Artikel top billede

Anklager tilfreds med Atea-dommen: Der skal slås hårdt ned på samfundsskadelig kriminalitet, og det mener jeg, man har gjort

Dommen sender et stærkt signal om, at der bliver slået hårdt ned på bestikkelse, sådan lød reaktionen fra anklager Jørn Thostrup umiddelbart efter, der blev afsagt dom i Atea-sagen.

Der var tilfredshed med dommen hos anklageren i Atea-sagen, der kalder det en hård staf, men også nødvendig.

“Jeg synes at dommen sender et stærkt signal om, at når vi ser, de her sager, hvor der er begået bestikkelse, så bliver der også udmålt en hård sanktion,” siger anklager Jørn Thostrup.

Læs også: Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid

Han anerkender samtidig, at det er en hård dom de otte dømte har fået, men tror også på, at dommen kan statuere et eksempel, der kan være med til at afskrække andre.

“Det er, som dommeren skriver i dommen, samfundsskadelig kriminalitet, og det skal der også slås hårdt ned på med den her dom,” siger

Læs mere her: Ateas topchef inden dommen falder i bestikkelses-sagen: Jeg tager ansvaret og siger undskyld til alle berørte

Sagen er af flere blevet omtalt, som danmarkshistoriens største bestikkelsessag, og derfor ventede mange også med stor forventning på dommen.

Læs mere her: Anklager har krævet bøde på 60 millioner kroner - men Atea har ikke hensat så meget som en krone til mulig bestikkelsesdom

Det blev til fængselsstraf til alle de syv tiltalte i sagen, mens Atea er blevet dømt til at skulle betale 10 millioner kroner.

Det er dog ikke det sidste punktum i denne sag. Fire af de dømte har valgt at anke dommen umiddelbart efter domsafsigelsen, mens de resterende fire alle har udbedt sig betænkningstid.

Læs mere her: Tre år siden sagen begyndte: Nu falder der dom over de syv it-tiltalte i Atea-bestikkelsessagen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere