Artikel top billede

(Foto: Jacob Wittorf)

206.400 danskere har downloadet ny NemID-app i første døgn efter lancering

Den nye NemID-app er blevet downloadet mere end 200.000 gange i det første døgn efter lanceringen. Det svarer til 4,1 procent af brugerne af NemID-papkortet.

206.400 danskere har downloadet den nye NemID i det første døgn efter lanceringen, lyder det fra Finans Danmark, der står bag appen.

“Det vidner, om at danskerne har været klar til at skifte papkortet ud med en app,” lyder det fra Ulrik Nødgaard, der er administrerende direktør i Finans Danmark, i en udsendt meddelelse, som du finder her.

Tal fra NemID viser, at der i februar var 4,9 millioner aktive NemID-signaturer.

Det betyder altså, at godt 4,1 procent af NemID-ejerne i det første døgn downloadede NemID-appen.

Finans Danmark lancerede NemID-appen mandag aften, hvor den blev tilgængelig i Google Play og Apples App.

Den nye app kommer knap otte år efter, at de første NemID-nøglekort i sommeren 2010 blev sendt ud til danskerne, som afløser for Den Digitale Signatur, der baserede sig på en nøglefil, der skulle installeres på computeren.

Generelt er den nye NemID-app blevet godt modtaget, selv om der kort tid efter lanceringen begyndte at indløbe klager over, at appen ikke kan anvendes på rootede Android-telefoner.

Computerworld spurgte tirsdag E-nettet, der har udviklet NemID-appen, hvordan det kunne være.

Forklaringen fra E-nettets Jens Østergaard finder du her: Derfor bliver der blokeret for brug af NemID-appen på rootede Android-telefoner: "Er man utilfreds, kan man jo anvende sit nøglekort istedet".

Læs også:

Her er de to vigtigste egenskaber i den nye NemID-app: "Mange har ment, at nøglekortet har trængt til en overhaling"

Brugere brokker sig: Hvorfor virker NemID ikke på rootede Android-telefoner?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere