Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Kæmpe-undersøgelse: Her er hackernes yndlings-malware lige nu

Ransomware er nu den suverænt mest udbredte malware i kriminelles angreb på forretningskritiske systemer, viser stor rapport.

Ransomware rammer alt fra multinationale selskaber til små, sønderjyske butikker, og frygten for den digitale gidseltager har de seneste år været en del af dagligdagen for mange virksomheder.

Verizon har i den seneste udgave af sin årlige Data Breach Investigation Report undersøgt mere end 53.000 hændelser fra 67 organisationer i 65 lande, og ransomware er suverænt hackernes favorit, når det kommer til angreb med ondsindet kode.

39 procent af alle malware-angreb benytter således ransomware, og som Computerworld for nylig kunne fortælle, finder de it-kriminelle hele tiden på nye måder at bruge det ellers velkendte hacker-værktøj.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab er en af de udbredte tendenser blandt andet, at angriberne er begyndt at bruge muterende kode, der ændrer sig efter hver installation, for at omgå signaturbaserede sikkerhedssystemer, ligesom langsommere kryptering får ransomware til at flyve under radaren.

Det kan du læse mere om her: De it-kriminelle skifter taktik: Sådan udvikler ransomware-angreb sig lige nu

Computerworld har gennem det seneste år talt med danske virksomheder og myndigheder om, hvordan de håndterer den konstante ransomware-problematik.

I Favrskov Kommune fortalte digitaliseringschef Henrik Brix sidste år, at kommunen er under mere eller mindre konstant angreb og blev ramt af ransomware fire-fem gange på et år.

I erkendelse af at problemet ikke forsvinder, har man dog etableret en backup-struktur, der gør, problemet ifølge kommunen aldrig resulterer i tab af vigtige data.

Det er dog ikke alle, der har adgang til samme setup, og de helt små virksomheder er også i skudlinjen.

For nylig talte Computerworld med motorcykelforhandleren René Ulvedal om hans oplevelse med at blive ramt af ransomware - og hvordan han håndterede det.

Det kan du læse mere om her: Renés butik blev lagt helt ned af ransomware-angreb: “Det er pisseirriterende, men det er bare at komme videre og indhente det tabte"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere