Artikel top billede

(Foto: Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash)

Slår alle rekorder: Så meget omsætter den danske it-branche for

Siden 2013 har omsætningen i den danske it-branche sat rekord hvert år. 2017 var ingen undtagelse. Omsætningen blev løftet med 10 milliarder kroner i forhold til året før. Brancheorganisationen IT-Branchen håber tendensen fortsætter, men advarer imod mangel på arbejdskraft, der kan blive "show-stopper" for den positive udvikling.

Endnu en gang slår omsætningen i den danske it-branche rekord.

I 2017 omsatte den samlede danske it-branche for næsten 224 milliarder kroner, og det betyder, at det nu er fjerde år i træk, at omsætningen sætter rekord.

Læs også: Dansk it-firma skal ansætte 80 medarbejdere på et år - uden at være lønførende: "Det er en kæmpe udfordring - vi leder specifikt efter de bedste folk"

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som IT-Branchen har verificeret.

"Det er udtryk for, at digitaliseringen heldigvis tager fart i Danmark. Vi har muligheden for både at digitalisere vores land og blive digitalt skabende i den globale konkurrence," siger Birgitte Hass, administrerende direktør i IT-Branchen, og fortsætter:

"Denne her omsætningsvækst er ikke bare udtryk for, it-branchen har det godt. Det er udtryk for at Danmark er med på den digitale bølge, og de digitale produkter bliver skabt både til hjemmebrug og til eksport. Digitalisering er om noget et internationalt konkurrenceparameter."

Kompetencemangel er show-stopper

Omsætningen i i 2016 lå på 214 milliarder kroner, så rekorden er dermed slået med 10 milliarder kroner.

Birgitte Hass tror på, at tendensen vil fortsætte i de kommende år, omend hun frygter, at branchens mangel på arbejdskraft kan påvirke resultatet.

"Jeg tror, at omsætningen kan sætte rekord igen i 2018, men vi skal være opmærksomme på den helt store show-stopper, som er kompetencemangel. Vi har en skrigende kompetencemangel. Hvert tredje medlem fortæller, at de må opgive at udføre opgaver, fordi de ikke kan skaffe kompetencer. Det er utroligt vigtigt, at vi har fokus på kompetencemangel, hvis vi skal bevare væksten, for mulighederne er der," siger hun og fortsætter:

"Jeg har en kæmpe optimisme blandet med en stor forsigtighed og beklagelse over den kompetencemangel, vi oplever. Det gælder også landene omkring Danmark, så problemet er ikke umiddelbart let at løse."

Det kan du læse mere om her: Tårnhøj efterspørgsel: Denne type it-medarbejdere er de mest efterspurgte i Danmark lige nu

"Vi kan ikke læne os tilbage og slappe af"

Birgitte Hass fortæller, at den positive udvikling er drevet af, at digitaliseringen tager til både i det offentlige og inden for det private.

"Der bliver sat flere både offentlige og private digitaliseringsprojekter i gang," siger hun, men understreger, at alt ikke er lutter lagkage.

"Jeg står ikke med et stort rosenrødt flag. Vi kan ikke læne os tilbage og slappe af, for der er stadig smv’er, der ikke er kommet med på den digitale bølge. Der er stadig masser af danske virksomheder, der er nødt til at forstå, at det er nødvendigt at hoppe med på toget, ellers bliver de overhalet. Konkurrenten er ikke naboen. De sidder i et andet land."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere