Artikel top billede

Slår alle rekorder: Så meget omsætter den danske it-branche for

Siden 2013 har omsætningen i den danske it-branche sat rekord hvert år. 2017 var ingen undtagelse. Omsætningen blev løftet med 10 milliarder kroner i forhold til året før. Brancheorganisationen IT-Branchen håber tendensen fortsætter, men advarer imod mangel på arbejdskraft, der kan blive "show-stopper" for den positive udvikling.

Endnu en gang slår omsætningen i den danske it-branche rekord.

I 2017 omsatte den samlede danske it-branche for næsten 224 milliarder kroner, og det betyder, at det nu er fjerde år i træk, at omsætningen sætter rekord.

Læs også: Dansk it-firma skal ansætte 80 medarbejdere på et år - uden at være lønførende: "Det er en kæmpe udfordring - vi leder specifikt efter de bedste folk"

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som IT-Branchen har verificeret.

"Det er udtryk for, at digitaliseringen heldigvis tager fart i Danmark. Vi har muligheden for både at digitalisere vores land og blive digitalt skabende i den globale konkurrence," siger Birgitte Hass, administrerende direktør i IT-Branchen, og fortsætter:

"Denne her omsætningsvækst er ikke bare udtryk for, it-branchen har det godt. Det er udtryk for at Danmark er med på den digitale bølge, og de digitale produkter bliver skabt både til hjemmebrug og til eksport. Digitalisering er om noget et internationalt konkurrenceparameter."

Kompetencemangel er show-stopper

Omsætningen i i 2016 lå på 214 milliarder kroner, så rekorden er dermed slået med 10 milliarder kroner.

Birgitte Hass tror på, at tendensen vil fortsætte i de kommende år, omend hun frygter, at branchens mangel på arbejdskraft kan påvirke resultatet.

"Jeg tror, at omsætningen kan sætte rekord igen i 2018, men vi skal være opmærksomme på den helt store show-stopper, som er kompetencemangel. Vi har en skrigende kompetencemangel. Hvert tredje medlem fortæller, at de må opgive at udføre opgaver, fordi de ikke kan skaffe kompetencer. Det er utroligt vigtigt, at vi har fokus på kompetencemangel, hvis vi skal bevare væksten, for mulighederne er der," siger hun og fortsætter:

"Jeg har en kæmpe optimisme blandet med en stor forsigtighed og beklagelse over den kompetencemangel, vi oplever. Det gælder også landene omkring Danmark, så problemet er ikke umiddelbart let at løse."

Det kan du læse mere om her: Tårnhøj efterspørgsel: Denne type it-medarbejdere er de mest efterspurgte i Danmark lige nu

"Vi kan ikke læne os tilbage og slappe af"

Birgitte Hass fortæller, at den positive udvikling er drevet af, at digitaliseringen tager til både i det offentlige og inden for det private.

"Der bliver sat flere både offentlige og private digitaliseringsprojekter i gang," siger hun, men understreger, at alt ikke er lutter lagkage.

"Jeg står ikke med et stort rosenrødt flag. Vi kan ikke læne os tilbage og slappe af, for der er stadig smv’er, der ikke er kommet med på den digitale bølge. Der er stadig masser af danske virksomheder, der er nødt til at forstå, at det er nødvendigt at hoppe med på toget, ellers bliver de overhalet. Konkurrenten er ikke naboen. De sidder i et andet land."
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere