Artikel top billede

HPE i Danmark: Vi vinder frem på alle områder - selv om omsætningen samlet falder

Hewlett-Packard Enterprise vinder frem eller fastholder sine markedsposition på alle væsentlige områder, lyder det fra selskabet, hvis omsætning dog falder.

Hewlett-Packard Enterprise taber omsætning i den danske forretning.

Selskabets netop offentliggjorte regnskab for regnskabsåret 2016/17 viser en tilbagegang på 4,3 procent til 1,3 milliarder kroner.

Indtjeningen lander på 76,2 millioner kroner efter skat.

Selskabet peger ganske vist på, at omsætningsnedgangen skal ses i lyset af, at HPE i årets løb har skilt sig af med både sin serviceforretning (købt af i CSC) og sin softwareforretning (købt af Micro Focus).

“Resultatet regnes for tilfredsstillende i lyset af forandringerne i forretnings-opbygning og - organisation. På trods af dette [forandringerne, red] har selskabet formået enten at fastholde eller øge dets markedsandele i alle dets primære markeds-segmenter,” lyder det fra HPE.

Server falder

Det ændrer dog ikke på, at HPE har tilbagegang i serverssalget herhjemme, hvor selskabet er største leverandør.

Selskabet - der herhjemme har et par hundrede ansatte - peger på, at det er et ‘turbulent’ marked på leverandør-siden, med ‘asiatiske spillere, der går ind på markedet.’

Samtidig vender de små og mellemstore virksomheder sig i større og større grad mod cloud i forhold til on premise-løsninger, lyder det fra HPE.

Til gengæld går det fremad med salget for de såkaldte hyperconvergerede systemer samt det, som HPE kalder for ‘forretningskritiske servere.’

“Det skyldes blandt andet successen med samarbejdet med SAP om Hana,” hedder det.

Køberen af Hewlett Packard Enterprises software-forretning, britiske Micro Focus, er iøvrigt røget i svære problemer i kølvandet på opkøbet.

Det kan du læse mere om her: Opkøb til 58 milliarder kroner giver store problemer: Direktør færdig - aktiekurs dykker med 54 procent

Læs også:

Her er de nye chefer i HP Danmark

Endnu en HP-opsplitning på vej - 100.000 konsulenter skal nu arbejde for CSC

Hewlett-Packard Enterprise sælger sin mægtige software-division for 58 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere