Artikel top billede

TDC splittes op i to store forretnings-enheder: Koncern-direktør fratræder

TDC ændrer organisationen og deles op i to overordnede forretnings-enheder under navnene 'OpCo' og 'NetCo.'

Få måneder efter, at TDC blev solgt til pensionskasse-konsortiet DK Telekommunikation, ændrer selskabet hele sin organisation.

Selskabet deles fra 1. august op i to forretnings-enheder, nemlig en kundevendt del under navnet ‘OpCo’ og en netværksfokuseret del under navnet ‘NetCo.’

Den tidligere YouSee-chef Jaap Postma bliver direktør for OpCo-delen, der reelt kommer til at bestå af en sammenlægning af YouSee, Digital, TDC Erhverv samt Telmore, Fullrate og Blockbuster.

TDC’s driftschef, Andreas Pfisterer, bliver direktør for NetCo-delen, som kommer til at bestå af Dansk Kabel TV, it-drift, indkøb og logistik, netværk, wholesale og alle TDC’s teknikere.

I forbindelse med omorganiseringen fratræder direktør for TDC Erhverv, Marina Lønning, meddeler selskabet.

Opdelingen kommer som direkte følge af den nye ejers plan med TDC, som blev meldt allerede inden, at opkøbet af selskabet var faldet på plads.

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd.

Her fremgik det, at pensionskasserne vil ‘investere væsentligt i netværksinfrastrukturen,’ hvilket skal ‘resultere i en væsentlig opgraderinng af både mobil og bredbåndsdækningen i Danmark.’

Det er denne opgave, som nu kommer til at ligge i forretningsenheden NetCo.

Analytikere har tidligere advaret om, at det kan blive svært for TDC at få afkast ud af en selvstændig infrastrukturforretning.

Det kan du læse mere om her: Advarsel mod pensionskassers plan om at splitte TDC op: Kæmpeopsplitninger i telesektoren har aldrig tidligere været en succes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere