Artikel top billede

Morgen-briefing: Regeringen præsenterer ny national strategi for cybersikkerhed i dag / TDC kan ende i ledelses-vakuum i halvandet år / Nordisk Film investerer millioner i svensk hestespil

Regeringen præsenterer ny national strategi for cybersikkerhed i dag. TDC kan ende i ledelses-vakuum i halvandet år. Nordisk Film investerer millioner i svensk hestespil. Mange cyberangreb mod danske virksomheder. Nordiske ministre: AI kan fordoble den økonomiske vækst. Xerox dropper fusion ind i eget joint venture.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Regeringen præsenterer ny national strategi for cybersikkerhed i dag

Regeringen præsenterer i dag sin nye strategi for cybersikkerhed.

Den kommer i kølvandet på forsvarsforliget i fjor, hvor forligsparterne afsatte 1,4 milliarder kroner frem mod 2023 til bedre cybersikkerhed.

I den nationale strategi indgår blandt andet oprettelsen af et døgnbemandet såkaldt ‘cybersituations-center’ samt en øget indsat rettet mod børn og skolelærere, der skal blive bedre til at forstå it-sikkerhed.

Du kan læse mere om den nye strategi på cw.dk senere i dag.

TDC kan ende i ledelses-vakuum i halvandet år

TDC risikerer med topchef Pernille Erenbjergs exit at komme til at stå i et ledelses-mæssigt vakuum i halvandet år, skriver Børsen.

Pernille Erenbjerg har lovet at blive i selskabet til nytår, men mister i sagens natur beslutningskraft, når hun er på vej ud ad døren.

Ifølge avisen tager det typisk minimum et halvt år at finde en topchef på øverste hylde. Dernæst kan den kommende topchef være yderligere bundet af en opsigelsesperiode.

Det betyder, at en ny topchef sandsynligvis først vil kunne tiltræde i sommeren 2019 - halvandet år efter de nye TDC-ejere kom med deres opkøbstilbud.

Læs også: Pernille Erenbjerg bekræfter exit fra TDC: “Det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på”.

Nordisk Film investerer millioner i svensk hestespil

Egmont-ejede Nordisk Film køber sig for 110 millioner kroner ind i det svenske spil-forma Star Stable Entertainment, som står bag onlinespillet Star Stable Online, der med sit hesteunivers henvender sig til piger.

Spillet findes på 13 sprog og har mere end 14 millioner registrerede brugere i 182 lande og er ifølge Egmont blandt ‘verdens mest populære online-hestespil.’

Opkøbet er led i Egmont og Nordisk Films planer om at udvikle sig mere i retning af spil-verdenen.

“Egmonts kerne er stadig tv, bøger, film og blade. Men vi er også blevet en techvirksomhed, der udvikler og bruger teknologi i vores løsninger, ligesom vi køber kraftigt op i vækstmarkedet af computerspil.” sagde topchef Steffen Kragh således fornylig Finans.

Mange cyberangreb mod danske virksomheder

To ud af tre danske virksomheder har været udsat for en eller anden form for it-angreb i det seneste år, lyder konklusionen i en rundspørge som Deloitte har foretaget blandt 113 it-ansvarlige på vegne af ingeniørforeningen IDA.

Ifølge rundspørgen har ‘hele 68 procent’ oplevet angreb.

Det svarer til 77 af de 113 adspurgte. Af dem lykkedes det ikke for ‘hver ottende’ at stoppe angrebet. Det svarer til 19 af de 113 spurgte.

“Omfanget af cyberkriminalitet er stærkt stigende. Det gælder alt fra unge hackere til koordinerede angreb fra fremmede stater, og derfor er det ekstremt vigtigt, at it-sikkerhed kommer øverst på dagsordenen både i private virksomheder og i det offentlige,” lyder det fra IDA-formand Kåre Løvgren.

Han efterlyser et større konkret fokus på it-sikkerhed samt større åbenhed.

Nordiske ministre: AI kan fordoble den økonomiske vækst

De nordiske og baltiske lande giver med en fælles erklæring hinanden håndslag på, at de vil fokusere kraftigt på brugen af kunstig intelligens.

Det sker efter et møde den anden dag, hvor de via det nordiske samarbejde blev enige om at ‘styrke samarbejdet om udvikling og samfundsnyttig brug af kunstig intelligens,’ som det hedder.

“Omfattende brug af AI kan fordoble den økonomiske vækst i forhold til begrænset brug af AI,” skriver Nordisk Ministerråd.

“Det er vigtigt, at vi bliver bedre til at udnytte data og kunstig intelligens til at skabe innovation og udvikle løsninger til store samfundsudfordringer. Det gælder ikke mindst i forhold til bæredygtig udnyttelse af naturressourcer og øget effektivisering i transportsektoren. Det er også vigtigt, at det sker med respekt for den digitale integritet, som vi har skabt her i Norden. Hvis data er Nordens olie, så er tillid Nordens guld,” meddeler Nordisk Ministerråds generalsekretær Dagfinn Høybråten.

Du kan hele erklæringen fra Nordisk Ministerråd her.

Xerox dropper fusion ind i eget joint venture

Printergiganten Xerox dropper den planlagte fusion ind i sit eget joint venture, Fuji Xerox, som selskabet i 50 år har ejet sammen med japanske Fujifilm.

Parterne meldte i januar ud, at Xerox skulle lægges sammen med Fuji Xerox i en handel til godt 36 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Xerox fusionerer med japansk kæmpefirma i handel til 36 milliarder kroner.

Fusionen droppes efter intern ballade og protester fra flere topaktionærer - heriblandt den omstridte Carl Icahn - som mener, at der har været uklarheder i forbindelse med handlen, som har gjort, at den ikke har tjent aktionærerne på bedst mulig måde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere