Artikel top billede

(Foto: Yannis Ntousiopoulos)

Ny rapport skyder med skarpt mod danske politikere: Mangler viden om kunstig intelligens

Danske politikere har manglende forståelse for kunstig intelligens, og det kan være et problem, lyder det ifølge en ny rapport fra Microsoft Danmark. Rapporten bygger på vurderinger fra 23 danske eksperter.

Danske politikere lider under en fundamental mangel på viden, når det gælder kunstig intelligens, lyder det i en ny rapport, der er udarbejdet af Microsoft Danmark.

Rapporten er blevet udformet i samarbejde med et panel bestående af 23 danske eksperter, politikere og meningsdannere.

87 procent af de adspurgte i panelet vurderer, at øget brug af kunstig intelligens vil få en positiv effekt på det danske samfund, men 82 procent vurderer samtidig, at de politisike beslutningstagere i mindre grad eller slet ikke har tiltrækkelig viden om potentialet, og de udfordringer, der er forbundet med kunstig intelligens.

Læs også: Microsofts nye satsningsområde: Investerer 30 milliarder kroner i udvikling af splinternye IoT-løsninger

Manglende viden er et problem

Den manglende viden om kunstig intelligens er ifølge Microsoft administrerende direktør Marianne Dahl Steensen et problem.

”Den manglende viden blandt politiske beslutningstagere kan på sigt blive en barriere for, at vi kan have en dialog om, hvad kunstig intelligens kan, og hvad vi gerne vil bruge den til. Men det er også op til os som virksomhed at blive bedre til at fortælle samfundet om fordele og ulemper ved kunstig intelligens,” siger Marianne Dahl Steensen i en pressemeddelelse fra Microsoft.

Janus Sandgaards, der er fagchef for it og digitalisering i Dansk Erhvervschef, er medlem af panelet, og han fælder også en hård dom over politikernes digitale indsigt.

”De fleste folketingspolitikere famler i blinde, når det handler om kunstig intelligens. For mange af dem er begrebet abstrakt eller helt på månen, lige som i resten af befolkningen,” siger han til Finans.dk.

Læs også: AI-forskere råber vagt i gevær over potentiel udvikling af dræberrobotter i Sydkorea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere