Interne mails:Netcompany har kendt til datatyveri lang tid før offentligheden fik det at vide

Artikel top billede

BEC med kæmpe underskud: Tabte 380 millioner kroner i 2017

Omsætningen stiger for BEC, men på grund af varslede nedskrivninger, leverer selskabet blodrøde tal på bundlinjen for 2017. 380 millioner kroner lyder underskuddet på.

Som varslet kommer BEC ud af 2017 med et massivt underskud. Resultatet viser et minus på hele 380 millioner kroner.

BEC, der leverer it-løsninger til 22 danske penge-institutter, herunder Nykredit og Spar Nord, har 713 ansatte fordelt i Roskilde, Herning og Warszawa, og selskabet havde kalkuleret med det store underskud.

I BEC's årsrapport fremgår det, at "resultatet er påvirket af den varslede nedskrivning af udviklingsaktiver."

"Koncernen har i 2017 realiseret et resultat efter skat på -380 mio. kr., som er i overensstemmelse med de justerede forventninger," står der ligeledes i regnskabet.

BEC varslede stort underskud i efteråret

BEC er opbygget som en slags andelsforening, som ikke har til formål at tjene penge.

Derfor ligger selskabets resultater typisk omkring nul.

I fjor blev resultatet et minus på knap en million kroner, mens BEC i 2015 kom ud med et overskud på tre millioner kroner. I 2014 var overskuddet på syv millioner kroner.

Derfor er det bestemt ikke hverdagskost, at BEC leverer underskud i størrelsesordenen af 380 millioner kroner.

Baggrunden for det blodrøde tal er, at BEC allerede i efteråret nedskrev sine udviklingaktiviteter med en halv milliard kroner.

Det kan du læse mere om her: BEC varsler kæmpeunderskud for første gang i årevis - står til at tabe 400 millioner kroner efter skat

Den nedskrivning kom, fordi Finanstilsynet ifølge virksomheden ‘udfordrer’ de såkaldte udtrædelsesgodtgørelser, som er de beløb, pengeinstitutter skal betale til BEC, hvis pengeinstittuterne lukkes med kort varsel.

Afskaffes disse godtgørelser, vil BEC’s ‘forretnings- og økonomimodel udfordres, da den er baseret på fællesskab,” lød det dengang fra BEC.

BEC understregerde allerede i efteråret, at den daglige drift ikke vil blive påvirket af den massive nedskrivning.

“Dette er udelukkende et spørgsmål om, hvordan vi værdiansætter fællesskabets aktiver i lyset af det nye risikobillede,” meddelte Gert Jonassen, der er bestyrelsesformand for selskabet, dengang.

Omsætning vokser til over halvanden milliarder kroner

Årsrapporten er dog ikke kun negativ læsning for BEC.

Selskabet øgede i 2017 sin omsætning fra næsten 1,4 milliarder kroner til lidt over 1,6 milliarder kroner.

Derudover melder BEC, at selskabet forventer at investere mere end nogensinde før i it-løsninger til compliance i 2018 - nærmere bestemt forventer selskabet investeringer for mere end 250 millioner kroner.

”Vi mander virkelig op på nogle vigtige samfundsopgaver i disse år. Lige nu arbejder vi simultant på en række ambitiøse complianceprojekter, der skal standse korruption og hvidvask, skal sikre privatliv og persondata, skal beskytte private investorer og skal afværge eller afbøde fremtidige finansielle kriser,” lyder det i en pressemeddelelse fra Kurt Nørrisgaard, administrerende direktør i BEC.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan får CFOen og den it-ansvarlige hurtig og sikker viden på hånden

Som CFO og it- ansvarlig er automatisering og avanceret dataanalyse blevet en del af hverdagen. Både for at sikre acceleration af forretningskritiske processer men også for at sikre en opdateret og handlingsorienteret indsigt. Men hvordan får man fuldt overblik og udbytte af disse processer? Det sætter vi fokus på, med dette eksklusive roundtable-event.

07. marts 2024 | Læs mere


SAP Excellence Day 2024

Hvordan orkestrerer og opdeler du SAP-projekter, så det bliver muligt og realistisk at hjemtage gevinster langt hurtigere? Hvad er den mest effektive metodik, når man skal arbejde med no-code/low-code og Business Automation i SAP?

12. marts 2024 | Læs mere


Business Intelligence & Analytics Day

Gennem konkrete cases fra den virkelige verden giver vi dig også inspiration til, hvordan du i praksis graver efter – og finder - guldet i de stigende mængder data, din virksomhed producerer i bl.a. finans, drift, logistik og produktion. Samt hvordan du realiserer værdien af informationerne ved at indsamle, håndtere og analysere dem korrekt og systematisk.

14. marts 2024 | Læs mere