Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC splittes op i to store forretnings-enheder: Koncern-direktør fratræder

TDC ændrer organisationen og deles op i to overordnede forretnings-enheder under navnene 'OpCo' og 'NetCo.'

Få måneder efter, at TDC blev solgt til pensionskasse-konsortiet DK Telekommunikation, ændrer selskabet hele sin organisation.

Selskabet deles fra 1. august op i to forretnings-enheder, nemlig en kundevendt del under navnet ‘OpCo’ og en netværksfokuseret del under navnet ‘NetCo.’

Den tidligere YouSee-chef Jaap Postma bliver direktør for OpCo-delen, der reelt kommer til at bestå af en sammenlægning af YouSee, Digital, TDC Erhverv samt Telmore, Fullrate og Blockbuster.

TDC’s driftschef, Andreas Pfisterer, bliver direktør for NetCo-delen, som kommer til at bestå af Dansk Kabel TV, it-drift, indkøb og logistik, netværk, wholesale og alle TDC’s teknikere.

I forbindelse med omorganiseringen fratræder direktør for TDC Erhverv, Marina Lønning, meddeler selskabet.

Opdelingen kommer som direkte følge af den nye ejers plan med TDC, som blev meldt allerede inden, at opkøbet af selskabet var faldet på plads.

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd.

Her fremgik det, at pensionskasserne vil ‘investere væsentligt i netværksinfrastrukturen,’ hvilket skal ‘resultere i en væsentlig opgraderinng af både mobil og bredbåndsdækningen i Danmark.’

Det er denne opgave, som nu kommer til at ligge i forretningsenheden NetCo.

Analytikere har tidligere advaret om, at det kan blive svært for TDC at få afkast ud af en selvstændig infrastrukturforretning.

Det kan du læse mere om her: Advarsel mod pensionskassers plan om at splitte TDC op: Kæmpeopsplitninger i telesektoren har aldrig tidligere været en succes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere