Artikel top billede

HPE i Danmark: Vi vinder frem på alle områder - selv om omsætningen samlet falder

Hewlett-Packard Enterprise vinder frem eller fastholder sine markedsposition på alle væsentlige områder, lyder det fra selskabet, hvis omsætning dog falder.

Hewlett-Packard Enterprise taber omsætning i den danske forretning.

Selskabets netop offentliggjorte regnskab for regnskabsåret 2016/17 viser en tilbagegang på 4,3 procent til 1,3 milliarder kroner.

Indtjeningen lander på 76,2 millioner kroner efter skat.

Selskabet peger ganske vist på, at omsætningsnedgangen skal ses i lyset af, at HPE i årets løb har skilt sig af med både sin serviceforretning (købt af i CSC) og sin softwareforretning (købt af Micro Focus).

“Resultatet regnes for tilfredsstillende i lyset af forandringerne i forretnings-opbygning og - organisation. På trods af dette [forandringerne, red] har selskabet formået enten at fastholde eller øge dets markedsandele i alle dets primære markeds-segmenter,” lyder det fra HPE.

Server falder

Det ændrer dog ikke på, at HPE har tilbagegang i serverssalget herhjemme, hvor selskabet er største leverandør.

Selskabet - der herhjemme har et par hundrede ansatte - peger på, at det er et ‘turbulent’ marked på leverandør-siden, med ‘asiatiske spillere, der går ind på markedet.’

Samtidig vender de små og mellemstore virksomheder sig i større og større grad mod cloud i forhold til on premise-løsninger, lyder det fra HPE.

Til gengæld går det fremad med salget for de såkaldte hyperconvergerede systemer samt det, som HPE kalder for ‘forretningskritiske servere.’

“Det skyldes blandt andet successen med samarbejdet med SAP om Hana,” hedder det.

Køberen af Hewlett Packard Enterprises software-forretning, britiske Micro Focus, er iøvrigt røget i svære problemer i kølvandet på opkøbet.

Det kan du læse mere om her: Opkøb til 58 milliarder kroner giver store problemer: Direktør færdig - aktiekurs dykker med 54 procent

Læs også:

Her er de nye chefer i HP Danmark

Endnu en HP-opsplitning på vej - 100.000 konsulenter skal nu arbejde for CSC

Hewlett-Packard Enterprise sælger sin mægtige software-division for 58 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere