Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Region Syddanmark under heftigt hacker-bombardement: Afviser op til 5.000 indbrudsforsøg hver dag

Ondsindede it-kriminelle forsøger tusinder af gange dagligt at bryde ind i it-systemerne hos Region Syddanmark. "Vi bliver angrebet rigtig rigtig ofte," siger it-direktør.

Dagligt kæmper Region Syddanmark en hård kamp mod it-kriminelle, der ivrigt forsøger at komme ind bag sikkerhedsmurene hos regionen. Hos it-afdelingen slås man dagligt mod 4-5000 forsøg fra hackere på at trænge ind i systemerne. Det skriver TV SYD.

"Vi bliver angrebet rigtig rigtig ofte. Vi har nogle sikkerhedsforanstaltninger, og her bliver der dagligt afvist tusindvis af forsøg på en ondsindet handling fra it-kriminelle, siger Morten Lundgaard Hansen, It-direktør, til TV SYD.

Læs mere her: Danske regioners it-sikkerhed sejler: 27.000 medarbejdere har admin-rettigheder i en af regionerne

Ifølge it-direktøren bliver langt de fleste af angrebene afvist, inden de overhovedet når ind i systemet. Det er dog lykkedes for hackere to gange at komme ind i systemerne på et af regionens sygehuse og efterlade ransomware.

Læs mere her: Dansk kommune i gang med kæmpe it-oprydningsarbejde efter hård kritik: Havde næsten ingen kontrol med borgernes data

Region Syddanmark var en af de offentlige myndgiheder, der sidste år fik kritik af Statsrevisorerne, fordi sikkerheden haltede - blandt andet på grund af, at passwords ikke var blevet skiftet i ni år.

Læs mere her: Region Nordjylland aner ikke om den overholder vigtig del af persondataloven: "Vi tager det ud fra almindelig sund fornuft"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere