Artikel top billede

(Foto: Yannis Ntousiopoulos)

Ny rapport skyder med skarpt mod danske politikere: Mangler viden om kunstig intelligens

Danske politikere har manglende forståelse for kunstig intelligens, og det kan være et problem, lyder det ifølge en ny rapport fra Microsoft Danmark. Rapporten bygger på vurderinger fra 23 danske eksperter.

Danske politikere lider under en fundamental mangel på viden, når det gælder kunstig intelligens, lyder det i en ny rapport, der er udarbejdet af Microsoft Danmark.

Rapporten er blevet udformet i samarbejde med et panel bestående af 23 danske eksperter, politikere og meningsdannere.

87 procent af de adspurgte i panelet vurderer, at øget brug af kunstig intelligens vil få en positiv effekt på det danske samfund, men 82 procent vurderer samtidig, at de politisike beslutningstagere i mindre grad eller slet ikke har tiltrækkelig viden om potentialet, og de udfordringer, der er forbundet med kunstig intelligens.

Læs også: Microsofts nye satsningsområde: Investerer 30 milliarder kroner i udvikling af splinternye IoT-løsninger

Manglende viden er et problem

Den manglende viden om kunstig intelligens er ifølge Microsoft administrerende direktør Marianne Dahl Steensen et problem.

”Den manglende viden blandt politiske beslutningstagere kan på sigt blive en barriere for, at vi kan have en dialog om, hvad kunstig intelligens kan, og hvad vi gerne vil bruge den til. Men det er også op til os som virksomhed at blive bedre til at fortælle samfundet om fordele og ulemper ved kunstig intelligens,” siger Marianne Dahl Steensen i en pressemeddelelse fra Microsoft.

Janus Sandgaards, der er fagchef for it og digitalisering i Dansk Erhvervschef, er medlem af panelet, og han fælder også en hård dom over politikernes digitale indsigt.

”De fleste folketingspolitikere famler i blinde, når det handler om kunstig intelligens. For mange af dem er begrebet abstrakt eller helt på månen, lige som i resten af befolkningen,” siger han til Finans.dk.

Læs også: AI-forskere råber vagt i gevær over potentiel udvikling af dræberrobotter i Sydkorea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere