Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC splittes op i to store forretnings-enheder: Koncern-direktør fratræder

TDC ændrer organisationen og deles op i to overordnede forretnings-enheder under navnene 'OpCo' og 'NetCo.'

Få måneder efter, at TDC blev solgt til pensionskasse-konsortiet DK Telekommunikation, ændrer selskabet hele sin organisation.

Selskabet deles fra 1. august op i to forretnings-enheder, nemlig en kundevendt del under navnet ‘OpCo’ og en netværksfokuseret del under navnet ‘NetCo.’

Den tidligere YouSee-chef Jaap Postma bliver direktør for OpCo-delen, der reelt kommer til at bestå af en sammenlægning af YouSee, Digital, TDC Erhverv samt Telmore, Fullrate og Blockbuster.

TDC’s driftschef, Andreas Pfisterer, bliver direktør for NetCo-delen, som kommer til at bestå af Dansk Kabel TV, it-drift, indkøb og logistik, netværk, wholesale og alle TDC’s teknikere.

I forbindelse med omorganiseringen fratræder direktør for TDC Erhverv, Marina Lønning, meddeler selskabet.

Opdelingen kommer som direkte følge af den nye ejers plan med TDC, som blev meldt allerede inden, at opkøbet af selskabet var faldet på plads.

Det kan du læse mere om her: Her er pensionskassernes plan med at købe TDC: Står klar til at investere massivt i mobil- og bredbånd.

Her fremgik det, at pensionskasserne vil ‘investere væsentligt i netværksinfrastrukturen,’ hvilket skal ‘resultere i en væsentlig opgraderinng af både mobil og bredbåndsdækningen i Danmark.’

Det er denne opgave, som nu kommer til at ligge i forretningsenheden NetCo.

Analytikere har tidligere advaret om, at det kan blive svært for TDC at få afkast ud af en selvstændig infrastrukturforretning.

Det kan du læse mere om her: Advarsel mod pensionskassers plan om at splitte TDC op: Kæmpeopsplitninger i telesektoren har aldrig tidligere været en succes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere