Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Sagsanlæg vælter ind over Intel efter Meltdown og Spectre: Sagsøges af både kunder og aktionærer

Meltdown og Spectre har ramt stort set alle moderne computerbrugere og været et gedigent mareridt for Intel. Nu trækker brugere og aktionærer virksomheden i retten.

Sårbarhederne Meltdown og Spectre har mildest talt slidt på Intels gode navn og rygte - og det bliver tilsyneladende kun værre.

Chip-giganten har fået nemlig ikke mindre end 30 forskellige retssager på halsen relateret til de to sårbarheder, der har ramt stort set alle computere fra de seneste 15 år.

Ifølge Intels årlige indberetning til det amerikanske finanstilsyn er de 30 retssager fra kunder, der mener at have lidt tab som følge af de to sårbarheder og Intels håndtering af dem.

Yderligere to retssager går på, at Intel er kommet med vildledende oplysninger siden offentliggørelsen af sårbarhederne, og de sidste tre er relateret til insider-handel.

Intels CEO, Brian Krzanich, solgte i slutningen af november 2017 Intel-aktier for 39 millioner dollar. Det skete efter at sårbarhederne var blevet opdaget, men før de blev offentliggjort, og det er den sidste del, der er grundlaget for aktionærernes søgsmål.

Intel har ikke offentliggjort, hvor mange penge virksomheden er blevet sagsøgt for.

Du kan læse mere om Meltdown og Spectre her: Patch-kaos hos pc-giganter: Både HP og Dell trækker Meltdown og Spectre-opdateringer tilbage
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Trusselsvurderinger – hvorfor er de så forskellige?

19. december 2023 | Læs mere


Secure Access Service Edge - SASE: Sådan styrker du tilgangen til netværkssikkerhed i skyen og skaber et robust cyberforsvar

Bliv klogere på nogle af de udfordringer, som en SASE-løsning effektivt kan håndtere. Du får inspiration til, hvordan du implementerer en cloudbaseret SASE-strategi i din organisation – og hvorfor du bør gøre det. Og så dykker vi ned i nogle af de trends og tendenser, som betyder, at mange virksomheder og organisationer udskrifter deres klassiske netværkssikkerhedstilgang med en SASE-strategi.

16. januar 2024 | Læs mere