BREAKING:Københavns Politi har anholdt 34-årig mand for Netcompany-læk - varetægtsfængsles i fire uger

Artikel top billede

(Foto: Helloquence on Unsplash)

Nordjyske Targits resultat dykker med 89 procent efter salg til kapitalfond og udskiftning af topledelsen

Nordjyske Targits bundlinie dropper markant, selv om selskabets omsætning er stabil, efter selskabet i foråret blev overtaget af kapitalfonden GRO Capital.

Nordjyske Targit bundlinie er på blot et år faldet med hele 89 procent. Det viser selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2017, der er det første år under ejerskab af kapitalfonden GRO Capital, der købte Targit 1. marts i fjor for et trecifret millionbeløb.

Årets omsætning for selskabet, der har godt 60 medarbejdere, ligger stabilt på godt 72 millioner kroner.

Værre ser det ud for bundlinien, der er faldet fra et overskud i 2016 på 10,5 millioner kroner til et overskud i 2017 på blot 1,1 millioner kroner.

Det svarer til et fald på mere end 89 procent.

Driftsoverskud ramt

Også selskabets driftsoverskud og resultatet før skat og afskrivninger (EBITDA) er hårdt ramt.

Resultatet før afskrivninger dykker fra 17 millioner kroner i 2016 til nu blot 8,8 millioner kroner - et fald på 48,2 procent.

Targits resultat før afskrivninger har ellers ligget stabilt på et tocifret million-beløb i årevis, men dykker altså nu, hvilket har fået forretningen af egenkapitalen til at falde fra 70,6 procent i 2016 til nu blot 6,5 procent.

I 2015 landede forretningen af selskabets egenkapital på hele 105,8 procent.

Af regnskabet fremgår det, at ‘pengestrømme fra driftsaktivitet,’ er vokset markant i 2017. Faktisk er denne post steget med næsten 200 procent i forhold til regnskabet for 2016.

Targit skriver i regnskabs-beretningen, at resultatet er ‘væsentligt påvirket af engangsomkostninger på 15 millioner kroner, som er blevet brugt på blandt andet indsættelsen af en ny ledelse og en række andre ydelser. De dækker blandt andet over, at Targit er flyttet til ny adresse og investeret i udvikling af nye produkter.

"Selskabets forretningsområde stiller særligt store krav til videnressourcerne, medarbejderne og forretningsprocesser. For til stadighed at kunne bevare konkurrenceevnen er det afgørende, at selskabet kan rekruttere og fastholde medarbejdere, såvel medarbejdere med et højt uddannelsesniveau som medarbejdere med et teknisk erfaringsgrundlag," lyder det fra selskabet.

"TARGIT A/S er pr. 1. december 2017 flyttet til meget attraktive lokaler tæt på Aalborg Universitet, både for at sikre et tæt samarbejde med Aalborg universitet, og for at sikre en attraktiv geografisk placering for de både nuværende og kommende medarbejdere," hedder det.

Ny ledelse

GRO Capital indsatte i efteråret Leif Vestergaard som ny topchef, hvilket du kan læse mere om her: Targit skifter direktøren ud: Tidligere EG-boss Leif Vestergaard bliver ny topchef

Targit har desuden ansat en række andre chefer som led i selskabets nye ejerstruktur - herunder en ny CTO.

Leif Vestergaard fortalte i forbindelse med sin ansættelse om sine planer for Targit.

Det kan du læse mere om her: Kapitalfondenen indsatte i efteråret Leif Vestergaard som ny topchef, hvilket du kan læse mere om her: Targits nye direktør skal gennemføre ambitiøs vækstplan: "Vi tror på, at potentialet er endnu større"

Targit har desuden ansat en række andre chefer som led i selskabets nye ejerstruktur - herunder en ny CTO.

De 15 millioner kroner er således blevet brugt på selskabets ‘nye ejerstruktur, herunder rekonstruktion af selskabets ledelse og ændret fokusering på selskabets udviklingsaktiviteter,” hedder det.

Targit meddeler desuden, at selskabet i fremtiden venter vækst.

"Selskabet forventer fortsat vækst og positiv indtjening i fremtiden, og med de ovennævnte store investeringer på alle områder, er TARGIT A/S klar til yderligere vækst og værdiskabelse for TARGIT A/S kunder," hedder det.

Leif Vestergaard siger til ITWatch, at den underliggende forretning efter hans mening er bedre end før.

"Hvis man ser på driftsresultatet, og tilføjer engangsudgifterne på 15 millioner kroner, ligger vi væsentligt højere end tidligere. Vi har samtidig fået en højere kvalitet i toplinjen, da lagersalg til forhandlere i USA er stoppet," siger han til mediet.

Læs også:

18 danske leverandører af business intelligens og analytics: Disse virksomheder lander de bedste resultater

Danske Targit solgt efter 20 år på markedet - direktør og stifter stopper
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere