Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Alm. Brands CIO skifter til Topdanmark / Presset Ominto smider stifter af datterselskab på porten / B&O satser på Amazon / Toshiba beskyldes for at have solgt til alt for lav pris

Alm. Brands CIO skifter til Topdanmark. Presset Ominto smider stifter af datterselskab på porten. B&O satser på Amazon. Toshiba beskyldes for at have solgt til alt for lav pris. ViaBill skal tilbagebetale gebyrer.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Alm. Brands CIO skifter til Topdanmark

Alm. Brands CIO, 46-årige Thomas Erichsen, bliver ny koncerndirektør med ansvar for teknologi og innovation i Topdanmark, meddeler selskabet.

Her får han ansvaret for ‘it og koncernudvikling,’ som det hedder.
Thomas Erichsen har tidligere været it-chef i Nordea.

“Det er vigtigt, at få den digitale udvikling koblet godt sammen med den forretningsmæssige strategi, da digitalisering og it-understøttelse er en afgørende del af en finansiel virksomhed. Vi er i bestyrelsen glade for at få tilknyttet Thomas Erichsen, hvis hovedopgave vil være at videreudvikle Topdanmarks position på det digitale område," lyder det fra Torbjörn Magnusson, formand for Topdanmarks bestyrelse.

Han tiltræder i Topdanmark 1. oktober.

Du kan høre mere om hans tilgang og ideer til arbejdet i Computerworlds CIO-podcast, Tech fra Toppen, som han deltog i for nogle uger siden.

Den finder du her: Et opgør med it-projekter har gjort Alm. Brand mere produktiv - hør hvordan i Tech fra Toppen

Presset Ominto smider stifter af datterselskab på porten

Det pressede danskstiftede it-selskab Ominto sætter chefen for datterselskabet Lani Pixels, Kim Pagel, på porten, skriver Børsen.

Ominto blev noteret på Nasdaq-børsen i New York i marts 2017, men har siden været i en del blæsevejr, hvor kursen er raslet ned, og selskabet er blevet truet med tvangsafnotering.

Det skyldes ifølge Børsen ikke mindst opkøbet af Billund-baserede Lani Pixels for 175 millioner kroner. Det lille selskab har ingen omsætning.

Kim Pagel bor i Dubai og stopper nu som direktør. Hans søn, Thomas Pagel, stopper i samme ombæring i bestyrelsen. Dog skriver Børsen, at Kim Pagel ser ud til at beholde sin ejerandel på 40 procent af firmaet.

B&O satser på Amazon

Amazon er den store digitale kanal for B&O, når det gælder salget i USA, siger direktør Henrik Clausen til Børsen.

"Amazon er den store digitale kanal for os i USA. Det er ikke sådan, at vi ikke har samarbejdet med dem tidligere, men det er blevet mere seriøst. Amazon er en del af vores setup nu, og det giver os nye muligheder på salget," siger han til avisen.

Han fortæller, at B&O har været igennem en større oprydning i USA og nu har relativt få butikker tilbage i landet.

Toshiba beskyldes for at have solgt til alt for lav pris

Toshiba beskyldes for at have prissat selskabets chip-forretning alt for lav pris af en investeringsfond, som ikke er tilfreds med situationen.

Fonden Argyle Street Management mener, at Toshibas chip-forretning er mindst 40 milliarder dollar værd.

Det er omtrent det dobbelte af den pris, som Toshiba har aftalt med køberkonsortiet med kapitalfonden Bain Capital i spidsen.

Argyle Street Management har selv aktier i Toshiba.

Du kan læse mere om handlen her: Gigantisk salg af Toshiba-division endelig på plads: Apple og Dell bliver medejere.

ViaBill skal tilbagebetale gebyrer

Kreditfirmaet ViaBill, der især tilbyder afbetalingsordninger til handlende i e-butikker, skal betale en række gebyrer tilbage til kunder, lyder en afgørelse fra Forbrugerombudsmanden, som du finder her.

Ifølge Forbrugerombudsmanden drejer det sig om to gebyrer, nemlig et gebyr for autopay på 39 kroner samt et såkaldt reminder fee.

ViaBill har omkring 140.000 aktive kunder.

“Sø- og Handelsretten har givet Forbrugerombudsmanden medhold og har pålagt ViaBill selv at tilbagebetale opkrævne autopay-gebyrer og at tilbagebetale opkrævne reminder-gebyrer efter krav fra den enkelte forbruger,” lyder det fra Forbrugerombudsmanden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere