Artikel top billede

(Foto: Morten Sahl Madsen)

Anklager tilfreds med Atea-dommen: Der skal slås hårdt ned på samfundsskadelig kriminalitet, og det mener jeg, man har gjort

Dommen sender et stærkt signal om, at der bliver slået hårdt ned på bestikkelse, sådan lød reaktionen fra anklager Jørn Thostrup umiddelbart efter, der blev afsagt dom i Atea-sagen.

Der var tilfredshed med dommen hos anklageren i Atea-sagen, der kalder det en hård staf, men også nødvendig.

“Jeg synes at dommen sender et stærkt signal om, at når vi ser, de her sager, hvor der er begået bestikkelse, så bliver der også udmålt en hård sanktion,” siger anklager Jørn Thostrup.

Læs også: Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid

Han anerkender samtidig, at det er en hård dom de otte dømte har fået, men tror også på, at dommen kan statuere et eksempel, der kan være med til at afskrække andre.

“Det er, som dommeren skriver i dommen, samfundsskadelig kriminalitet, og det skal der også slås hårdt ned på med den her dom,” siger

Læs mere her: Ateas topchef inden dommen falder i bestikkelses-sagen: Jeg tager ansvaret og siger undskyld til alle berørte

Sagen er af flere blevet omtalt, som danmarkshistoriens største bestikkelsessag, og derfor ventede mange også med stor forventning på dommen.

Læs mere her: Anklager har krævet bøde på 60 millioner kroner - men Atea har ikke hensat så meget som en krone til mulig bestikkelsesdom

Det blev til fængselsstraf til alle de syv tiltalte i sagen, mens Atea er blevet dømt til at skulle betale 10 millioner kroner.

Det er dog ikke det sidste punktum i denne sag. Fire af de dømte har valgt at anke dommen umiddelbart efter domsafsigelsen, mens de resterende fire alle har udbedt sig betænkningstid.

Læs mere her: Tre år siden sagen begyndte: Nu falder der dom over de syv it-tiltalte i Atea-bestikkelsessagen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere