Artikel top billede

Kapitalfond sælger dansk it-virksomhed for milliarder

IT Relation er blevet solgt til kapitalforvalteren Hg. Kapitalfonden Adelis Equity Partners indkasserer dermed et milliardbeløb. Ejerskiftet får ingen konsekvenser for hverken medarbejdere eller kunder.

Danske IT Relation skal have ny ejer.

Det står klart, efter kapitalforvalteren Hg køber kapitalfonden Adelis Equity Partners’ majoritetspost i selskabet.

Det oplyser IT Relation.

"Adelis har været den helt rigtige partner for os i de seneste års udvikling af vores virksomhed. Vi har fået præcis den støtte og sparring, som vi havde håbet på, og Adelis’ indsats har været uvurderlig i de opkøbs- og integrationsprocesser, som har medvirket til vores succes. Vi tror og håber, at vi med Hg får et tilsvarende godt partnerskab, som kan skabe yderligere fremdrift," siger Henrik Kastbjerg, administrerende direktør for IT Relation, i en meddelelse fra virksomheden.

Handel i milliardklassen

Siden Adelis Equity Partners overtog ejerskabet af IT Relation i sommeren 2016, har selskabet formået firedoble væksten.

Det er blandt andet sket gennem seks opkøb af Softcom, AC Intellicom, WWI, DSI-Next, Front-Data og senest IT Afdelingen.

Og noget tyder på, at investeringen i selskabet har været en rigtig god én af slagen for kapitalfonden.

Børsen erfarer, at prisen for ejerskiftet ligger i "milliardklassen", men Hg har pengene til at betale prisen.

Hg forvalter til dagligt omkring investeringer for 9 milliarder dollar, svarende til mere end 55 milliarder kroner.

Ledelsen fortsætter

IT Relation oplyser desuden, at ejerskiftet ingen konsekvenser får for hverken selskabets kunder eller for de 470 medarbejdere.

Stifteren af IT Relation, Henrik Kastbjerg, og det øvrige ledelsesteam, Anders Kaag og Stig Bundgaard, fortsætter i deres hidtidige roller og med markante ejerposter i selskabet.

Nyheden om salget af IT Relation kommer ganske kort tid efter, at det blev meldt ud, at Adelis Equity Partners var klar til at sælge virksomheden.

Det kan du læse mere om her: Kapitalfond er klar til at sælge IT Relation for et milliardbeløb

IT Relation råder over ni kontorer i Danmark.

Derudover har selskabet tre kundecentre i Herning, Viby J. og København.
IT-JOB

Vivant ApS

IT-supporter

Unik System Design A/S

Product Owner til Team IT Operations

Nissens Cooling Solutions A/S

IT Business Consultant

Unik System Design A/S

MS Office-specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere