Artikel top billede

(Foto: Colin Bamford)

Tv-selskab indgår samarbejde med Google: Machine-learning skal fange Premier League-pirater

Machine learning skal fange de tv-pirater, der ser Premier League kampe ulovligt. Det er planen bag tv-gigantens Skys nye samarbejde med Google.

Det engelske tv-selskab Sky tager dratiske midler i brug for at beskytte selskabets dyrtindkøbte tv-rettigheder til verdens bedste fodboldliga, den engelske Premier League.

Ved hjælp af Google Cloud' BigQuery og machine learning kan Sky tracke hjemmesider, der ulovligt streamer kampene i realtid og dermed lukke ned for siderne med det samme.

Det skriver Computerworlds engelske søsterside.

"Vi investerer i indhold for tæt på 6 milliarder pund om året. En stor del af de penge er investeringer i sportsrettigheder, og kronjuvelen er tv-rettighederne til Premier League-kampene. Ligesom i alle andre industrier er der desværre bad guys, som ulovligt forsøger at streame fodboldkampe," lyder begrundelsen fra Sky's CTO, Mohamed Hammady.

Læs også: Amazon kaster sig ud i usædvanlig satsning: Køber rettighederne til Premier League

Værdi på over 10 milliarder kroner

Sky betaler 1,2 milliarder pund, svarende til lidt over 10 milliarder kroner, om året for at vise 126 kampe fra den bedste engelske liga, så derfor er pirateriet en oplagt trussel for virksomheden.

I Danmark har Nordic Entertainment Group, som blandt andet står bag kanalerne TV3+ og TV3 Sport, netop forlænget rettigheder til at vise kampe fra Premier League med tre år frem til 2022.

Den oprindelige aftale ville udløbe ved udgangen af den kommende sæson, der starter fredag 10. august.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere