Artikel top billede

Daniel Ek (tv) og Martin Lorentzon (th) stiftede Spotify i 2006. Nu har Martin Lorentzon - muligvis for første gang - solgt ud af sine aktier i selskabet.

Trods blodrøde tal på bundlinjen: Nu indkasserer Spotify-stifter kæmpe børsgevinst

Den ene stifter af den populære, men underskudsgivende svenske streamingtjeneste Spotify har for nylig tjent en formue ved at sælge ud af sine aktier.

I sidste måned solgte Spotify-stifteren Martin Lorentzon aktier for 370 millioner svenske kroner, hvilket svarer til lige knap 260 millioner danske kroner.

Det skriver det svenske erhvervsmedie Di Digital, der har fået adgang til oplysningerne via det amerikanske finanstilsyn SEC.

Ifølge det svenske medie er der meget, der tyder på, at det er første gang at Martin Lorentzon, der i 2006 stiftede Spotify sammen med Daniel Ek, sælger ud af sin aktiebeholdning.

Læs også: Spotify børsnoteres: Så rige bliver stifterne

Kan være første store aktiesalg

Di Digital oplyser, at mediet har været i kontakt med en række kilder, der oplyser, at de ikke har kendskab til at han tidligere skulle have solgt ud af sine aktier.

Spotify blev børsnoteret i New York tirsdag 3. april i år, og siden da er virksomhedens aktiekurs steget med knap 20 procent. Det er på trods af, at virksomheden fortsætter med at tabe milliarder af kroner hvert eneste år.

Virksomhedens seneste kvartalsregnskab viste et driftsunderskud på 90 millioner euro, hvilket svarer 670 millioner kroner.

Læs også:
Spotify fortsætter med at tabe penge – en del af forklaringen skal findes i GDPR

Søren fik en god ide og overhalede Spotify inden om: Her er historien om skabelsen af verdens måske første gratis musiktjeneste - som var dansk
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere