Artikel top billede

Visma fortsætter danske opkøbsbølge: Køber dansk it-konsulenthus

Norske Visma har i de senere købt op for milliarder af kroner i den danske it-branche. Nu køber nordmændene majoriteten i endnu et dansk it-firma.

Norske Visma har i de senere år opkøbt en lang række store danske it-firmaer.

Nu lægger nordmændene endnu et selskab til rækken, nemlig det danske konsulenthus Kapacity, som har specialiseret sig i forskellige genrer inden for business analytics og avanceret data-analyse baseret på løsninger fra Microsoft, IBM og Targit.

Visma Consulting køber nemlig i første omgang 60 procent af det danske konsulenthus, der har hovedkvarter på Holmen i København, men som også har kontorer i Kolding og Aarhus.

Det er planen, at selskabet skal overtage hele Kapacity inden for de kommende år.

Parterne vil ikke oplyse den pris, som Visma betaler for Kapacity, der siden etableringen for 10 år siden er vokset til 75 medarbejdere.

“Med opkøbet af business analytics-konsulenthuset Kapacity, styrker koncernen kompetencepaletten inden for discipliner som business intelligence og advanced analytics, ligesom man nu står stærkere i henhold til at servicere store virksomheder i den private sektor,” lyder det fra Visma i en udsendt meddelelse.

Blandt Kapacitys kunder finder vi idag blandt andre Maersk Tankers, Aller Media og Bestseller - alle store koncerner, som Visma gerne vil tættere på.

Visma har i dag allerede en afdeling med speciale i business intelligence.

“Nu får vi adgang til et stort landsdækkende team bestående af markedets førende specialister, og den dybde er selvsagt interessant,” siger Torben Ryttersgaard, der er direktør i Visma Consulting, som Kapacity kommer til at høre under.

Kapacitys seneste regnskab - for 2016-2017 - viste en omsætning på 77,2 millioner kroner og et resultat på 7,3 millioner kroner.

Ifølge selskabet er omsætningen vokset med 64 procent over de seneste tre år, mens overskuddet er vokset med 45 procent.

“Vi kobler os på en af Nordens absolut førende it-virksomheder, hvilket giver adgang til spændende kompetencer og forretningsmuligheder. Dernæst er Visma Consulting blandt de toneangivende aktører inden for den offentlige sektor herhjemme, hvorimod vi primært servicerer større private virksomheder«, fortæller han med henvisning til, at man nu også vil til at byde ind på de store offentlige udbud, som er et oplagt vækstmarked for virksomheden,” lyder det fra Kapacitys topchef, Philip Lykke Christensen.

Visma har i de senere år købt Dinero, e-conomic, Mind4IT og Bluegarden.

Grunden kan du læse mere om her: Her er grunden til norske Vismas aggressive opkøbstogt i Danmark

Læs også:

Ny mand i spidsen for Visma: Skal bruge masser af nye folk for at nå ambitiøst vækstmål

Visma klar til endnu flere danske opkøb efter køb af Bluegarden: "Vi har kig på andre selskaber og har store midler til rådighed"

Jacob Wandt solgte e-conomic for 761 millioner kroner - nu er han æbleavler i Frankrig

Visma har købt to kæmpefirmaer med Mogens Elsberg som direktør på blot to år: "Jeg ved ikke, hvad det er med mig og Visma"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere