Artikel top billede

Region Sjælland stopper samarbejde med Atea: "Svært at se, hvordan vi kan fortsætte"

Region Sjælland stopper al samarbejde med Atea efter onsdagens dom.

Region Sjælland trækker med omgående virkning stikket på al samarbejde med Atea.

Det sker i kølvandet på dommen i bestikkelsessagen onsdag, hvor Atea blev idømt en bøde på 10 millioner kroner og en række tidligere topchefer i selskabet og i Region Sjælland blev idømt fængselsstraffe for underslæb og bestikkelse.

Det kan du læse mere om her: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

“Lige nu er det svært at se, hvordan vi kan fortsætte samarbejdet med Atea. Vi vil nu nøje vurdere vores juridiske muligheder i forhold til vores kontrakter med Atea,” meddeler regionens formand, Heino Knudsen.

Region Sjælland oplyser dog, at den fortsat vil foretage ‘nødvendige indkøb ved uopsættelige behov’ hos Atea.

“Køb af it-udstyr, som Region Sjælland ikke kan foretage andre steder, gøres betinget, så købet efterfølgende kan ophæves,” lyder det fra Region Sjælland.

Både Moderniseringsstyrelsen og SKI har i kølvandet på dommen i Retten i Glostrup onsdag eftermiddag opfordret danske myndigheder til indtil videre at undlade at købe ind hos Atea.

Region Sjælland har forlængst droslet voldsomt ned for sine indkøb hos Atea. I 2014 - før sagen brød ud - lagde regionen 156 millioner kroner hos Atea. I 2016 var beløbet blot omkring 20 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Bestikkelsessagen koster Atea dyrt i Region Sjælland - handler stort set ikke hos Atea længere

Læs også:

Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Atea lægger sig fladt ned: SKI og Moderniseringsstyrelsens anbefalinger om udelukkelse er ‘helt forståelige’

Staten vil stoppe al indkøb hos Atea efter dom i bestikkelses-sag: Sætter undersøgelse i gang

Midlertidigt stop for samhandel med det offentlige kommer til at koste Atea 250 millioner kroner om måneden i tabt omsætning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere