Artikel top billede

IDA med opsigtvækkende udmelding: Danmark bør have sin egen kryptovaluta

Regeringen bør se nærmere på mulighederne for en dansk kryptovaluta, lyder det fra kommission bag ingenørforeningen IDA.

Anbefalingen er klar fra den såkaldte Siri-kommission:

Danmark skal have sin egen kryptovaluta, og den skal være udstedt af Nationalbanken.

Det skriver Finans.dk

"Kryptovalutaer er et tema, der vokser med lynets hast, så det er vigtigt, vi er på forkant med, hvad Danmarks rolle skal være. Der mangler viden om fordele og ulemper, og der mangler viden, så man politisk kan tage stilling til det her. Så derfor peger vi på at få det undersøgt bredere, og ikke bare af Nationalbanken," siger Ida Auken, der er formand for kommissionen til Finans.

Læs også: På trods af voldsomt kurshop står Nationalbanken fast: "Bitcoins er ikke penge"

Anbefalingen kommer som en del af en rapport, som Siri-kommissionenhar udgivet, hvor dem også giver en række anbefalinger til fremtiden for finanssektoren.

Siri-kommissionen blev etableret i 2016 i et samarbejde mellem ingeniørforeningen IDA og folketingspolitikeren Ida Auken (R).

Nationalbanken er tvetydig

Hos den kommende udsteder af en eventuel dansk krytovaluta har man haft svingende holdinger til en dansk valuta basseret på blockchain-teknologien.

I et interview til det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg sagde direktøenr for Nationalbanken, Lars Rohde, at han var åben over for at se nærmere på blockchain-teknologien.

Det kan du læse mere om her: E-krone kan være på vej: Den danske og svenske nationalbank overvejer at indføre digital valuta

"Det vil især have stor værdi, når det gælder små betalinger og mikrobetalinger. Det vil være hurtigere, billigere og lettere, hvis du og jeg kan gennemføre betalingerne elektronisk," sagde Lars Rohde dengang til Bloomberg.

Senere har Nationalbanken dog udtalt, at man ingen planer har om en dansk krytovaluta, og at den ser store ulemper ved digitale centrabankpenge i Danmark.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere