Artikel top billede

Kæmpefusion på plads: GlobalConnect gennemfører køb af Nianet

Fusionen mellem GlobalConnect og Nianet er nu en realitet. Det meddeler selskaberne mandag formiddag.

Det tog hele 11 måneder før Konkurrencestyrelsen 30. maj godkendte fusionen mellemde to danske fiberselskaber GlobalConnect og Nianet.

Det kan du læse mere om her: Kæmpefusion får grønt lys efter et års behandlingstid: GlobalConnect kan gennemføre opkøb af Nianet - men tvinges til at sælge fra

Og nu er fusionen så endegyldigt en realitet.

Det melder GlobalConnect mandag formiddag.

"Vi er glade for, at handlen nu endelig er gået igennem. Nianet kommer med en række ydelser og kompetencer, som supplerer GlobalConnects forretning rigtig godt. Vi oplever stor efterspørgsel efter vores services på det danske marked, så vi hilser Nianets ekspertise og kvalificerede medarbejdere velkommen. Sammen får vi musklerne til at sikre den digitale opgradering af dansk it-infrastruktur," lyder det fra Christian Holm Christensen, administrerende direktør hos GlobalConnect, i en meddelelse fra GlobalConnect.

Læs også: Ny storspiller er skabt: Sådan kommer fusionen mellem GlobalConnect og Nianet til at påvirke kunderne

Vil ikke oplyse købspris

Nianet bliver nu integreret i GlobalConnect, men kunderne vil modtage de samme ydelser og produkter som hidtil.

GlobalConnect, der er ejet af kapitalfonden EQT, har udrullet store dele af den digitale infrastruktur i Danmark.

Det er tanken, at ekspertiserne fra Nianet skal bruges til at aktivere disse ydelser for den offentlige sektor og for små og mellemstore virksomheder.

Ingen af parterne ønsker at oplyse købsprisen.

Læs også: Derfor trak godkendelsen af GlobalConnect-opkøb ud i næsten et år

Skal frasælge Aarhus-aktiviteter

Globalconnect og Nianet offentliggjorde allerede fusionsplanerne i juni 2017, men fusionen blev først godkendt af Konkurrencestyrelsen i slutningen af maj, og det skete på én betingelse:

GlobalConnect skal sælge Nianets nuværende aktiviteter i Aarhus-området.

"Vi har haft betænkeligheder ved, om GlobalConnects fusion ville hæmme konkurrencen om salg af plads i datacentre i Aarhusområdet betydeligt. De betænkeligheder har parterne imødekommet ved at forpligte sig til kort tid efter fusionen at sælge den del af Nianet fra,” sagde formand for Konkurrencerådet, Christian Schultz, i forbindelse med godkendelsen af fusionen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere