Artikel top billede

206.400 danskere har downloadet ny NemID-app i første døgn efter lancering

Den nye NemID-app er blevet downloadet mere end 200.000 gange i det første døgn efter lanceringen. Det svarer til 4,1 procent af brugerne af NemID-papkortet.

206.400 danskere har downloadet den nye NemID i det første døgn efter lanceringen, lyder det fra Finans Danmark, der står bag appen.

“Det vidner, om at danskerne har været klar til at skifte papkortet ud med en app,” lyder det fra Ulrik Nødgaard, der er administrerende direktør i Finans Danmark, i en udsendt meddelelse, som du finder her.

Tal fra NemID viser, at der i februar var 4,9 millioner aktive NemID-signaturer.

Det betyder altså, at godt 4,1 procent af NemID-ejerne i det første døgn downloadede NemID-appen.

Finans Danmark lancerede NemID-appen mandag aften, hvor den blev tilgængelig i Google Play og Apples App.

Den nye app kommer knap otte år efter, at de første NemID-nøglekort i sommeren 2010 blev sendt ud til danskerne, som afløser for Den Digitale Signatur, der baserede sig på en nøglefil, der skulle installeres på computeren.

Generelt er den nye NemID-app blevet godt modtaget, selv om der kort tid efter lanceringen begyndte at indløbe klager over, at appen ikke kan anvendes på rootede Android-telefoner.

Computerworld spurgte tirsdag E-nettet, der har udviklet NemID-appen, hvordan det kunne være.

Forklaringen fra E-nettets Jens Østergaard finder du her: Derfor bliver der blokeret for brug af NemID-appen på rootede Android-telefoner: "Er man utilfreds, kan man jo anvende sit nøglekort istedet".

Læs også:

Her er de to vigtigste egenskaber i den nye NemID-app: "Mange har ment, at nøglekortet har trængt til en overhaling"

Brugere brokker sig: Hvorfor virker NemID ikke på rootede Android-telefoner?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere