Artikel top billede

Tv-selskab indgår samarbejde med Google: Machine-learning skal fange Premier League-pirater

Machine learning skal fange de tv-pirater, der ser Premier League kampe ulovligt. Det er planen bag tv-gigantens Skys nye samarbejde med Google.

Det engelske tv-selskab Sky tager dratiske midler i brug for at beskytte selskabets dyrtindkøbte tv-rettigheder til verdens bedste fodboldliga, den engelske Premier League.

Ved hjælp af Google Cloud' BigQuery og machine learning kan Sky tracke hjemmesider, der ulovligt streamer kampene i realtid og dermed lukke ned for siderne med det samme.

Det skriver Computerworlds engelske søsterside.

"Vi investerer i indhold for tæt på 6 milliarder pund om året. En stor del af de penge er investeringer i sportsrettigheder, og kronjuvelen er tv-rettighederne til Premier League-kampene. Ligesom i alle andre industrier er der desværre bad guys, som ulovligt forsøger at streame fodboldkampe," lyder begrundelsen fra Sky's CTO, Mohamed Hammady.

Læs også: Amazon kaster sig ud i usædvanlig satsning: Køber rettighederne til Premier League

Værdi på over 10 milliarder kroner

Sky betaler 1,2 milliarder pund, svarende til lidt over 10 milliarder kroner, om året for at vise 126 kampe fra den bedste engelske liga, så derfor er pirateriet en oplagt trussel for virksomheden.

I Danmark har Nordic Entertainment Group, som blandt andet står bag kanalerne TV3+ og TV3 Sport, netop forlænget rettigheder til at vise kampe fra Premier League med tre år frem til 2022.

Den oprindelige aftale ville udløbe ved udgangen af den kommende sæson, der starter fredag 10. august.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere