Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Regeringen præsenterer ny national strategi for cybersikkerhed i dag / TDC kan ende i ledelses-vakuum i halvandet år / Nordisk Film investerer millioner i svensk hestespil

Regeringen præsenterer ny national strategi for cybersikkerhed i dag. TDC kan ende i ledelses-vakuum i halvandet år. Nordisk Film investerer millioner i svensk hestespil. Mange cyberangreb mod danske virksomheder. Nordiske ministre: AI kan fordoble den økonomiske vækst. Xerox dropper fusion ind i eget joint venture.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Regeringen præsenterer ny national strategi for cybersikkerhed i dag

Regeringen præsenterer i dag sin nye strategi for cybersikkerhed.

Den kommer i kølvandet på forsvarsforliget i fjor, hvor forligsparterne afsatte 1,4 milliarder kroner frem mod 2023 til bedre cybersikkerhed.

I den nationale strategi indgår blandt andet oprettelsen af et døgnbemandet såkaldt ‘cybersituations-center’ samt en øget indsat rettet mod børn og skolelærere, der skal blive bedre til at forstå it-sikkerhed.

Du kan læse mere om den nye strategi på cw.dk senere i dag.

TDC kan ende i ledelses-vakuum i halvandet år

TDC risikerer med topchef Pernille Erenbjergs exit at komme til at stå i et ledelses-mæssigt vakuum i halvandet år, skriver Børsen.

Pernille Erenbjerg har lovet at blive i selskabet til nytår, men mister i sagens natur beslutningskraft, når hun er på vej ud ad døren.

Ifølge avisen tager det typisk minimum et halvt år at finde en topchef på øverste hylde. Dernæst kan den kommende topchef være yderligere bundet af en opsigelsesperiode.

Det betyder, at en ny topchef sandsynligvis først vil kunne tiltræde i sommeren 2019 - halvandet år efter de nye TDC-ejere kom med deres opkøbstilbud.

Læs også: Pernille Erenbjerg bekræfter exit fra TDC: “Det er det rigtige tidspunkt for mig at træde tilbage på”.

Nordisk Film investerer millioner i svensk hestespil

Egmont-ejede Nordisk Film køber sig for 110 millioner kroner ind i det svenske spil-forma Star Stable Entertainment, som står bag onlinespillet Star Stable Online, der med sit hesteunivers henvender sig til piger.

Spillet findes på 13 sprog og har mere end 14 millioner registrerede brugere i 182 lande og er ifølge Egmont blandt ‘verdens mest populære online-hestespil.’

Opkøbet er led i Egmont og Nordisk Films planer om at udvikle sig mere i retning af spil-verdenen.

“Egmonts kerne er stadig tv, bøger, film og blade. Men vi er også blevet en techvirksomhed, der udvikler og bruger teknologi i vores løsninger, ligesom vi køber kraftigt op i vækstmarkedet af computerspil.” sagde topchef Steffen Kragh således fornylig Finans.

Mange cyberangreb mod danske virksomheder

To ud af tre danske virksomheder har været udsat for en eller anden form for it-angreb i det seneste år, lyder konklusionen i en rundspørge som Deloitte har foretaget blandt 113 it-ansvarlige på vegne af ingeniørforeningen IDA.

Ifølge rundspørgen har ‘hele 68 procent’ oplevet angreb.

Det svarer til 77 af de 113 adspurgte. Af dem lykkedes det ikke for ‘hver ottende’ at stoppe angrebet. Det svarer til 19 af de 113 spurgte.

“Omfanget af cyberkriminalitet er stærkt stigende. Det gælder alt fra unge hackere til koordinerede angreb fra fremmede stater, og derfor er det ekstremt vigtigt, at it-sikkerhed kommer øverst på dagsordenen både i private virksomheder og i det offentlige,” lyder det fra IDA-formand Kåre Løvgren.

Han efterlyser et større konkret fokus på it-sikkerhed samt større åbenhed.

Nordiske ministre: AI kan fordoble den økonomiske vækst

De nordiske og baltiske lande giver med en fælles erklæring hinanden håndslag på, at de vil fokusere kraftigt på brugen af kunstig intelligens.

Det sker efter et møde den anden dag, hvor de via det nordiske samarbejde blev enige om at ‘styrke samarbejdet om udvikling og samfundsnyttig brug af kunstig intelligens,’ som det hedder.

“Omfattende brug af AI kan fordoble den økonomiske vækst i forhold til begrænset brug af AI,” skriver Nordisk Ministerråd.

“Det er vigtigt, at vi bliver bedre til at udnytte data og kunstig intelligens til at skabe innovation og udvikle løsninger til store samfundsudfordringer. Det gælder ikke mindst i forhold til bæredygtig udnyttelse af naturressourcer og øget effektivisering i transportsektoren. Det er også vigtigt, at det sker med respekt for den digitale integritet, som vi har skabt her i Norden. Hvis data er Nordens olie, så er tillid Nordens guld,” meddeler Nordisk Ministerråds generalsekretær Dagfinn Høybråten.

Du kan hele erklæringen fra Nordisk Ministerråd her.

Xerox dropper fusion ind i eget joint venture

Printergiganten Xerox dropper den planlagte fusion ind i sit eget joint venture, Fuji Xerox, som selskabet i 50 år har ejet sammen med japanske Fujifilm.

Parterne meldte i januar ud, at Xerox skulle lægges sammen med Fuji Xerox i en handel til godt 36 milliarder kroner.

Det kan du læse mere om her: Xerox fusionerer med japansk kæmpefirma i handel til 36 milliarder kroner.

Fusionen droppes efter intern ballade og protester fra flere topaktionærer - heriblandt den omstridte Carl Icahn - som mener, at der har været uklarheder i forbindelse med handlen, som har gjort, at den ikke har tjent aktionærerne på bedst mulig måde.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere