Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

SKI anbefaler alle offentlige kunder at vente med køb hos Atea: Ser med stor alvor på dommen

SKI anbefaler alle offentlige kunder at vente med at købe ind hos Atea indtil Kammeradvokaten har foretaget sin vurdering i kølvandet på dommen i bestikkelsessagen onsdag.

Dagen efter der faldt domsafsigelsen i danmarkshistoriens måske største bestikkelsessag, har først Moderniseringsstyrelsen og nu SKI besluttet sig for at anbefale alle offentlige kunder at sætte deres indkøb på pause med Atea, der onsdag blev idømt - og accepterede - en bøde på 10 millioner kroner.

”I SKI tager vi kraftigt afstand fra alle former for bestikkelse og underslæb. Vi ser derfor med stor alvor på dommen,” udtaler administrerende direktør i SKI, Signe Lynggaard Madsen på SKI's hjemmeside.

Læs også: Staten vil stoppe al indkøb hos Atea efter dom i bestikkelses-sag: Sætter undersøgelse i gang

Hun fortæller, at SKI siden sommeren 2015, hvor sagen begyndte at rulle, har stillet en række krav til Atea.

"Vi har dels krævet, at Atea samarbejdede fuldt ud med politiet om opklaringen af sagen, dels at Atea igangsatte en række tekniske, organisatoriske og personalemæssige tiltag, så vi kunne blive betrygget i, at vi aldrig igen kommer i en lignende situation,” fortsætter hun.

Nu vil SKI altså bede Kammeradvokaten om at vurdere en redegørelse og dokumentation fra Atea oven på den endelige dom.

Herefter vil SKI og Moderniseringsstyrelsen afgøre, hvilke konsekvenser det skal have for Atea.

Læs også: Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner

SKI opfordrer samtidig alle offentlige myndigheder, som gør brug af SKI-aftaler at afvente vurderingen, før man køber ind hos Atea.

”Vi har vores primære fokus på de mange myndigheder, der løbende har brug for at købe it i hverdagen. Min anbefaling er, at de afventer vores endelige vurdering af konsekvenserne af dommen. Og kan de ikke vente, så i det mindste at gøre et køb ved Atea betinget af vores vurdering,” siger Signe Lynggaard Madsen.

Når der kommer en afklaring fra Kammeradvokaten vil SKI sammen med Moderniseringsstyrelsen beslutte, hvilke konsekvenser dommen skal have for Atea.

Indtil da er handlen med det nu dømte Atea sat i bero.

Læs også:

Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Computerworld mener: Atea-dommen har konsekvenser for os alle: Har du fået ryddet op?

Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere