildledende oplysninger siden offentliggørelsen af sårbarhederne, og de sidste tre er relateret til insider-handel.

Intels CEO, Brian Krzanich, solgte i slutningen af november 2017 Intel-aktier for 39 millioner dollar. Det skete efter at sårbarhederne var blevet opdaget, men før de blev offentliggjort, og det er den sidste del, der er grundlaget for aktionærernes søgsmål.

Intel har ikke offentliggjort, hvor mange penge virksomheden er blevet sagsøgt for.

Du kan læse mere om Meltdown og Spectre her: Patch-kaos hos pc-giganter: Både HP og Dell trækker Meltdown og Spectre-opdateringer tilbage
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere