Artikel top billede

Sagsanlæg vælter ind over Intel efter Meltdown og Spectre: Sagsøges af både kunder og aktionærer

Meltdown og Spectre har ramt stort set alle moderne computerbrugere og været et gedigent mareridt for Intel. Nu trækker brugere og aktionærer virksomheden i retten.

Sårbarhederne Meltdown og Spectre har mildest talt slidt på Intels gode navn og rygte - og det bliver tilsyneladende kun værre.

Chip-giganten har fået nemlig ikke mindre end 30 forskellige retssager på halsen relateret til de to sårbarheder, der har ramt stort set alle computere fra de seneste 15 år.

Ifølge Intels årlige indberetning til det amerikanske finanstilsyn er de 30 retssager fra kunder, der mener at have lidt tab som følge af de to sårbarheder og Intels håndtering af dem.

Yderligere to retssager går på, at Intel er kommet med vildledende oplysninger siden offentliggørelsen af sårbarhederne, og de sidste tre er relateret til insider-handel.

Intels CEO, Brian Krzanich, solgte i slutningen af november 2017 Intel-aktier for 39 millioner dollar. Det skete efter at sårbarhederne var blevet opdaget, men før de blev offentliggjort, og det er den sidste del, der er grundlaget for aktionærernes søgsmål.

Intel har ikke offentliggjort, hvor mange penge virksomheden er blevet sagsøgt for.

Du kan læse mere om Meltdown og Spectre her: Patch-kaos hos pc-giganter: Både HP og Dell trækker Meltdown og Spectre-opdateringer tilbage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere