Artikel top billede

Daniel Ek (tv) og Martin Lorentzon (th) stiftede Spotify i 2006. Nu har Martin Lorentzon - muligvis for første gang - solgt ud af sine aktier i selskabet.

Trods blodrøde tal på bundlinjen: Nu indkasserer Spotify-stifter kæmpe børsgevinst

Den ene stifter af den populære, men underskudsgivende svenske streamingtjeneste Spotify har for nylig tjent en formue ved at sælge ud af sine aktier.

I sidste måned solgte Spotify-stifteren Martin Lorentzon aktier for 370 millioner svenske kroner, hvilket svarer til lige knap 260 millioner danske kroner.

Det skriver det svenske erhvervsmedie Di Digital, der har fået adgang til oplysningerne via det amerikanske finanstilsyn SEC.

Ifølge det svenske medie er der meget, der tyder på, at det er første gang at Martin Lorentzon, der i 2006 stiftede Spotify sammen med Daniel Ek, sælger ud af sin aktiebeholdning.

Læs også: Spotify børsnoteres: Så rige bliver stifterne

Kan være første store aktiesalg

Di Digital oplyser, at mediet har været i kontakt med en række kilder, der oplyser, at de ikke har kendskab til at han tidligere skulle have solgt ud af sine aktier.

Spotify blev børsnoteret i New York tirsdag 3. april i år, og siden da er virksomhedens aktiekurs steget med knap 20 procent. Det er på trods af, at virksomheden fortsætter med at tabe milliarder af kroner hvert eneste år.

Virksomhedens seneste kvartalsregnskab viste et driftsunderskud på 90 millioner euro, hvilket svarer 670 millioner kroner.

Læs også:
Spotify fortsætter med at tabe penge – en del af forklaringen skal findes i GDPR

Søren fik en god ide og overhalede Spotify inden om: Her er historien om skabelsen af verdens måske første gratis musiktjeneste - som var dansk




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere