Artikel top billede

Australske Macquarie sætter sig tungt på TDC's bestyrelse

Seks medlemmer forlader TDC’s bestyrelse - inklusive formand Pierre Danon. Australske Macquarie sætter sig nu tungt på bestyrelsen.

Seks af TDC-bestyrelsens 10 medlemmer bliver udskiftet i forbindelse med ejerskiftet af TDC, der nu bliver overtaget af konsortiet DK Telekommunikation, som består af pensionskasserne PFA, PKA og ATP samt australske Macqaurie.

TDC holder netop nu ekstraordinær generalforsamling hos advokatselskabet Kromann Reumert i København.

Her har formand Pierre Danon, næstformand Lene Skole samt Stine Bosse, Pieter Knook, Angus Porter og Benoit Scheen meddelt, at de udtræder af bestyrelsen.

Pierrre Danon har siddet i bestyrelsen siden 2008, mens de øvrige medlemmer har siddet i TDC-bestyrelsen i mellem et og syv år. Næstformand Lene Skole har blot været medlem i et års tid.

Ny bestyrelse

Ind træder nu englænderne Mike Parton og Martin Bradley samt australierne Nathan Luckey og Arthur Rakowski og den danske ATP-mand Ulrik Dan Weuder.

De er alle kandidater til bestyrelsen, men da DK Telekommunikation overtager aktiemajoriteten i selskabet, er det mest en formalitet at få dem valgt.

Bestyrelsessammensætningen understreger, at den australske investeringsbank ikke er med i TDC-opkøbet for sjov.

Nathan Luckey, Arthur Rakowski og Martin Bradley repræsenterer alle Macquarie Infrastructure and Real Assets, mens englænderen Mike Parton er bestyrelsesformand for selskabet Arqiva, som Macquarie ejer 25 procent af.

Selv om DK Telekommunikation har haft generalforsamlingen i sigtekornet i mere end måned, er det angiveligt ikke lykkes at finde en bestyrelsesformand endnu.

DK Telekommunikation overtog for en uge siden alle TDC-aktier med undtagelse af 76.680 aktier. Det svarer til omkring 91 procent af aktiekapitalen.

Konsortiet har tidligere oplyst, at det har til hensigt at igangsætte en tvangsindløsning af de resterende ni procent af TDC's aktiekapital, som er ejet af minoritetsaktionærer.

Konsortiet forventer at gennemføre tvangsindløsningen i begyndelsen af juni 2018. Når tvangsindløsningen er gennemført, vil konsortiet etablere en endelig kapitalstruktur.

Bestyrelsens fire medarbejdervalgte medlemmer, Mogens Jensen, John Schwartzbach, Thomas Pedersen og Zanne Stensballe er ikke på valg.

Læs også:

Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd

Avis: Pernille Erenbjerg stopper som topchef i TDC
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere