Artikel top billede

Morgen-briefing: Russisk hackerangreb blev aldrig efterforsket / Topchef træder ud af KMD's bestyrelse / It-toppen samles til Folkemødet

Et russisk hackerangreb sidste år blev aldrig undersøgt. Topchef forlader KMD's bestyrelse. Glæde blandt de danske mobilkunder, partner køber økonomisystem af Visma og så samles en række af Danmarks it-topchefer til Folkemøde på Bornholm.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensens afløser, Steffen Villadsen.

Russisk hackerangreb blev aldrig efterforsket

Et russisk hackerangreb på Det Kongelige Bibliotek sidste år blev aldrig efterforsket.

Det skriver Information.

Det Kongelige Bibliotek underrettede ellers Center for Cybersikkerhed (CFCS) om sagen, men de vendte aldrig tilbage på henvendelsen på trods af, at netop CFCS samtidigt havde konstateret, at russerne var særdeles aktive på den front.

Det undrer Jens Monrad fra Fireeye.

"Jeg ville ikke være tilfreds ud fra et efterforskningsmæssigt synspunkt med, at man ikke henter logfiler. Det er klart, at ethvert angreb, hvor nogen bryder ind, bør undersøges. Hvad var formålet, hvad er blevet taget og hvem kan stå bag? Hvem der står bag kan give et indtryk af, hvad formålet med angrebet er," siger han til Information.

Topchef træder ud af KMD's bestyrelse

Så er der nyt fra KMD på bestyrelsesfronten. Tryg-boss Morten Hübbe træder nemlig ud af KMD's bestyrelse. Det viser opslag i CVR-registret.

Årsagen skal ifølge KMD selv findes i, at Morten Hübbe har valgt at fokusere mere af sin tid på arbejdet i Tryg, der i december valgte at fusionere med fagbevægelsens forsikringsselskab Alka.

"Morten Hübbe er udtrådt af bestyrelsen for KMD på baggrund af et ønske fra hans side om at prioritere en øget arbejdsmængde i sit daglige virke som koncernchef for Tryg sammen med hans øvrige bestyrelsesarbejde. KMD vil gerne benytte lejligheden til at takke Morten Hübbe for den gode og betydelige indsats, han har lagt bestyrelsesarbejdet hos KMD,” oplyser KMD til Computerworld.

De danske telekunder er gladere end tidligere, men én ting generer

Smilet er generelt lidt større hos de danske telekunder, end det var sidste år. Det viser den årlige undersøgelse fra Teleindustrien.

Mobilkunderne er glade for dækningen som mange føler er blevet bedre det seneste år og bredbåndskunderne klager heller ikke. Der er dog én ting, der generer dem. Problemer med WiFi-forbindelsen på hjemmefronten får smilet til at stivne hos kunderne.

Og her, er der noget at forbedre for teleindustrien. Undersøgelsen viser nemlig samtidig, at kunderne ikke i udpræget grad er villige til at betale mere for en bedre mobilforbindelse.

ComTeam køber økonomisystem af Visma

Det plejer at være Visma, der trækker pengepungen frem og ivrigt køber op omkring sig. Men her er et eksempel på det modsatte.

It-virksomheden ComTeam, der længe har været partner på økonomisystemet WinKompas, køber nemlig nu systemet af netop Visma.

I forbindelse med opkøbet overtager ComTeam også hele kundeporteføljen og har afsat midler til at videreudvikle produktet.

"WinKompas er et fantastisk og fleksibelt system med løsninger til mange brancher. Købet giver os mulighed for at sætte yderligere fart på væksten i vores softwaredivision og giver en række kunder i flere brancher mulighed for one-stop-shopping hos os, siger administrerende direktør Micael Torp.

Visma købte løsningen tilbage i 2005, og i dag benytter omkring 700 danske virksomheder systemet.

It-toppen samles til Folkemødet

I dag starter Folkemødet på Bornholm, hvor virksomheder, organisationer og politikere i et væld samles på klippeøen for at diskutere alt mellem himmel og jord.

Folkemødet tiltrækker i høj grad også de danske topchefer, der ser gode muligheder i arrangementet. Det skriver Børsen.

Blandt it-topcheferne er Eva Berneke fra KMD, André Rogaczewski fra Netcompany og Marianne Dahl Steensen fra Microsoft.

KMD oplyser til Børsen, at de i år bruger omkring en halv million kroner på at fragte 25 medarbejdere til øen, leje sommerhuse og derudover har virksomheden en række andre udgifter, som de ikke vil komme nærmere ind på.

Alle tre topchefer forklarer, at Folkemødet i Allinge er et godt sted at pleje netværk samt være i dialog med blandt andet offentlige kunder.

Computerworld er naturligvis også tilstede på Folkemødet. Følg med her på sitet, hvor vi løbende vil berette fra årets arrangement.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

23. august 2022 | Læs mere


Strategisk it-sikkerhedsdag – Identificer, beskyt og forsvar

Trusselsbilledet er rødglødende og it-sikkerhedslandskabet har aldrig været mere anspændt end nu. Flere organisationer end nogensinde før bliver som følge udsat for cyber-angreb, der er udført af professionelle og målrettede hackere Vi tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

25. august 2022 | Læs mere


CIO Trends 2022: Sådan ser opgavelisten ud hos Danmarks bedste CIOs

En hurtig og strategisk fokuseret implementering af nye teknologier er i disse år med til at sikre konkurrencekraften hos de bedste digitale vindere. Det sætter vi fokus på med konferencen CIO Trends 2022, hvor du blandt andet kan blive inspireret af en række danske topfolk inden for digitalisering og it-ledelse.

30. august 2022 | Læs mere






CIO
10 gratis artikler: Få gode råd fra Danmarks bedste it-ledere