Artikel top billede

Daniel Ek (tv) og Martin Lorentzon (th) stiftede Spotify i 2006. Nu har Martin Lorentzon - muligvis for første gang - solgt ud af sine aktier i selskabet.

Trods blodrøde tal på bundlinjen: Nu indkasserer Spotify-stifter kæmpe børsgevinst

Den ene stifter af den populære, men underskudsgivende svenske streamingtjeneste Spotify har for nylig tjent en formue ved at sælge ud af sine aktier.

I sidste måned solgte Spotify-stifteren Martin Lorentzon aktier for 370 millioner svenske kroner, hvilket svarer til lige knap 260 millioner danske kroner.

Det skriver det svenske erhvervsmedie Di Digital, der har fået adgang til oplysningerne via det amerikanske finanstilsyn SEC.

Ifølge det svenske medie er der meget, der tyder på, at det er første gang at Martin Lorentzon, der i 2006 stiftede Spotify sammen med Daniel Ek, sælger ud af sin aktiebeholdning.

Læs også: Spotify børsnoteres: Så rige bliver stifterne

Kan være første store aktiesalg

Di Digital oplyser, at mediet har været i kontakt med en række kilder, der oplyser, at de ikke har kendskab til at han tidligere skulle have solgt ud af sine aktier.

Spotify blev børsnoteret i New York tirsdag 3. april i år, og siden da er virksomhedens aktiekurs steget med knap 20 procent. Det er på trods af, at virksomheden fortsætter med at tabe milliarder af kroner hvert eneste år.

Virksomhedens seneste kvartalsregnskab viste et driftsunderskud på 90 millioner euro, hvilket svarer 670 millioner kroner.

Læs også:
Spotify fortsætter med at tabe penge – en del af forklaringen skal findes i GDPR

Søren fik en god ide og overhalede Spotify inden om: Her er historien om skabelsen af verdens måske første gratis musiktjeneste - som var dansk
IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Abinitio Architect

Unik System Design A/S

MS Office-specialist

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior SAP S/4HANA Fiori Consultant – Digital (d/f/m)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere