Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC splittes op i to store forretnings-enheder: Koncern-direktør fratræder

TDC ændrer organisationen og deles op i to overordnede forretnings-enheder under navnene 'OpCo' og 'NetCo.'

Få måneder efter, at TDC blev solgt til pensionskasse-konsortiet DK Telekommunikation, ændrer selskabet hele sin organisation.

Selskabet deles fra 1. august op i to forretnings-enheder, nemlig en kundevendt del under navnet ‘OpCo’ og en netværksfokuseret del under navnet ‘NetCo.’

Den tidligere YouSee-chef Jaap Postma bliver direktør for OpCo-delen, der reelt kommer til at bestå af en sammenlægning af YouSee, Digital, TDC Erhverv samt Telmore, Fullrate og Blockbuster.

TDC’s driftschef, Andreas Pfisterer, bliver direktør for NetCo-delen, som kommer til at bestå af Dansk Kabel TV, it-drift, indkøb og logistik, netværk, wholesale og alle TDC’s teknikere.

I forbindelse med omorganiseringen fratræder direktør for TDC Erhverv, Marina Lønning, meddeler selskabet.

Opdelingen kommer som direkte følge af den nye ejers plan med TDC, som blev meldt allerede inden, at opkøbet af selskabet var faldet på plads.

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd.

Her fremgik det, at pensionskasserne vil ‘investere væsentligt i netværksinfrastrukturen,’ hvilket skal ‘resultere i en væsentlig opgraderinng af både mobil og bredbåndsdækningen i Danmark.’

Det er denne opgave, som nu kommer til at ligge i forretningsenheden NetCo.

Analytikere har tidligere advaret om, at det kan blive svært for TDC at få afkast ud af en selvstændig infrastrukturforretning.

Det kan du læse mere om her: Advarsel mod pensionskassers plan om at splitte TDC op: Kæmpeopsplitninger i telesektoren har aldrig tidligere været en succes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere