Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Kæmpe-undersøgelse: Her er hackernes yndlings-malware lige nu

Ransomware er nu den suverænt mest udbredte malware i kriminelles angreb på forretningskritiske systemer, viser stor rapport.

Ransomware rammer alt fra multinationale selskaber til små, sønderjyske butikker, og frygten for den digitale gidseltager har de seneste år været en del af dagligdagen for mange virksomheder.

Verizon har i den seneste udgave af sin årlige Data Breach Investigation Report undersøgt mere end 53.000 hændelser fra 67 organisationer i 65 lande, og ransomware er suverænt hackernes favorit, når det kommer til angreb med ondsindet kode.

39 procent af alle malware-angreb benytter således ransomware, og som Computerworld for nylig kunne fortælle, finder de it-kriminelle hele tiden på nye måder at bruge det ellers velkendte hacker-værktøj.

Ifølge sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab er en af de udbredte tendenser blandt andet, at angriberne er begyndt at bruge muterende kode, der ændrer sig efter hver installation, for at omgå signaturbaserede sikkerhedssystemer, ligesom langsommere kryptering får ransomware til at flyve under radaren.

Det kan du læse mere om her: De it-kriminelle skifter taktik: Sådan udvikler ransomware-angreb sig lige nu

Computerworld har gennem det seneste år talt med danske virksomheder og myndigheder om, hvordan de håndterer den konstante ransomware-problematik.

I Favrskov Kommune fortalte digitaliseringschef Henrik Brix sidste år, at kommunen er under mere eller mindre konstant angreb og blev ramt af ransomware fire-fem gange på et år.

I erkendelse af at problemet ikke forsvinder, har man dog etableret en backup-struktur, der gør, problemet ifølge kommunen aldrig resulterer i tab af vigtige data.

Det er dog ikke alle, der har adgang til samme setup, og de helt små virksomheder er også i skudlinjen.

For nylig talte Computerworld med motorcykelforhandleren René Ulvedal om hans oplevelse med at blive ramt af ransomware - og hvordan han håndterede det.

Det kan du læse mere om her: Renés butik blev lagt helt ned af ransomware-angreb: “Det er pisseirriterende, men det er bare at komme videre og indhente det tabte"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere