Artikel top billede

Lækkede Microsoft-dokumenter viser: Nu bliver det nemmere at skifte mellem Windows 10-versioner

Lækkede slides fra Microsoft viser nye versioner af Windows S. Og viser hvilke muligheder man (sandsynligvis) får som Windows-bruger i den nære fremtid.

Microsofts årlige udviklerkonference, Build, nærmer sig, og nu ser det ud til, at en af årets nyheder bliver et lettere skifte mellem forskellige Windows-versioner.

Tilbage i marts meldte Microsoft ud, at den skrabede Windows bliver bygget ind i Windows 10 som en såkaldt “mode”, og at brugere vil kunne opgradere til den fulde version af Windows 10.

Nu har Microsoft-lækkeren “walkingcat”, ja, lækket interne slides fra Microsoft, der angiveligt kaster lys over, hvilke muligheder brugerne får for at skifte mellem forskellige versioner.

Brugere af Windows 10 S Home får mulighed for at skifte til fuld Windows 10 Home, mens man fra Windows 10 Home kan opgradere til Windows 10 Pro S.

Forskellen på “skifte” og “opgradere” må antages at være gratis vs betaling.

Det er desuden nyt, at Windows S omtales med “pro” og “home”-branding, og blandt andet får pro-versionen udvidede muligheder for MDM, ligesom Windows Home S-brugere ikke får adgang til krypteringsværktøjet Bitlocker.

Du kan se alle forskellene på de forskellige versioner af Windows S herunder (det skal dog siges, at Microsoft ikke har bekræftet de lækkede slides).

Læs også: Letvægts-version af Windows 10 smeltes ind i Windows 10 som ny ‘mode’ til næste år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere