Artikel top billede

Kapitalfond sælger dansk it-virksomhed for milliarder

IT Relation er blevet solgt til kapitalforvalteren Hg. Kapitalfonden Adelis Equity Partners indkasserer dermed et milliardbeløb. Ejerskiftet får ingen konsekvenser for hverken medarbejdere eller kunder.

Danske IT Relation skal have ny ejer.

Det står klart, efter kapitalforvalteren Hg køber kapitalfonden Adelis Equity Partners’ majoritetspost i selskabet.

Det oplyser IT Relation.

"Adelis har været den helt rigtige partner for os i de seneste års udvikling af vores virksomhed. Vi har fået præcis den støtte og sparring, som vi havde håbet på, og Adelis’ indsats har været uvurderlig i de opkøbs- og integrationsprocesser, som har medvirket til vores succes. Vi tror og håber, at vi med Hg får et tilsvarende godt partnerskab, som kan skabe yderligere fremdrift," siger Henrik Kastbjerg, administrerende direktør for IT Relation, i en meddelelse fra virksomheden.

Handel i milliardklassen

Siden Adelis Equity Partners overtog ejerskabet af IT Relation i sommeren 2016, har selskabet formået firedoble væksten.

Det er blandt andet sket gennem seks opkøb af Softcom, AC Intellicom, WWI, DSI-Next, Front-Data og senest IT Afdelingen.

Og noget tyder på, at investeringen i selskabet har været en rigtig god én af slagen for kapitalfonden.

Børsen erfarer, at prisen for ejerskiftet ligger i "milliardklassen", men Hg har pengene til at betale prisen.

Hg forvalter til dagligt omkring investeringer for 9 milliarder dollar, svarende til mere end 55 milliarder kroner.

Ledelsen fortsætter

IT Relation oplyser desuden, at ejerskiftet ingen konsekvenser får for hverken selskabets kunder eller for de 470 medarbejdere.

Stifteren af IT Relation, Henrik Kastbjerg, og det øvrige ledelsesteam, Anders Kaag og Stig Bundgaard, fortsætter i deres hidtidige roller og med markante ejerposter i selskabet.

Nyheden om salget af IT Relation kommer ganske kort tid efter, at det blev meldt ud, at Adelis Equity Partners var klar til at sælge virksomheden.

Det kan du læse mere om her: Kapitalfond er klar til at sælge IT Relation for et milliardbeløb

IT Relation råder over ni kontorer i Danmark.

Derudover har selskabet tre kundecentre i Herning, Viby J. og København.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere