Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

206.400 danskere har downloadet ny NemID-app i første døgn efter lancering

Den nye NemID-app er blevet downloadet mere end 200.000 gange i det første døgn efter lanceringen. Det svarer til 4,1 procent af brugerne af NemID-papkortet.

206.400 danskere har downloadet den nye NemID i det første døgn efter lanceringen, lyder det fra Finans Danmark, der står bag appen.

“Det vidner, om at danskerne har været klar til at skifte papkortet ud med en app,” lyder det fra Ulrik Nødgaard, der er administrerende direktør i Finans Danmark, i en udsendt meddelelse, som du finder her.

Tal fra NemID viser, at der i februar var 4,9 millioner aktive NemID-signaturer.

Det betyder altså, at godt 4,1 procent af NemID-ejerne i det første døgn downloadede NemID-appen.

Finans Danmark lancerede NemID-appen mandag aften, hvor den blev tilgængelig i Google Play og Apples App.

Den nye app kommer knap otte år efter, at de første NemID-nøglekort i sommeren 2010 blev sendt ud til danskerne, som afløser for Den Digitale Signatur, der baserede sig på en nøglefil, der skulle installeres på computeren.

Generelt er den nye NemID-app blevet godt modtaget, selv om der kort tid efter lanceringen begyndte at indløbe klager over, at appen ikke kan anvendes på rootede Android-telefoner.

Computerworld spurgte tirsdag E-nettet, der har udviklet NemID-appen, hvordan det kunne være.

Forklaringen fra E-nettets Jens Østergaard finder du her: Derfor bliver der blokeret for brug af NemID-appen på rootede Android-telefoner: "Er man utilfreds, kan man jo anvende sit nøglekort istedet".

Læs også:

Her er de to vigtigste egenskaber i den nye NemID-app: "Mange har ment, at nøglekortet har trængt til en overhaling"

Brugere brokker sig: Hvorfor virker NemID ikke på rootede Android-telefoner?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere