Artikel top billede

(Foto: Morten Sahl Madsen)

Anklager tilfreds med Atea-dommen: Der skal slås hårdt ned på samfundsskadelig kriminalitet, og det mener jeg, man har gjort

Dommen sender et stærkt signal om, at der bliver slået hårdt ned på bestikkelse, sådan lød reaktionen fra anklager Jørn Thostrup umiddelbart efter, der blev afsagt dom i Atea-sagen.

Der var tilfredshed med dommen hos anklageren i Atea-sagen, der kalder det en hård staf, men også nødvendig.

“Jeg synes at dommen sender et stærkt signal om, at når vi ser, de her sager, hvor der er begået bestikkelse, så bliver der også udmålt en hård sanktion,” siger anklager Jørn Thostrup.

Læs også: Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid

Han anerkender samtidig, at det er en hård dom de otte dømte har fået, men tror også på, at dommen kan statuere et eksempel, der kan være med til at afskrække andre.

“Det er, som dommeren skriver i dommen, samfundsskadelig kriminalitet, og det skal der også slås hårdt ned på med den her dom,” siger

Læs mere her: Ateas topchef inden dommen falder i bestikkelses-sagen: Jeg tager ansvaret og siger undskyld til alle berørte

Sagen er af flere blevet omtalt, som danmarkshistoriens største bestikkelsessag, og derfor ventede mange også med stor forventning på dommen.

Læs mere her: Anklager har krævet bøde på 60 millioner kroner - men Atea har ikke hensat så meget som en krone til mulig bestikkelsesdom

Det blev til fængselsstraf til alle de syv tiltalte i sagen, mens Atea er blevet dømt til at skulle betale 10 millioner kroner.

Det er dog ikke det sidste punktum i denne sag. Fire af de dømte har valgt at anke dommen umiddelbart efter domsafsigelsen, mens de resterende fire alle har udbedt sig betænkningstid.

Læs mere her: Tre år siden sagen begyndte: Nu falder der dom over de syv it-tiltalte i Atea-bestikkelsessagen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere