Artikel top billede

Region Sjælland stopper samarbejde med Atea: "Svært at se, hvordan vi kan fortsætte"

Region Sjælland stopper al samarbejde med Atea efter onsdagens dom.

Region Sjælland trækker med omgående virkning stikket på al samarbejde med Atea.

Det sker i kølvandet på dommen i bestikkelsessagen onsdag, hvor Atea blev idømt en bøde på 10 millioner kroner og en række tidligere topchefer i selskabet og i Region Sjælland blev idømt fængselsstraffe for underslæb og bestikkelse.

Det kan du læse mere om her: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

“Lige nu er det svært at se, hvordan vi kan fortsætte samarbejdet med Atea. Vi vil nu nøje vurdere vores juridiske muligheder i forhold til vores kontrakter med Atea,” meddeler regionens formand, Heino Knudsen.

Region Sjælland oplyser dog, at den fortsat vil foretage ‘nødvendige indkøb ved uopsættelige behov’ hos Atea.

“Køb af it-udstyr, som Region Sjælland ikke kan foretage andre steder, gøres betinget, så købet efterfølgende kan ophæves,” lyder det fra Region Sjælland.

Både Moderniseringsstyrelsen og SKI har i kølvandet på dommen i Retten i Glostrup onsdag eftermiddag opfordret danske myndigheder til indtil videre at undlade at købe ind hos Atea.

Region Sjælland har forlængst droslet voldsomt ned for sine indkøb hos Atea. I 2014 - før sagen brød ud - lagde regionen 156 millioner kroner hos Atea. I 2016 var beløbet blot omkring 20 millioner kroner.

Det kan du læse mere om her: Bestikkelsessagen koster Atea dyrt i Region Sjælland - handler stort set ikke hos Atea længere

Læs også:

Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Atea lægger sig fladt ned: SKI og Moderniseringsstyrelsens anbefalinger om udelukkelse er ‘helt forståelige’

Staten vil stoppe al indkøb hos Atea efter dom i bestikkelses-sag: Sætter undersøgelse i gang

Midlertidigt stop for samhandel med det offentlige kommer til at koste Atea 250 millioner kroner om måneden i tabt omsætning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 og Compliance – i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav

På denne dag får du indsigt i, hvilke metodikker og løsninger, der får enderne til at mødes i en verden med stadig skrappere regulatoriske krav til sikkerhed – hvilket f.eks. det kommende NIS2-direktiv er udtryk for – samt kunders og myndigheders forventninger til din compliance.

04. juni 2024 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2024 - Sådan indtager du rollen som udviklingsdirigent

Vi dykker ligeledes med i, hvordan du i praksis skaber en hurtig og effektiv udviklingsorganisation trods legacy, siloer og digital gæld. Samt hvordan du bygger bro mellem teknologi, data, kunder, effektive processer og nye ideer. Vel at mærke samtidig med, at både forretningen og andre interne stakeholders har en liste over forventninger, der vokser hurtigere end dit budget.

04. juni 2024 | Læs mere


Årets CIO 2024

Vi skal finde Årets CIO 2024 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO.

06. juni 2024 | Læs mere