Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Australske Macquarie sætter sig tungt på TDC's bestyrelse

Seks medlemmer forlader TDC’s bestyrelse - inklusive formand Pierre Danon. Australske Macquarie sætter sig nu tungt på bestyrelsen.

Seks af TDC-bestyrelsens 10 medlemmer bliver udskiftet i forbindelse med ejerskiftet af TDC, der nu bliver overtaget af konsortiet DK Telekommunikation, som består af pensionskasserne PFA, PKA og ATP samt australske Macqaurie.

TDC holder netop nu ekstraordinær generalforsamling hos advokatselskabet Kromann Reumert i København.

Her har formand Pierre Danon, næstformand Lene Skole samt Stine Bosse, Pieter Knook, Angus Porter og Benoit Scheen meddelt, at de udtræder af bestyrelsen.

Pierrre Danon har siddet i bestyrelsen siden 2008, mens de øvrige medlemmer har siddet i TDC-bestyrelsen i mellem et og syv år. Næstformand Lene Skole har blot været medlem i et års tid.

Ny bestyrelse

Ind træder nu englænderne Mike Parton og Martin Bradley samt australierne Nathan Luckey og Arthur Rakowski og den danske ATP-mand Ulrik Dan Weuder.

De er alle kandidater til bestyrelsen, men da DK Telekommunikation overtager aktiemajoriteten i selskabet, er det mest en formalitet at få dem valgt.

Bestyrelsessammensætningen understreger, at den australske investeringsbank ikke er med i TDC-opkøbet for sjov.

Nathan Luckey, Arthur Rakowski og Martin Bradley repræsenterer alle Macquarie Infrastructure and Real Assets, mens englænderen Mike Parton er bestyrelsesformand for selskabet Arqiva, som Macquarie ejer 25 procent af.

Selv om DK Telekommunikation har haft generalforsamlingen i sigtekornet i mere end måned, er det angiveligt ikke lykkes at finde en bestyrelsesformand endnu.

DK Telekommunikation overtog for en uge siden alle TDC-aktier med undtagelse af 76.680 aktier. Det svarer til omkring 91 procent af aktiekapitalen.

Konsortiet har tidligere oplyst, at det har til hensigt at igangsætte en tvangsindløsning af de resterende ni procent af TDC's aktiekapital, som er ejet af minoritetsaktionærer.

Konsortiet forventer at gennemføre tvangsindløsningen i begyndelsen af juni 2018. Når tvangsindløsningen er gennemført, vil konsortiet etablere en endelig kapitalstruktur.

Bestyrelsens fire medarbejdervalgte medlemmer, Mogens Jensen, John Schwartzbach, Thomas Pedersen og Zanne Stensballe er ikke på valg.

Læs også:

Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

Avis: Pernille Erenbjerg stopper som topchef i TDC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere