Artikel top billede

BEC med kæmpe underskud: Tabte 380 millioner kroner i 2017

Omsætningen stiger for BEC, men på grund af varslede nedskrivninger, leverer selskabet blodrøde tal på bundlinjen for 2017. 380 millioner kroner lyder underskuddet på.

Som varslet kommer BEC ud af 2017 med et massivt underskud. Resultatet viser et minus på hele 380 millioner kroner.

BEC, der leverer it-løsninger til 22 danske penge-institutter, herunder Nykredit og Spar Nord, har 713 ansatte fordelt i Roskilde, Herning og Warszawa, og selskabet havde kalkuleret med det store underskud.

I BEC's årsrapport fremgår det, at "resultatet er påvirket af den varslede nedskrivning af udviklingsaktiver."

"Koncernen har i 2017 realiseret et resultat efter skat på -380 mio. kr., som er i overensstemmelse med de justerede forventninger," står der ligeledes i regnskabet.

BEC varslede stort underskud i efteråret

BEC er opbygget som en slags andelsforening, som ikke har til formål at tjene penge.

Derfor ligger selskabets resultater typisk omkring nul.

I fjor blev resultatet et minus på knap en million kroner, mens BEC i 2015 kom ud med et overskud på tre millioner kroner. I 2014 var overskuddet på syv millioner kroner.

Derfor er det bestemt ikke hverdagskost, at BEC leverer underskud i størrelsesordenen af 380 millioner kroner.

Baggrunden for det blodrøde tal er, at BEC allerede i efteråret nedskrev sine udviklingaktiviteter med en halv milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: BEC varsler kæmpeunderskud for første gang i årevis - står til at tabe 400 millioner kroner efter skat

Den nedskrivning kom, fordi Finanstilsynet ifølge virksomheden ‘udfordrer’ de såkaldte udtrædelsesgodtgørelser, som er de beløb, pengeinstitutter skal betale til BEC, hvis pengeinstittuterne lukkes med kort varsel.

Afskaffes disse godtgørelser, vil BEC’s ‘forretnings- og økonomimodel udfordres, da den er baseret på fællesskab,” lød det dengang fra BEC.

BEC understregerde allerede i efteråret, at den daglige drift ikke vil blive påvirket af den massive nedskrivning.

“Dette er udelukkende et spørgsmål om, hvordan vi værdiansætter fællesskabets aktiver i lyset af det nye risikobillede,” meddelte Gert Jonassen, der er bestyrelsesformand for selskabet, dengang.

Omsætning vokser til over halvanden milliarder kroner

Årsrapporten er dog ikke kun negativ læsning for BEC.

Selskabet øgede i 2017 sin omsætning fra næsten 1,4 milliarder kroner til lidt over 1,6 milliarder kroner.

Derudover melder BEC, at selskabet forventer at investere mere end nogensinde før i it-løsninger til compliance i 2018 - nærmere bestemt forventer selskabet investeringer for mere end 250 millioner kroner.

”Vi mander virkelig op på nogle vigtige samfundsopgaver i disse år. Lige nu arbejder vi simultant på en række ambitiøse complianceprojekter, der skal standse korruption og hvidvask, skal sikre privatliv og persondata, skal beskytte private investorer og skal afværge eller afbøde fremtidige finansielle kriser,” lyder det i en pressemeddelelse fra Kurt Nørrisgaard, administrerende direktør i BEC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere