Artikel top billede

Nordjyske Targits resultat dykker med 89 procent efter salg til kapitalfond og udskiftning af topledelsen

Nordjyske Targits bundlinie dropper markant, selv om selskabets omsætning er stabil, efter selskabet i foråret blev overtaget af kapitalfonden GRO Capital.

Nordjyske Targit bundlinie er på blot et år faldet med hele 89 procent. Det viser selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2017, der er det første år under ejerskab af kapitalfonden GRO Capital, der købte Targit 1. marts i fjor for et trecifret millionbeløb.

Årets omsætning for selskabet, der har godt 60 medarbejdere, ligger stabilt på godt 72 millioner kroner.

Værre ser det ud for bundlinien, der er faldet fra et overskud i 2016 på 10,5 millioner kroner til et overskud i 2017 på blot 1,1 millioner kroner.

Det svarer til et fald på mere end 89 procent.

Driftsoverskud ramt

Også selskabets driftsoverskud og resultatet før skat og afskrivninger (EBITDA) er hårdt ramt.

Resultatet før afskrivninger dykker fra 17 millioner kroner i 2016 til nu blot 8,8 millioner kroner - et fald på 48,2 procent.

Targits resultat før afskrivninger har ellers ligget stabilt på et tocifret million-beløb i årevis, men dykker altså nu, hvilket har fået forretningen af egenkapitalen til at falde fra 70,6 procent i 2016 til nu blot 6,5 procent.

I 2015 landede forretningen af selskabets egenkapital på hele 105,8 procent.

Af regnskabet fremgår det, at ‘pengestrømme fra driftsaktivitet,’ er vokset markant i 2017. Faktisk er denne post steget med næsten 200 procent i forhold til regnskabet for 2016.

Targit skriver i regnskabs-beretningen, at resultatet er ‘væsentligt påvirket af engangsomkostninger på 15 millioner kroner, som er blevet brugt på blandt andet indsættelsen af en ny ledelse og en række andre ydelser. De dækker blandt andet over, at Targit er flyttet til ny adresse og investeret i udvikling af nye produkter.

"Selskabets forretningsområde stiller særligt store krav til videnressourcerne, medarbejderne og forretningsprocesser. For til stadighed at kunne bevare konkurrenceevnen er det afgørende, at selskabet kan rekruttere og fastholde medarbejdere, såvel medarbejdere med et højt uddannelsesniveau som medarbejdere med et teknisk erfaringsgrundlag," lyder det fra selskabet.

"TARGIT A/S er pr. 1. december 2017 flyttet til meget attraktive lokaler tæt på Aalborg Universitet, både for at sikre et tæt samarbejde med Aalborg universitet, og for at sikre en attraktiv geografisk placering for de både nuværende og kommende medarbejdere," hedder det.

Ny ledelse

GRO Capital indsatte i efteråret Leif Vestergaard som ny topchef, hvilket du kan læse mere om her: Targit skifter direktøren ud: Tidligere EG-boss Leif Vestergaard bliver ny topchef

Targit har desuden ansat en række andre chefer som led i selskabets nye ejerstruktur - herunder en ny CTO.

Leif Vestergaard fortalte i forbindelse med sin ansættelse om sine planer for Targit.

Det kan du læse mere om her: Kapitalfondenen indsatte i efteråret Leif Vestergaard som ny topchef, hvilket du kan læse mere om her: Targits nye direktør skal gennemføre ambitiøs vækstplan: "Vi tror på, at potentialet er endnu større"

Targit har desuden ansat en række andre chefer som led i selskabets nye ejerstruktur - herunder en ny CTO.

De 15 millioner kroner er således blevet brugt på selskabets ‘nye ejerstruktur, herunder rekonstruktion af selskabets ledelse og ændret fokusering på selskabets udviklingsaktiviteter,” hedder det.

Targit meddeler desuden, at selskabet i fremtiden venter vækst.

"Selskabet forventer fortsat vækst og positiv indtjening i fremtiden, og med de ovennævnte store investeringer på alle områder, er TARGIT A/S klar til yderligere vækst og værdiskabelse for TARGIT A/S kunder," hedder det.

Leif Vestergaard siger til ITWatch, at den underliggende forretning efter hans mening er bedre end før.

"Hvis man ser på driftsresultatet, og tilføjer engangsudgifterne på 15 millioner kroner, ligger vi væsentligt højere end tidligere. Vi har samtidig fået en højere kvalitet i toplinjen, da lagersalg til forhandlere i USA er stoppet," siger han til mediet.

Læs også:

18 danske leverandører af business intelligens og analytics: Disse virksomheder lander de bedste resultater

Danske Targit solgt efter 20 år på markedet - direktør og stifter stopper
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere