Visma fortsætter danske opkøbsbølge: Køber dansk it-konsulenthus

Norske Visma har i de senere købt op for milliarder af kroner i den danske it-branche. Nu køber nordmændene majoriteten i endnu et dansk it-firma.

Norske Visma har i de senere år opkøbt en lang række store danske it-firmaer.

Nu lægger nordmændene endnu et selskab til rækken, nemlig det danske konsulenthus Kapacity, som har specialiseret sig i forskellige genrer inden for business analytics og avanceret data-analyse baseret på løsninger fra Microsoft, IBM og Targit.

Visma Consulting køber nemlig i første omgang 60 procent af det danske konsulenthus, der har hovedkvarter på Holmen i København, men som også har kontorer i Kolding og Aarhus.

Det er planen, at selskabet skal overtage hele Kapacity inden for de kommende år.

Parterne vil ikke oplyse den pris, som Visma betaler for Kapacity, der siden etableringen for 10 år siden er vokset til 75 medarbejdere.

“Med opkøbet af business analytics-konsulenthuset Kapacity, styrker koncernen kompetencepaletten inden for discipliner som business intelligence og advanced analytics, ligesom man nu står stærkere i henhold til at servicere store virksomheder i den private sektor,” lyder det fra Visma i en udsendt meddelelse.

Blandt Kapacitys kunder finder vi idag blandt andre Maersk Tankers, Aller Media og Bestseller - alle store koncerner, som Visma gerne vil tættere på.

Visma har i dag allerede en afdeling med speciale i business intelligence.

“Nu får vi adgang til et stort landsdækkende team bestående af markedets førende specialister, og den dybde er selvsagt interessant,” siger Torben Ryttersgaard, der er direktør i Visma Consulting, som Kapacity kommer til at høre under.

Kapacitys seneste regnskab - for 2016-2017 - viste en omsætning på 77,2 millioner kroner og et resultat på 7,3 millioner kroner.

Ifølge selskabet er omsætningen vokset med 64 procent over de seneste tre år, mens overskuddet er vokset med 45 procent.

“Vi kobler os på en af Nordens absolut førende it-virksomheder, hvilket giver adgang til spændende kompetencer og forretningsmuligheder. Dernæst er Visma Consulting blandt de toneangivende aktører inden for den offentlige sektor herhjemme, hvorimod vi primært servicerer større private virksomheder«, fortæller han med henvisning til, at man nu også vil til at byde ind på de store offentlige udbud, som er et oplagt vækstmarked for virksomheden,” lyder det fra Kapacitys topchef, Philip Lykke Christensen.

Visma har i de senere år købt Dinero, e-conomic, Mind4IT og Bluegarden.

Grunden kan du læse mere om her: Her er grunden til norske Vismas aggressive opkøbstogt i Danmark

Læs også:

Ny mand i spidsen for Visma: Skal bruge masser af nye folk for at nå ambitiøst vækstmål

Visma klar til endnu flere danske opkøb efter køb af Bluegarden: "Vi har kig på andre selskaber og har store midler til rådighed"


Jacob Wandt solgte e-conomic for 761 millioner kroner - nu er han æbleavler i Frankrig

Visma har købt to kæmpefirmaer med Mogens Elsberg som direktør på blot to år: "Jeg ved ikke, hvad det er med mig og Visma"

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Nvidia RTX 3080 til test: Her sættes en ny standard – og trods prisen er det på mange måder et stærkt køb
Der er ikke nogen tvivl om, at der er krummer i Nvidias nye high-end grafikkort. Det ligner endda et særdeles godt køb trods den høje pris.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gearer du Cloud og IoT for at accelerere din digitale transformationsstrategi
Print er fortsat en værdifuld og integreret forretningsfunktion, men organisationer har svært ved at se sammenhængen mellem print og de bredere strategiske it-initiativer, såsom it-outsourcing, cloud migration og digital transformation. IoT får også stadig mere opmærksomhed og dataanalyse af allestedsnærværende implementering af IoT-teknologi, får betydelig opmærksomhed og traction. På verdensplan har 61% af de adspurgte virksomheder implementeret IoT projekter, mens yderligere 27% har planer om at implementere det indenfor de næste 12 måneder. Lige så vigtigt er det at hele 85% af alle IoT beslutningstagere i organisationerne har et budget allokeret til IoT projekter. Dette whitepaper bruger data fra en nylig undersøgelse fra IDC, som undersøger hvordan virksomheder prioriterer strategiske it-investeringer, som driver den digitale transformation og kigger mere specifikt på hvordan disse investeringer kan mappes til langsigtede krav omkring brugen af papir og print.