Nordjyske Targits resultat dykker med 89 procent efter salg til kapitalfond og udskiftning af topledelsen

Nordjyske Targits bundlinie dropper markant, selv om selskabets omsætning er stabil, efter selskabet i foråret blev overtaget af kapitalfonden GRO Capital.

Nordjyske Targit bundlinie er på blot et år faldet med hele 89 procent. Det viser selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2017, der er det første år under ejerskab af kapitalfonden GRO Capital, der købte Targit 1. marts i fjor for et trecifret millionbeløb.

Årets omsætning for selskabet, der har godt 60 medarbejdere, ligger stabilt på godt 72 millioner kroner.

Værre ser det ud for bundlinien, der er faldet fra et overskud i 2016 på 10,5 millioner kroner til et overskud i 2017 på blot 1,1 millioner kroner.

Det svarer til et fald på mere end 89 procent.

Driftsoverskud ramt
Også selskabets driftsoverskud og resultatet før skat og afskrivninger (EBITDA) er hårdt ramt.

Resultatet før afskrivninger dykker fra 17 millioner kroner i 2016 til nu blot 8,8 millioner kroner - et fald på 48,2 procent.

Targits resultat før afskrivninger har ellers ligget stabilt på et tocifret million-beløb i årevis, men dykker altså nu, hvilket har fået forretningen af egenkapitalen til at falde fra 70,6 procent i 2016 til nu blot 6,5 procent.

I 2015 landede forretningen af selskabets egenkapital på hele 105,8 procent.

Af regnskabet fremgår det, at ‘pengestrømme fra driftsaktivitet,’ er vokset markant i 2017. Faktisk er denne post steget med næsten 200 procent i forhold til regnskabet for 2016.

Targit skriver i regnskabs-beretningen, at resultatet er ‘væsentligt påvirket af engangsomkostninger på 15 millioner kroner, som er blevet brugt på blandt andet indsættelsen af en ny ledelse og en række andre ydelser. De dækker blandt andet over, at Targit er flyttet til ny adresse og investeret i udvikling af nye produkter.

"Selskabets forretningsområde stiller særligt store krav til videnressourcerne, medarbejderne og forretningsprocesser. For til stadighed at kunne bevare konkurrenceevnen er det afgørende, at selskabet kan rekruttere og fastholde medarbejdere, såvel medarbejdere med et højt uddannelsesniveau som medarbejdere med et teknisk erfaringsgrundlag," lyder det fra selskabet.

"TARGIT A/S er pr. 1. december 2017 flyttet til meget attraktive lokaler tæt på Aalborg Universitet, både for at sikre et tæt samarbejde med Aalborg universitet, og for at sikre en attraktiv geografisk placering for de både nuværende og kommende medarbejdere," hedder det.

Ny ledelse
GRO Capital indsatte i efteråret Leif Vestergaard som ny topchef, hvilket du kan læse mere om her: Targit skifter direktøren ud: Tidligere EG-boss Leif Vestergaard bliver ny topchef

Targit har desuden ansat en række andre chefer som led i selskabets nye ejerstruktur - herunder en ny CTO.

Leif Vestergaard fortalte i forbindelse med sin ansættelse om sine planer for Targit.

Det kan du læse mere om her: Kapitalfondenen indsatte i efteråret Leif Vestergaard som ny topchef, hvilket du kan læse mere om her: Targits nye direktør skal gennemføre ambitiøs vækstplan: "Vi tror på, at potentialet er endnu større"

Targit har desuden ansat en række andre chefer som led i selskabets nye ejerstruktur - herunder en ny CTO.

De 15 millioner kroner er således blevet brugt på selskabets ‘nye ejerstruktur, herunder rekonstruktion af selskabets ledelse og ændret fokusering på selskabets udviklingsaktiviteter,” hedder det.

Targit meddeler desuden, at selskabet i fremtiden venter vækst.

"Selskabet forventer fortsat vækst og positiv indtjening i fremtiden, og med de ovennævnte store investeringer på alle områder, er TARGIT A/S klar til yderligere vækst og værdiskabelse for TARGIT A/S kunder," hedder det.

Leif Vestergaard siger til ITWatch, at den underliggende forretning efter hans mening er bedre end før.

"Hvis man ser på driftsresultatet, og tilføjer engangsudgifterne på 15 millioner kroner, ligger vi væsentligt højere end tidligere. Vi har samtidig fået en højere kvalitet i toplinjen, da lagersalg til forhandlere i USA er stoppet," siger han til mediet.

Læs også:

18 danske leverandører af business intelligens og analytics: Disse virksomheder lander de bedste resultater

Danske Targit solgt efter 20 år på markedet - direktør og stifter stopperBrancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cloud er godt, men cloud er ikke billigt: Sådan håndterer du bedst den nye komplekse cloud-verden

Cloud-teknologien giver adgang til store fordele: Skalerbarhed, sikkerhed, fleksibilitet og adgang til nye teknologier. I denne talk stiller vi derfor skarpt på de optimale it-strategiske valg, prismodellerne og fælderne ved det store cloud-skifte.

27. november 2020 | Læs mere


Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Premium
ERP-virksomhed har indført ubegrænset ferie for alle medarbejdere - og resultatet er en succes: "Medarbejderne knokler og har et smil på læben"
ERP-virksomheden Unit4 har indført ubegrænset betalt ferie for samtlige medarbejdere verden over, hvor man som ansat nu selv kan bestemme. "Som direktør har jeg det rigtig godt med det", siger dansk landechef Anders Holm Jørgensen. Ifølge ham kan medarbejderne sagtens administrere ordningen.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.