Artikel top billede

Kæmpe-undersøgelse: Her er hackernes yndlings-malware lige nu

Ransomware er nu den suverænt mest udbredte malware i kriminelles angreb på forretningskritiske systemer, viser stor rapport.

Ransomware rammer alt fra multinationale selskaber til små, sønderjyske butikker, og frygten for den digitale gidseltager har de seneste år været en del af dagligdagen for mange virksomheder.

Verizon har i den seneste udgave af sin årlige Data Breach Investigation Report undersøgt mere end 53.000 hændelser fra 67 organisationer i 65 lande, og ransomware er suverænt hackernes favorit, når det kommer til angreb med ondsindet kode.

39 procent af alle malware-angreb benytter således ransomware, og som Computerworld for nylig kunne fortælle, finder de it-kriminelle hele tiden på nye måder at bruge det ellers velkendte hacker-værktøj.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab er en af de udbredte tendenser blandt andet, at angriberne er begyndt at bruge muterende kode, der ændrer sig efter hver installation, for at omgå signaturbaserede sikkerhedssystemer, ligesom langsommere kryptering får ransomware til at flyve under radaren.

Det kan du læse mere om her: De it-kriminelle skifter taktik: Sådan udvikler ransomware-angreb sig lige nu

Computerworld har gennem det seneste år talt med danske virksomheder og myndigheder om, hvordan de håndterer den konstante ransomware-problematik.

I Favrskov Kommune fortalte digitaliseringschef Henrik Brix sidste år, at kommunen er under mere eller mindre konstant angreb og blev ramt af ransomware fire-fem gange på et år.

I erkendelse af at problemet ikke forsvinder, har man dog etableret en backup-struktur, der gør, problemet ifølge kommunen aldrig resulterer i tab af vigtige data.

Det er dog ikke alle, der har adgang til samme setup, og de helt små virksomheder er også i skudlinjen.

For nylig talte Computerworld med motorcykelforhandleren René Ulvedal om hans oplevelse med at blive ramt af ransomware - og hvordan han håndterede det.

Det kan du læse mere om her: Renés butik blev lagt helt ned af ransomware-angreb: “Det er pisseirriterende, men det er bare at komme videre og indhente det tabte"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
EU forbereder stor satsning: Disse banebrydende teknologier skal gøre Europa til verdens første CO2-neutrale kontinent
Rene teknologier er nøgleordet i EUs nye grønne klimapagt. Se her hvilke teknologier, der konkret skal redde os ud af CO2-overforbruget inden 2050.
Computerworld
Gigantisk kollektivt nedbrud rammer flere internationale hjemmesider
Igen var flere internationale hjemmesider ude af drift. En fejl ramte over 50 af de største internationale websites tordag aften. Se alle detaljer on nedbruddet her.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
White paper
Servere til finans, avanceret dataanalyse eller forskning? Få hurtigt overblik her
Få viden om nyeste muligheder for at vælge servere til understøttelse af både stabile workloads og særdeles krævende opgaver med behov for eksempelvis AI og ML og tungt træk på GPU.