Artikel top billede

Ny rapport skyder med skarpt mod danske politikere: Mangler viden om kunstig intelligens

Danske politikere har manglende forståelse for kunstig intelligens, og det kan være et problem, lyder det ifølge en ny rapport fra Microsoft Danmark. Rapporten bygger på vurderinger fra 23 danske eksperter.

Danske politikere lider under en fundamental mangel på viden, når det gælder kunstig intelligens, lyder det i en ny rapport, der er udarbejdet af Microsoft Danmark.

Rapporten er blevet udformet i samarbejde med et panel bestående af 23 danske eksperter, politikere og meningsdannere.

87 procent af de adspurgte i panelet vurderer, at øget brug af kunstig intelligens vil få en positiv effekt på det danske samfund, men 82 procent vurderer samtidig, at de politisike beslutningstagere i mindre grad eller slet ikke har tiltrækkelig viden om potentialet, og de udfordringer, der er forbundet med kunstig intelligens.

Læs også: Microsofts nye satsningsområde: Investerer 30 milliarder kroner i udvikling af splinternye IoT-løsninger

Manglende viden er et problem

Den manglende viden om kunstig intelligens er ifølge Microsoft administrerende direktør Marianne Dahl Steensen et problem.

”Den manglende viden blandt politiske beslutningstagere kan på sigt blive en barriere for, at vi kan have en dialog om, hvad kunstig intelligens kan, og hvad vi gerne vil bruge den til. Men det er også op til os som virksomhed at blive bedre til at fortælle samfundet om fordele og ulemper ved kunstig intelligens,” siger Marianne Dahl Steensen i en pressemeddelelse fra Microsoft.

Janus Sandgaards, der er fagchef for it og digitalisering i Dansk Erhvervschef, er medlem af panelet, og han fælder også en hård dom over politikernes digitale indsigt.

”De fleste folketingspolitikere famler i blinde, når det handler om kunstig intelligens. For mange af dem er begrebet abstrakt eller helt på månen, lige som i resten af befolkningen,” siger han til Finans.dk.

Læs også: AI-forskere råber vagt i gevær over potentiel udvikling af dræberrobotter i Sydkorea
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere