Artikel top billede

Kæmpe-undersøgelse: Her er hackernes yndlings-malware lige nu

Ransomware er nu den suverænt mest udbredte malware i kriminelles angreb på forretningskritiske systemer, viser stor rapport.

Ransomware rammer alt fra multinationale selskaber til små, sønderjyske butikker, og frygten for den digitale gidseltager har de seneste år været en del af dagligdagen for mange virksomheder.

Verizon har i den seneste udgave af sin årlige Data Breach Investigation Report undersøgt mere end 53.000 hændelser fra 67 organisationer i 65 lande, og ransomware er suverænt hackernes favorit, når det kommer til angreb med ondsindet kode.

39 procent af alle malware-angreb benytter således ransomware, og som Computerworld for nylig kunne fortælle, finder de it-kriminelle hele tiden på nye måder at bruge det ellers velkendte hacker-værktøj.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab er en af de udbredte tendenser blandt andet, at angriberne er begyndt at bruge muterende kode, der ændrer sig efter hver installation, for at omgå signaturbaserede sikkerhedssystemer, ligesom langsommere kryptering får ransomware til at flyve under radaren.

Det kan du læse mere om her: De it-kriminelle skifter taktik: Sådan udvikler ransomware-angreb sig lige nu

Computerworld har gennem det seneste år talt med danske virksomheder og myndigheder om, hvordan de håndterer den konstante ransomware-problematik.

I Favrskov Kommune fortalte digitaliseringschef Henrik Brix sidste år, at kommunen er under mere eller mindre konstant angreb og blev ramt af ransomware fire-fem gange på et år.

I erkendelse af at problemet ikke forsvinder, har man dog etableret en backup-struktur, der gør, problemet ifølge kommunen aldrig resulterer i tab af vigtige data.

Det er dog ikke alle, der har adgang til samme setup, og de helt små virksomheder er også i skudlinjen.

For nylig talte Computerworld med motorcykelforhandleren René Ulvedal om hans oplevelse med at blive ramt af ransomware - og hvordan han håndterede det.

Det kan du læse mere om her: Renés butik blev lagt helt ned af ransomware-angreb: “Det er pisseirriterende, men det er bare at komme videre og indhente det tabte"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere