Artikel top billede

Foto: Frederik Danvig (Foto: Frederik Danvig)

Apple fjerner 25.000 gambling-apps fra App Store i Kina

Apps, der falder indenfor kategorien gambling og lotto, er blevet fjernet fra App Store i Kina. Apple forklarer det med, at de er ulovlige og ikke må figurere i den kinesiske App Store.

Apple har fjernet 25.000 gambling- og lottoapps fra den kinesiske App Store.

Det skriver det statskontrollerede kinesiske medie, China Central Television i et Tweet.

De mange gambling-apps er ulovlige jævnfør kinesisk lov og har ført til økonomisk tab for brugerne, skriver det kinesiske medie.

I en udtalelse til The Wall Street Journal bekræfter Apple fjernelsen af de mange apps, men kommer ikke nærmere ind på antallet.

”Gambling-apps er ulovlige og ikke tilladte i App Store i Kina. Vi har allerede fjernet mange apps og udviklere, der forsøger at distribuere ulovlige gambling-apps i vores App Store, og vi er på vagt overfor at finde dem og stoppe dem fra at være i App Store,” udtaler Apple.

Læs også: Den kinesiske app WeChat er en uundværlig del af én milliard menneskers liv: Den får vestlige apps til at virke direkte primitive, men pas på med hvad du skriver

Kinesisk kritik og handelsspændinger

Den store massakre i den kinesiske App Store kommer efter, at Apple tidligere har været udsat for heftig kritik i kinesiske medier.

Senest blev Apple blandt andet beskyldt for at give adgang til ulovligt indhold som gambling-apps via iMessage, og nu ser det ud til, at Apple er gået i gang med et stor oprydningsarbejde.

Apple har tidligere udtalt, at man var i dialog med kinesiske televirksomheder for at se hvilke yderligere tiltag, der kunne implementeres for at komme problemerne til livs.

Læs mere om det her: Apple i samarbejde med kinesiske televirksomheder oven på massiv kritik

Storkina (Fastlandskina, Hong Kong, Macao og Taiwan) udgør det næststørste marked for Apple.

Den kinesiske kritik af Apple kommer samtidig i kølvandet på store handelsspændinger mellem Kina og USA. Kina har ifølge Reuters mindre mulighed for at matche de samme tariffer som USA, og skruer for tiden i op for kontrollen med flere af store amerikanske tech-giganter.

Nu må Apple afvente om den seneste oprydning i App Store er nok til at få den kinesiske kritik til at gå af ballonen.

Læs også: Tim Cook møder Trump i Det Hvide Hus: Apple kan blive alvorligt klemt i handelskrig med Kina
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere