Artikel top billede

Anden gang på blot to år at Intel lukker afdeling i Aalborg og fyrer 200 mand: Selskabet fortrød beslutningen i 2016

Intel lukker for selskabets aktiviteter i Aalborg ved udgangen af året. Det betyder, at 200 medarbejdere bliver arbejdsløse. Selskabet kom med den samme udmelding i foråret 2016. En måned senere fortrød Intel beslutningen.

Der må unægteligt være en følelse af deja vu på gangene i Intels afdeling i Aalborg.

For anden gang på lidt over to år har de 200 ansatte fået at vide, at de bliver fyret og chip-gigantens aktiviteter ophører i Nordjylland.

Det kan du læse mere om her: Intel lukker ned i Aalborg: Over 200 ansatte fyret

I maj 2016 meddelte Intel, at selskabets aktiviteter i Aalborg ville ophøre i løbet af et års tid, som en del af en større international spareplan, hvor koncernen på verdensplan ville skille sig af med 12.000 medarbejdere, svarende til 11 procent af Intels samlede medarbejderstab.

Dengang fik alle 250 medarbejdere på Aalborg-afdelingen at vide, at de ville blive fyret.

En måned senere havde piben dog fået en helt anden lyd.

Her meddelte Intel pludselig, at udviklingsafdelingen i Aalborg alligevel ville overleve blodbadet i koncernen.

Dermed blev 250 danske stillinger reddet.

Det kan du læse mere om her: Kriseramt Intel bliver alligevel i Danmark - 250 stillinger reddes

Afdeling i Aalborg siden 2010

Antallet af Intels ansatte i Aalborg er siden faldet til 200, og nu har Intel så igen meddelt de tilbagværende medarbejdere i Aalborg, at koncernens aktiviteter i Nordjylland stopper ved årets udgang.

Intet tyder på, at der også denne gang er tale om en misforståelse.

Baggrunden for chipproducentens nordjyske tilstedeværelse skal findes tilbage i 2010, hvor Intel overtog 270 danske medarbejdere fra det tyske selskab Infineon Technologies.

I alt råder Intel over omkring 106.000 ansatte på verdensplan.

Læs også: Helt nyt Intel på vej: Her er det nye Intel efter gigantisk fyringsrunde og omstrukturering
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Webinar: Tør du håndtere cyberberedskabet på egen hånd?

Der er akut behov for at øge visibilitet, indsigt og overblik, hvis man som virksomhed skal have en chance for at afværge og minimere skaden ved cyberangreb. Trusselsbilledet udvikler sig imidlertid så hastigt, at opgaven let vokser selv større virksomheder, med en eller flere dedikerede IT-sikkerhedsansvarlige, over hovedet. Bliv klogere på dette seminar.

22. september 2021 | Læs mere


GDPR i dagligdagen: Vedligeholdelse og tilsyn

Det er efterhånden ved at være noget tid siden, at vi blev introduceret til GDPR, og alle organisationer har med tiden fået styr på dataflow og håndteringen af persondata i organisationen. Mange valg har skulle træffes og det har krævet mange ressourcer. Få overblik over de seneste nye tiltag og udmeldinger fra Datatilsynet samt overblik over de seneste regler, og hvordan du håndterer dem.

23. september 2021 | Læs mere


Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Premium
Danske militær-officerers fagforening ramt af hackerangreb: Cpr-numre og helbredsdata på 5.000 medlemmer kan være lækket
5.000 medarbejdere og medlemmer af danske officerrs fagforbund, HOD, kan have fået lækket cpr-numre, helbredsdata og oplysninger om privatøkonomi og strafbare forhold på det mørke internet. HOD ved efter en måneds venten på Center for Cybersikkerhed stadig ikke, hvad der er sket efter hackerangreb på organisationen.
Computerworld
Apple præsenterer iPhone 13 og iPhone 13 Pro - se dem her
Snart kan du få fingre i den nye iPhone 13 og iPhone 13 Pro. Bliv klogere på de to helt nye iPhones her.
CIO
“Der har simpelthen været for få gråhårede medarbejdere involveret i den her udviklingsproces. Folk der ved, hvad der skal til”
"Vi havde ansat nogle unge mennesker i sandaler og med langt skæg for at bryde med det traditionelle it-setup. De her vakse unge mennesker fik også ret hurtigt bygget en supersmart applikation til virksomheden. Men den brager ned, da vi ruller den ud, og den fylder cirka 1,5 procent af alle transaktioner."
Job & Karriere
35-årig kvinde gik amok på hjemmekontoret efter fyring: ”De fjernede ikke min adgang, så jeg slettede p-drevet lol”
En 35-årig kvinde står anklaget for at have slettet 21,3 gigabyte data fra fællesdrevet efter, at hun blev fyret. Nu risikerer hun op til 10 års fængsel.
White paper
Høst hurtigt AI-fordele med skarp fokus på specifikke udfordringer – og uden behov for at kode
Markant reduceret svartid, styrket effektivitet og færre fejl. Det er blandt fordelene ved at lade AI sortere og prioritering beskeder fra en stor mængde brugere og kunder.