Artikel top billede

(Foto: Helloquence on Unsplash)

Nordjyske Targits resultat dykker med 89 procent efter salg til kapitalfond og udskiftning af topledelsen

Nordjyske Targits bundlinie dropper markant, selv om selskabets omsætning er stabil, efter selskabet i foråret blev overtaget af kapitalfonden GRO Capital.

Nordjyske Targit bundlinie er på blot et år faldet med hele 89 procent. Det viser selskabets netop offentliggjorte årsregnskab for 2017, der er det første år under ejerskab af kapitalfonden GRO Capital, der købte Targit 1. marts i fjor for et trecifret millionbeløb.

Årets omsætning for selskabet, der har godt 60 medarbejdere, ligger stabilt på godt 72 millioner kroner.

Værre ser det ud for bundlinien, der er faldet fra et overskud i 2016 på 10,5 millioner kroner til et overskud i 2017 på blot 1,1 millioner kroner.

Det svarer til et fald på mere end 89 procent.

Driftsoverskud ramt

Også selskabets driftsoverskud og resultatet før skat og afskrivninger (EBITDA) er hårdt ramt.

Resultatet før afskrivninger dykker fra 17 millioner kroner i 2016 til nu blot 8,8 millioner kroner - et fald på 48,2 procent.

Targits resultat før afskrivninger har ellers ligget stabilt på et tocifret million-beløb i årevis, men dykker altså nu, hvilket har fået forretningen af egenkapitalen til at falde fra 70,6 procent i 2016 til nu blot 6,5 procent.

I 2015 landede forretningen af selskabets egenkapital på hele 105,8 procent.

Af regnskabet fremgår det, at ‘pengestrømme fra driftsaktivitet,’ er vokset markant i 2017. Faktisk er denne post steget med næsten 200 procent i forhold til regnskabet for 2016.

Targit skriver i regnskabs-beretningen, at resultatet er ‘væsentligt påvirket af engangsomkostninger på 15 millioner kroner, som er blevet brugt på blandt andet indsættelsen af en ny ledelse og en række andre ydelser. De dækker blandt andet over, at Targit er flyttet til ny adresse og investeret i udvikling af nye produkter.

"Selskabets forretningsområde stiller særligt store krav til videnressourcerne, medarbejderne og forretningsprocesser. For til stadighed at kunne bevare konkurrenceevnen er det afgørende, at selskabet kan rekruttere og fastholde medarbejdere, såvel medarbejdere med et højt uddannelsesniveau som medarbejdere med et teknisk erfaringsgrundlag," lyder det fra selskabet.

"TARGIT A/S er pr. 1. december 2017 flyttet til meget attraktive lokaler tæt på Aalborg Universitet, både for at sikre et tæt samarbejde med Aalborg universitet, og for at sikre en attraktiv geografisk placering for de både nuværende og kommende medarbejdere," hedder det.

Ny ledelse

GRO Capital indsatte i efteråret Leif Vestergaard som ny topchef, hvilket du kan læse mere om her: Targit skifter direktøren ud: Tidligere EG-boss Leif Vestergaard bliver ny topchef

Targit har desuden ansat en række andre chefer som led i selskabets nye ejerstruktur - herunder en ny CTO.

Leif Vestergaard fortalte i forbindelse med sin ansættelse om sine planer for Targit.

Det kan du læse mere om her: Kapitalfondenen indsatte i efteråret Leif Vestergaard som ny topchef, hvilket du kan læse mere om her: Targits nye direktør skal gennemføre ambitiøs vækstplan: "Vi tror på, at potentialet er endnu større"

Targit har desuden ansat en række andre chefer som led i selskabets nye ejerstruktur - herunder en ny CTO.

De 15 millioner kroner er således blevet brugt på selskabets ‘nye ejerstruktur, herunder rekonstruktion af selskabets ledelse og ændret fokusering på selskabets udviklingsaktiviteter,” hedder det.

Targit meddeler desuden, at selskabet i fremtiden venter vækst.

"Selskabet forventer fortsat vækst og positiv indtjening i fremtiden, og med de ovennævnte store investeringer på alle områder, er TARGIT A/S klar til yderligere vækst og værdiskabelse for TARGIT A/S kunder," hedder det.

Leif Vestergaard siger til ITWatch, at den underliggende forretning efter hans mening er bedre end før.

"Hvis man ser på driftsresultatet, og tilføjer engangsudgifterne på 15 millioner kroner, ligger vi væsentligt højere end tidligere. Vi har samtidig fået en højere kvalitet i toplinjen, da lagersalg til forhandlere i USA er stoppet," siger han til mediet.

Læs også:

18 danske leverandører af business intelligens og analytics: Disse virksomheder lander de bedste resultater

Danske Targit solgt efter 20 år på markedet - direktør og stifter stopper
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere