Artikel top billede

(Foto: Morten Sahl Madsen)

Anklager tilfreds med Atea-dommen: Der skal slås hårdt ned på samfundsskadelig kriminalitet, og det mener jeg, man har gjort

Dommen sender et stærkt signal om, at der bliver slået hårdt ned på bestikkelse, sådan lød reaktionen fra anklager Jørn Thostrup umiddelbart efter, der blev afsagt dom i Atea-sagen.

Der var tilfredshed med dommen hos anklageren i Atea-sagen, der kalder det en hård staf, men også nødvendig.

“Jeg synes at dommen sender et stærkt signal om, at når vi ser, de her sager, hvor der er begået bestikkelse, så bliver der også udmålt en hård sanktion,” siger anklager Jørn Thostrup.

Læs også: Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid

Han anerkender samtidig, at det er en hård dom de otte dømte har fået, men tror også på, at dommen kan statuere et eksempel, der kan være med til at afskrække andre.

“Det er, som dommeren skriver i dommen, samfundsskadelig kriminalitet, og det skal der også slås hårdt ned på med den her dom,” siger

Læs mere her: Ateas topchef inden dommen falder i bestikkelses-sagen: Jeg tager ansvaret og siger undskyld til alle berørte

Sagen er af flere blevet omtalt, som danmarkshistoriens største bestikkelsessag, og derfor ventede mange også med stor forventning på dommen.

Læs mere her: Anklager har krævet bøde på 60 millioner kroner - men Atea har ikke hensat så meget som en krone til mulig bestikkelsesdom

Det blev til fængselsstraf til alle de syv tiltalte i sagen, mens Atea er blevet dømt til at skulle betale 10 millioner kroner.

Det er dog ikke det sidste punktum i denne sag. Fire af de dømte har valgt at anke dommen umiddelbart efter domsafsigelsen, mens de resterende fire alle har udbedt sig betænkningstid.

Læs mere her: Tre år siden sagen begyndte: Nu falder der dom over de syv it-tiltalte i Atea-bestikkelsessagen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere