Artikel top billede

Ny storspiller er skabt: Sådan kommer fusionen mellem GlobalConnect og Nianet til at påvirke kunderne

Den netop godkendte fusion mellem GlobalConnect og Nianet kommer til at skabe en storspiller. Og det er godt nyt, mener analysehuset IDC.

Det er i den grad godt nyt for fibermarkedet, at Konkurrencestyrelsen netop har godtkendt fusionen mellem GlobalConnect og Nianet, som du kan læse mere om her: Kæmpefusion får grønt lys efter et års behandlingstid: GlobalConnect kan gennemføre opkøb af Nianet - men tvinges til at sælge fra

Det mener Jan Horsager, der er nordisk direktør i analysehuset IDC.

Fusionen mellem de to fiberselskaber vil nemliggive endnu større kamp om kunderne på fibermarkedet.

“Det vil kunne mærkes ude hos kunderne. Aktørerne vil blive mere aktive for at flytte kunder, men også for levere produkter og synliggøre deres infrastruktur-produkter,' siger Jan Horsager.

Han mener, fusionen mellem de to fiberselskaber vil komme til at udfordre TDC, der i dag er den største spiller på fiber-markedet herhjemme med en markedsandel sidste år på omkring 70 procent.

“Der er ikke nogen tvivl om, at de vil komme til at udfordre TDC. Det vil de i høj grad gøre ved, at de to selskaber nu har en størrelse, der gør, at de kan være mere synlige på markedet,” siger Jan Horsager.

Læs også: Derfor køber GlobalConnect konkurrenten Nianet: Går benhårdt efter at ramme TDC

Den nye fusion kommer til at medvirke til, at de store fiberselskaber er nødt til at fokusere på infrastrukturen, mener Jan Horsager.

“TDC har med den strategi, der ligger nu, valgt at fokusere på infrastrukturen. Så forventningen hos os er, at vi kommer til at se at salget af infrastruktur komme til at fylde mere," siger han.

Ifølge afgørelsen fra Konkurrencestyrelsen kommer de to selskaber efter fusionen til at have en markedsandel på mellem 20 og 30 procent på 'marked for engrossalg af internet access baseret på fiberinfrastruktur'.

Fusion giver bedre mulighed for digitalisering

Han mener, at markedet har godt af en fusion som denne, der kan give lidt skub i markedet.

“Når det handler om digital infrastruktur, er vi et sted, hvor der er behov for, at der sker en udvikling,” siger han.

Han understreger, at det er afgørende, at der kommer fokus på området.

“Fundamentet under den digitale transformation er ikke stærkere end vores netværk, hvor vi transporterer data og de datacentre, hvor vi opbevarer data.”

Læs også: Opbrud blandt danske hostingselskaber: Konsolideringen har ramt markedet for fuld styrke

Han vurderer samtidig, at der kommer en større efterspørgsel fra kunderne, som GlobalConnect nu vil kunne være med i kampen om.

“Der er ikke nogen tvivl om, at der vil komme et øget fokus på, hvad det er for en type infrastruktur, man har brug for, i takt med, at vi ser en øget digital transformation overalt,” siger Jan Horsager.

Det er kapitalfonden, EQT der også ejer GlobalConnect som formelt skal opkøbe Nianet og fusionere de to selskaber.

Efter fusionen kommer de to fiberselskaber til at have en omsætning på lige under en millard kroner og mere end 400 medarbejdere.

Ifølge Konkurrencestyrelsen vil konkurrencen på bredbåndsmarkedet være stort set uændret efter de to selskabers fusion.

“Det er klart, at der vil være en spiller mindre. Til gengæld vurderer vi, at Nianets tidligere ejere, som jo er energiselskaber med fiberkabler, formentlig vil være lidt mere aktiv med at sælge nogle ydelser til erhvervskunder,” siger Søren Rasmussen, kontorchef i Konkurrencestyrelsen.

Han vil ikke tage stilling til, om det vil give TDC mere konkurrence, der fortsat er dominerende på markedet, men han er bestemt ikke afvisende.

“Vi skal vurdere om konkurrencen bliver hæmmet, og det vurderer vi ikke at den gør. Men der er en aktør der bliver større og måske vil være bedre i stand til at tage konkurrencen op med TDC,” siger Søren Rasmussen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere