Artikel top billede

SKI anbefaler alle offentlige kunder at vente med køb hos Atea: Ser med stor alvor på dommen

SKI anbefaler alle offentlige kunder at vente med at købe ind hos Atea indtil Kammeradvokaten har foretaget sin vurdering i kølvandet på dommen i bestikkelsessagen onsdag.

Dagen efter der faldt domsafsigelsen i danmarkshistoriens måske største bestikkelsessag, har først Moderniseringsstyrelsen og nu SKI besluttet sig for at anbefale alle offentlige kunder at sætte deres indkøb på pause med Atea, der onsdag blev idømt - og accepterede - en bøde på 10 millioner kroner.

”I SKI tager vi kraftigt afstand fra alle former for bestikkelse og underslæb. Vi ser derfor med stor alvor på dommen,” udtaler administrerende direktør i SKI, Signe Lynggaard Madsen på SKI's hjemmeside.

Læs også: Staten vil stoppe al indkøb hos Atea efter dom i bestikkelses-sag: Sætter undersøgelse i gang

Hun fortæller, at SKI siden sommeren 2015, hvor sagen begyndte at rulle, har stillet en række krav til Atea.

"Vi har dels krævet, at Atea samarbejdede fuldt ud med politiet om opklaringen af sagen, dels at Atea igangsatte en række tekniske, organisatoriske og personalemæssige tiltag, så vi kunne blive betrygget i, at vi aldrig igen kommer i en lignende situation,” fortsætter hun.

Nu vil SKI altså bede Kammeradvokaten om at vurdere en redegørelse og dokumentation fra Atea oven på den endelige dom.

Herefter vil SKI og Moderniseringsstyrelsen afgøre, hvilke konsekvenser det skal have for Atea.

Læs også: Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner

SKI opfordrer samtidig alle offentlige myndigheder, som gør brug af SKI-aftaler at afvente vurderingen, før man køber ind hos Atea.

”Vi har vores primære fokus på de mange myndigheder, der løbende har brug for at købe it i hverdagen. Min anbefaling er, at de afventer vores endelige vurdering af konsekvenserne af dommen. Og kan de ikke vente, så i det mindste at gøre et køb ved Atea betinget af vores vurdering,” siger Signe Lynggaard Madsen.

Når der kommer en afklaring fra Kammeradvokaten vil SKI sammen med Moderniseringsstyrelsen beslutte, hvilke konsekvenser dommen skal have for Atea.

Indtil da er handlen med det nu dømte Atea sat i bero.

Læs også:

Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Computerworld mener: Atea-dommen har konsekvenser for os alle: Har du fået ryddet op?

Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere