Artikel top billede

IDA med opsigtvækkende udmelding: Danmark bør have sin egen kryptovaluta

Regeringen bør se nærmere på mulighederne for en dansk kryptovaluta, lyder det fra kommission bag ingenørforeningen IDA.

Anbefalingen er klar fra den såkaldte Siri-kommission:

Danmark skal have sin egen kryptovaluta, og den skal være udstedt af Nationalbanken.

Det skriver Finans.dk

"Kryptovalutaer er et tema, der vokser med lynets hast, så det er vigtigt, vi er på forkant med, hvad Danmarks rolle skal være. Der mangler viden om fordele og ulemper, og der mangler viden, så man politisk kan tage stilling til det her. Så derfor peger vi på at få det undersøgt bredere, og ikke bare af Nationalbanken," siger Ida Auken, der er formand for kommissionen til Finans.

Læs også: På trods af voldsomt kurshop står Nationalbanken fast: "Bitcoins er ikke penge"

Anbefalingen kommer som en del af en rapport, som Siri-kommissionenhar udgivet, hvor dem også giver en række anbefalinger til fremtiden for finanssektoren.

Siri-kommissionen blev etableret i 2016 i et samarbejde mellem ingeniørforeningen IDA og folketingspolitikeren Ida Auken (R).

Nationalbanken er tvetydig

Hos den kommende udsteder af en eventuel dansk krytovaluta har man haft svingende holdinger til en dansk valuta basseret på blockchain-teknologien.

I et interview til det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg sagde direktøenr for Nationalbanken, Lars Rohde, at han var åben over for at se nærmere på blockchain-teknologien.

Det kan du læse mere om her: E-krone kan være på vej: Den danske og svenske nationalbank overvejer at indføre digital valuta

"Det vil især have stor værdi, når det gælder små betalinger og mikrobetalinger. Det vil være hurtigere, billigere og lettere, hvis du og jeg kan gennemføre betalingerne elektronisk," sagde Lars Rohde dengang til Bloomberg.

Senere har Nationalbanken dog udtalt, at man ingen planer har om en dansk krytovaluta, og at den ser store ulemper ved digitale centrabankpenge i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere