Artikel top billede

Morgen-briefing: Alm. Brands CIO skifter til Topdanmark / Presset Ominto smider stifter af datterselskab på porten / B&O satser på Amazon / Toshiba beskyldes for at have solgt til alt for lav pris

Alm. Brands CIO skifter til Topdanmark. Presset Ominto smider stifter af datterselskab på porten. B&O satser på Amazon. Toshiba beskyldes for at have solgt til alt for lav pris. ViaBill skal tilbagebetale gebyrer.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Alm. Brands CIO skifter til Topdanmark

Alm. Brands CIO, 46-årige Thomas Erichsen, bliver ny koncerndirektør med ansvar for teknologi og innovation i Topdanmark, meddeler selskabet.

Her får han ansvaret for ‘it og koncernudvikling,’ som det hedder.
Thomas Erichsen har tidligere været it-chef i Nordea.

“Det er vigtigt, at få den digitale udvikling koblet godt sammen med den forretningsmæssige strategi, da digitalisering og it-understøttelse er en afgørende del af en finansiel virksomhed. Vi er i bestyrelsen glade for at få tilknyttet Thomas Erichsen, hvis hovedopgave vil være at videreudvikle Topdanmarks position på det digitale område," lyder det fra Torbjörn Magnusson, formand for Topdanmarks bestyrelse.

Han tiltræder i Topdanmark 1. oktober.

Du kan høre mere om hans tilgang og ideer til arbejdet i Computerworlds CIO-podcast, Tech fra Toppen, som han deltog i for nogle uger siden.

Den finder du her: Et opgør med it-projekter har gjort Alm. Brand mere produktiv - hør hvordan i Tech fra Toppen

Presset Ominto smider stifter af datterselskab på porten

Det pressede danskstiftede it-selskab Ominto sætter chefen for datterselskabet Lani Pixels, Kim Pagel, på porten, skriver Børsen.

Ominto blev noteret på Nasdaq-børsen i New York i marts 2017, men har siden været i en del blæsevejr, hvor kursen er raslet ned, og selskabet er blevet truet med tvangsafnotering.

Det skyldes ifølge Børsen ikke mindst opkøbet af Billund-baserede Lani Pixels for 175 millioner kroner. Det lille selskab har ingen omsætning.

Kim Pagel bor i Dubai og stopper nu som direktør. Hans søn, Thomas Pagel, stopper i samme ombæring i bestyrelsen. Dog skriver Børsen, at Kim Pagel ser ud til at beholde sin ejerandel på 40 procent af firmaet.

B&O satser på Amazon

Amazon er den store digitale kanal for B&O, når det gælder salget i USA, siger direktør Henrik Clausen til Børsen.

"Amazon er den store digitale kanal for os i USA. Det er ikke sådan, at vi ikke har samarbejdet med dem tidligere, men det er blevet mere seriøst. Amazon er en del af vores setup nu, og det giver os nye muligheder på salget," siger han til avisen.

Han fortæller, at B&O har været igennem en større oprydning i USA og nu har relativt få butikker tilbage i landet.

Toshiba beskyldes for at have solgt til alt for lav pris

Toshiba beskyldes for at have prissat selskabets chip-forretning alt for lav pris af en investeringsfond, som ikke er tilfreds med situationen.

Fonden Argyle Street Management mener, at Toshibas chip-forretning er mindst 40 milliarder dollar værd.

Det er omtrent det dobbelte af den pris, som Toshiba har aftalt med køberkonsortiet med kapitalfonden Bain Capital i spidsen.

Argyle Street Management har selv aktier i Toshiba.

Du kan læse mere om handlen her: Gigantisk salg af Toshiba-division endelig på plads: Apple og Dell bliver medejere.

ViaBill skal tilbagebetale gebyrer

Kreditfirmaet ViaBill, der især tilbyder afbetalingsordninger til handlende i e-butikker, skal betale en række gebyrer tilbage til kunder, lyder en afgørelse fra Forbrugerombudsmanden, som du finder her.

Ifølge Forbrugerombudsmanden drejer det sig om to gebyrer, nemlig et gebyr for autopay på 39 kroner samt et såkaldt reminder fee.

ViaBill har omkring 140.000 aktive kunder.

“Sø- og Handelsretten har givet Forbrugerombudsmanden medhold og har pålagt ViaBill selv at tilbagebetale opkrævne autopay-gebyrer og at tilbagebetale opkrævne reminder-gebyrer efter krav fra den enkelte forbruger,” lyder det fra Forbrugerombudsmanden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere