Artikel top billede

Hewlett Packard Enterprise vil af med tusindvis af medarbejdere: Markante nedskæringer på vej

HPE vil af med op mod 10 procent af medarbejderstaben . Fyresedler kan være på vej til tusindvis af ansatte. HPE har brug for at skære næsten 10 milliarder kroner af sine omkostninger over de kommende tre år.

Hewlett Packard Enterprise er på vej med en markant beskæring af medarbejderstaben.

Ifølge Bloomberg vil selskabet af med mindst hver 10. medarbejdere, hvilket svarer til, at medarbejderstaben skal reduceres med mindst 5.000 medarbejdere.

Medarbejder-reduktionen vil blive sat i gang inden nytår, hedder det, og vil ramme bredt i organisationen.

Hewlett Packard Enterprise er som selskab kun et par år gammelt. Det opstod i 2015, da HP efter 16 kvartaler med støt faldende omsætning blev opdelt i to selvstændige selskaber, nemlig HP Inc. (pc- og printerforretning) og HP Enterprise (hardware, software og services til erhvervslivet).

Det kan du læse mere om her: HP er nu knækket i to: Kan det redde selskabet efter mere end 10 år med balllade, skandaler og nedtur?

Ved opsplitningen blev HP’s daværende topchef, Meg Whitman, indsat som administrerende direktør for HPE - samt bestyrelsesformand for HP Inc.

Meg Whitman har siden opsplitningen været i gang med at strømline selskabet til en virkelighed præget af høj agilitet, mange konkurrenter og kraftig udvikling på efterspørgselssiden.

Selv har hun kaldt strømliningen for en af ‘de største transformationer i amerikansk forretningshistorie.’

Tidligere på måneden meddelte Meg Whitman, at hun ville ‘skære lag’ i organisationen med henblik på at øge effektiviteten. Det er målet, at selskabet vil nedbringe omkostningerne med hele halvanden milliard dollar over de næste tre år.

“Med færre forretningslag og klar strategisk prioritering har vi en mulighed for at skabe en intern struktur og drifts-model, som er mere simpel, mere adræt og hurtigere,” sagde hun.

Blandt andet har hun skilt sig af med en stor del af HPE’s kinesiske forretning, ligesom konsulentforretningen er blevet solgt fra til CSC.

Det kan du læse mere om her: Endnu en HP-opsplitning på vej - 100.000 konsulenter skal nu arbejde for CSC

I sidste uge afsluttede HPE en gang for alle salget af selskabets softwaredivision til britiske Micro Focus, der har betalt 58 milliarder kroner for hele herligheden.

Med salget af softwaredivisionen slipper HPE af med resterne af softwareselskabet Autonomy, som selskabet købte i 2011 og som i dag står som en af de største katastrofer i Hewlett Packards historie.

Katastrofen var med til at koste daværende CEO Leo Apotheker jobbet og førte hurtigt til enorme afskrivninger, retssager og beskyldninger om svindel.

Med i salget er også andre software-selskaber, som Hewlett-Packard har købt. De tæller Mercury Interactive (købt i 2006 for 4,5 milliarder dollar) og ArcSight (købt i 2010 for halvanden milliarder dollar)

Hewlett Packard Enterprise beskæftiger herhjemme omkring 270 medarbejdere, Det er endnu uklart, hvordan nedskæringerne kommer til at ramme den danske forretning.

Læs også:

De 30 største danske it-virksomheder: Her er antallet af ansatte - og hvor mange penge, der bruges på løn

Dell EMC haler hastigt ind på hovedkonkurrenter: Tre virksomheder kæmper nu om herredømmet på cloud-udstyrs-markedet

Endnu en HP-opsplitning på vej - 100.000 konsulenter skal nu arbejde for CSC




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere